F.Bahçeliler'in yıllardır beklediği gün geldi!

3 Temmuz 2011'de başlayan futbolda şike davası sürecinin yarın Çağlayan Adliyesi'nde son bulması bekleniyor.

F.Bahçeliler'in yıllardır beklediği gün geldi!
F.Bahçeliler'in yıllardır beklediği gün geldi!
GİRİŞ 08.10.2015 09:46 GÜNCELLEME 08.10.2015 09:46
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

3 Temmuz 2011’de başlayan futbolda şike davası sürecinin yarın Çağlayan Adliyesi’nde son bulması bekleniyor. Pazartesi günkü duruşmada savcı, mütalaasını vererek sanıkların beraatlerini talep etmişti. Bu nedenle Sarı-Lacivertlicamiada herkes yarına kilitlenmiş durumda. Yönetim de gündemindeki diğer tüm konuları rafa kaldırdı. Ne Van Persie-Pereira krizi, ne de futbol takımının kötü gidişi... Şu an herkesin konuştuğu tek konu, yarın verilecek karar ve sonrasında izlenecek yol haritası.

Yargıtay yolu açık

Savcının mütalaasından sonra hakimin, aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu gibi isimlerin bulunduğu sanıkların beraatine karar vermesi bekleniyor. Bu gerçekleşirse, yeni bir süreç başlayacak. Trabzonspor cephesinin konuyu Yargıtay’a taşımasına kesin gözüyle bakılıyor. Diğer taraftan futbolda şike davası süresince adeta ‘kişilik suikastine’ uğrayan mağdurların ayrı bir hukuk mücadelesi başlatmaları bekleniyor. Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Kozmik Oda gibi davaların sanıkları gibi, futbolda şike davası sonrası mağdur olan kişilerin de tazminat davaları açmaları gündemde. 

3 yıl men edilmişti

Sanıkların dışında Fenerbahçe Kulübü için de yeni bir hukuk savaşı başlayacak. Hedefte Türkiye Futbol Federasyonu ile UEFA olacak. Sarı-Lacivertliler, futbolda şike davasının başlamasının ardından ilk olarak 2011-12 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nden men edilmişti. TFF, UEFA’nın dayatmasıyla bu kararı verdiğini savunurken; UEFA, kararı TFF’nin aldığını açıklamıştı. 

Ardından Fenerbahçe, 2013 yılının Haziran ayında UEFA tarafından 2 yıl daha men cezasına çarptırılmıştı. Sarı-Lacivertli Kulüp, bu süreçte uğranan maddi zararların temini için bu iki kuruma dava açmaya hazırlanıyor. Ayrıca, “Fenerbahçe aklanırsa cebimden 45 milyon Euro vereceğim” diyen dönemin TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın sözünde durup durmayacağı da merak konusu.

YORUMLAR 15
  • CEYHAN 8 yıl önce Şikayet Et
    telefon konuşmaları falan hepsi komplo muydu?
    Cevapla
  • anıl 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle,bunu ben değil Lütfi Arıboğan diyor, UEFA ya gönderecek kanıt yoktu bizde gazete küpürlerini gönderdik dedi.
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Şike davasını açan Savcılar şimdi kaçak.:).
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    "Keser döner Sap döner bir gün gelir Hesap döner"...
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçeye iftira atanların,Fenerbahçe ile uğraşanların burunlarından Fitil Fitil gelecek!..bekleyin görün!?.
    Cevapla
  • adalet 8 yıl önce Şikayet Et
    çok heyecanlısın kardeş sakin ol biraz
    Cevapla
  • Asabi 8 yıl önce Şikayet Et
    Paralel yapı ve onun çanakçıları gs ve Trabzon'un babayı görecekleri gün geldi 4 senedir yırtındılar ama boşuna Fenerbahçe'yi yıkamadınız çapınızı göreceksiniz....
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçeye atılan iftira onlara kabus gibi çökecek!..çok büyük davalar açılacak!..uefa,cas,tff..,aziz yıldırıma wanted başlığı açan medya ,kupayı trabzonun hakkı diyen yazarlar..TV.lerdeki yorumcular Şimdi ne yapacaklar bakalım?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle