Pereira'dan Fred ve Van Persie cevabı!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve oyunculardan Caner Erkin, Shakhtar Donetsk maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Pereira'dan Fred ve Van Persie cevabı!
Pereira'dan Fred ve Van Persie cevabı!
GİRİŞ 04.08.2015 19:39 GÜNCELLEME 04.08.2015 20:41

Daha önce Lucescu'nun oğluna karşı da oynadığı hatırlatılan Pereira, "Zorlu bir aileler, zorlu bir rakip olacak bizim için. Güzel bir tesadüf olduğunu düşünüyorum son iki müsabakada. Ancak iki hocanın karşılaşması değil, Fenerbahçe ile Shakhtar mücadelesi olacak. Biz hafta boyunca çok iyi bir şekilde hazırlandık bu maç için. Bizim için önemlisi bu" dedi.

"FRED BENİM İŞİM DEĞİL"

Fred'in doping sorunu ile ilgili görüşleri sorulan Portekizli hoca, "Ben bir teknik direktörüm, maça hazırlanmayı, antrenmanı bilirim. Fred oynamış, oynamamış benim işim değil. Ben sadece saha içerisindeki işimi yaomaya çalışıyorum. O işi o konuyla görevli insanlara bırakıyorum. Biz Shakhtar takımına hazırlandık. 4 haftadır bir arada çalışıyoruz. Bir projemiz var ve bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 4 haftayı rakip ile kıyaslarsak, rakip takım uzun yıllardır aynı hocayla çalışıyor, aynı sistemi oynuyorlar. Şampiyonlar Ligi tecrübesi çok yüksek bir takım. Zorlu bir rakibe karşı oynayacağız. Ancak biz de iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Kendi yaptığımız işten eminiz, kendimize güveniyoruz. Bakalım, yarın akşam turu kim geçecek" diye konuştu.

"VAN PERSIE İÇİN YARINI BEKLEMEMİZ LAZIM"

Robin van Persie'nin görev alıp almayacağı ile ilgili bilgi almak isteyen bir muhabire cevap veren teknik adam, "Van Persie'nin oynayıp oynamayacağını görmek için yarına kadar beklememiz lazım. Futbolun güzel yanı, gizemdir" değerlendirmesinde bulundu.

"MUTLU OLMAM İÇİN ÇOK SEBEBİM VAR"

Elenmeleri durumunda ne yapacağı sorulan Pereira, Hayatı devam ettirmek için devam etmemiz, mutlu olmamız gerekiyor. Mutlu olmam için sebeplerim var. Yarın bizi büyük bir maç bekliyor, ben böyle ortamları çok seviyorum. Bu yüzden mutlu olmam için çok sebebim var. Maçın son düdüğüne kadar da üzülecek bir sebebim olduğunu düşünmüyorum." şeklinde cevap verdi

"SAHADA KİŞİLİKLİ, CESARETLİ BİR TAKIM..."

Sahada görmek istediği takımı anlatan çalıştırıcı, "Yarın maç sonunda gerçekleşeceğini düşündüğüm tek bir nokta var; biz çalışmaya, kendimize inanmaya devam edeceğiz. Oyuncularıma, teknik ekibime olan inancımı sürdüreceğim. Futbol böyle bir oyun. Futbolda bir sonuç alırsınız ama hayat sadece sonuçlardan ibaret değil. Her şeyi kontrol edemem ama yarın sahada kişilikli, cesaretli bir takım görmek istiyorum" sözleri ile basın toplantısını noktaladı.

CANER: "BEN DE HÜCUMA ÇIKAN BİR OYUNCUYUM"

İlk olarak sözü alan Caner Erkin, "İkinci maça da çok iyi hazırlandık. Sonuçta kanatlardan hücuma çıkabilirler ama 5 tane çıkıyorlarsa biz bunu 1'e indirmeyi hedefliyoruz. Ben de hücuma çıkan bir oyuncuyum. Srna da öyle. Ancak bir problem değil bunlar bizim için" ifadelerini kullandı.