F.Bahçe şokta! Kjaer'le ilgili acı gerçek

Danimarka'nın Euro 2016 elemelerindeki Ermenistan maçında sakatlanan Simon Kjaer’le ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı.

F.Bahçe şokta! Kjaer'le ilgili acı gerçek
F.Bahçe şokta! Kjaer'le ilgili acı gerçek
GİRİŞ 11.09.2015 09:57 GÜNCELLEME 11.09.2015 10:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Danimarka Futbol Federasyonu, çok pahalı olduğu gerekçesiyle Kjaer’e sigorta yaptırmadı.

Fenerbahçe, Danimarka federasyonunun cimriliği yüzünden sakatlık olayında hiç suçu olmadığı aksine mağduriyet yaşadığı halde hem sportif hem de maddi anlamda iki kez cezalandırılmış olacak.

TÜRK MİLLİ TAKIMINDA OLSA MAAŞINI TFF ÖDEYECEKTİ

F.Bahçeli Simon Kjaer, Türk milli olsa sakatlık durumunda maaşını kim öderdi? Türk futbolcular bu açıdan çok şanslı. Türkiye Futbol Federasyonu, milli futbolcuları sigortalatıyor. Sadece Kjaer’in durumunda olduğu gibi kısa süreli sakatlık değil, oyuncunun futbolu bırakmak zorunda kalması veya sahada ölümü gibi hiç istenmeyen durumlar da TFF’nin yaptırdığı sigortanın kapsamında. TFF, milli futbolcuların sigortalanmasını talimatlara yazarak hukuki bir zemine de oturttu. Yani Kjaer Türk olsa, oynamadığı dönemde ücretini Fenerbahçe değil, TFF ödeyecekti.

İşte o talimat

Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı: Madde 10/d:
d) Türk Milli Takımlarının yapacakları antrenman, maç veya seyahatlerde futbolcuların kısmi ya da daimi maluliyetlerine veya ölümlerine neden olacak kazalara karGı yaptırılacak sigortaların primleri, TFF tarafından ödenir.

UEFA ÜÇ KURUŞLA KONUYU KAPATIYOR

FIFA’nın “Kulüpleri Koruma Programı” var. Dünya Kupası gibi kendi düzenlediği bir organizasyonda sakatlanan futbolcunun parasını, FIFA ödüyor.

Euro 2016 bir UEFA organizasyonu. UEFA’nın FIFA benzeri bir koruma programı var ancak işlevsiz.

Euro 2016 eleme maçında sakatlanan Kjaer için UEFA, F.Bahçe’ye komik bir tazminat ödeyecek. Danimarka Futbol Federasyonu’nun sigorta yaptırması gerekiyordu. Ancak prim miktarı yüksek olduğu için Kjaer ve diğer Danimarkalı futbolcular milli maçta sakatlanmaya karşı sigortalatılmadı. Sigortasız olan Kjaer’in oynamadığı dönemde garanti ücreti ve maç başı ücretlerini de F.Bahçe ödemeye devam edecek.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 1
  • remzi 8 yıl önce Şikayet Et
    oynamadan maç başı ücret olurmu
    Cevapla