Van Persie: Gayet iyiyim, tek eksiğim...

Fenerbahçe'nin yeni yıldızları dev maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

Van Persie: Gayet iyiyim, tek eksiğim...
Van Persie: Gayet iyiyim, tek eksiğim...
GİRİŞ 27.07.2015 21:09 GÜNCELLEME 27.07.2015 21:09

Fenerbahçe'nin yeni transferi Hollandalı futbolcu Robin van Persie, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı karşısında zor bir karşılaşmanın kendilerini beklediğini söyledi.

Van Persie, FB TV'ye yaptığı açıklamada, yarın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk edecekleri Shakhtar Donetsk'in çok iyi takım olduğunu düşündüğünü belirterek, "2 yıl önce Manchester United'da oynarken, onlarla UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında eşleşmiştik ve gerçekten bizim için çok zor iki karşılaşma olmuştu" dedi.

Rakiplerinin iç saha maçlarını Lviv'de oynadığı için alıştıkları ortamdan uzakta olduğuna vurgu yapan Hollandalı futbolcu, "Geçen sezon ve bu sezon çok iyi performans gösterdiklerini düşünüyorum. Çok kuvvetli takım. Bunu biz de biliyoruz, bizim için zor bir karşılaşma. Burada iyi bir sonuç alabilmemiz için her türlü imkan var ve bu maça iyi bir şekilde çalıştık" şeklinde görüş bildirdi.

Van Persie, takım arkadaşlarının seviyesine ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü anlatarak, şunları söyledi:

"Şu ana kadar takımla birlikte 3 antrenman yaptım. Onun dışında tüm haftayı kondisyonerimiz Fatih hocayla (Fatih Yıldız) beraber çalıştık. Yoğun bir çalışma programı izledik. Kendimi gayet iyi hissediyorum. Tek eksiğim, maç temposu kazanmak. Hazırlık maçlarında takımla beraber değildim. Tahminim, birkaç hafta içinde arkadaşlarımla aynı seviyeye geleceğim ve en üst noktama ulaşacağıma inanıyorum."

Taraftar desteğinin önemini gayet iyi bildiğini dile getiren tecrübeli futbolcu, "Taraftarımızın neler yapabileceğini gayet iyi biliyorum. Ama öğrendim ki, eğer taraftarlarla ilgili olumsuz bir durum söz konusu olursa, bizim bir cezayla karşı karşıya kalmamız söz konusu. Onların desteğine fazlasıyla ihtiyacımız var, ama bunu kurallar çerçevesinde yapsınlar. Bizim onlara sadece birkaç maç değil, tüm sezon ihtiyacımız var. Bizi desteklesinler, alkışlasınlar, motive etsinler ama lütfen sadece bizi desteklesinler" ifadelerini kullandı.

- Nani: "Sezona iyi başlamak için güzel bir fırsat"

Sarı-lacivertli takımın yeni transferlerinden Luis Nani ise yeni sezona iyi başlamayı çok istediklerini söyledi.

"Çok büyük bir maç bizi bekliyor, bunun farkındayız" diyen Portekizli futbolcu, "Sezona iyi başlamak için güzel bir fırsat. Harika bir karşılaşma olacağına inanıyorum. Kulüp, takım ve taraftarlarımız için çok önemli bir karşılaşma" değerlendirmesinde bulundu.

Nani, Shakhtar Donetsk karşılaşmasının kendileri için kritik bir viraj olduğunu aktararak, "Antrenmanlardaki performansı sahaya yansıtabilirsek, zaten bizim için çok iyi bir karşılaşma olacak. Çünkü yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Taraftarlarımızın da galibiyeti çok istediğini biliyorum. Onların ortaya koyacakları ruhla, destekleriyle işler çok daha kolaylaşacaktır. Çok yardımcı olacaklar" şeklinde konuştu.

Ukrayna ekibiyle yapacakları karşılaşma öncesi sarı-lacivertli taraftarlara çağrıda bulunan Nani, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taraftarımız eğer gerçekten futbolu seviyorsa, bizi izlemek ve büyük maçlar seyretmek istiyorsa, onlar için yapacağımız güzel şeyleri sahada canlı bir şekilde görmek istiyorlarsa, lütfen dikkatli olsunlar. Kulübümüzü zor durumda bırakacak şeyleri stadımızda yapmasınlar. Ben bunu onlardan rica ediyorum. Buraya gelmeden önce herkes bana şunu söyledi, 'Fenerbahçe taraftarı dünyanın en iyi taraftarlarından biridir'. Geldiğim andan itibaren bunun farkındayım. Kısa sürede hazırlık maçlarında bile bu görüldü. Harika bir taraftar grubumuz var. Taraftarların davranışları da bu harikalığı bir kat daha perçinleyecektir. Davranışların, tezahüratların yanında tamamlayıcı bir niteliği var. Umarım gerçekten sadece bizi desteklemeye gelirler ki, bundan benim hiçbir şüphem yok."

- De Souza: "Bu turu geçebileceğimizi biliyorum"

Fenerbahçe'nin bir diğer yeni transferi Josef de Souza da Shakhtar Donetsk karşısında turu geçebileceklerini kaydetti.

Kendilerini zor bir karşılaşmanın beklediğini ve bunun farkında olduklarını belirten Brezilyalı futbolcu, "Shakhtar Donetsk'te oynayan birkaç arkadaşım var. Takım olarak kaliteli olduklarını biliyoruz, ama biz de çok büyük bir takımız. Bu sezon çok güçlü bir ekip haline geldik. Bu turu, hatta bir sonraki turu da geçebileceğimizi biliyoruz. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde olmak istiyoruz ve bunu başarabileceğimize olan inancımız da tam. Bu turu geçebilmek için her şeye sahibiz" ifadelerini kullandı.

Ukrayna ekibi karşısında sarı-lacivertli taraftarların desteğine çok ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Josef de Souza, şöyle konuştu:

"Maç boyunca onların desteğini yanımızda görmek ve taraftarımızı hissetmek istiyoruz, Onların desteği olduğu sürece sahada 12 kişiyle mücadele edeceğiz. Tezahüratlarıyla bize bir kişi fazla oynuyormuşuz gibi hissettirsinler. Futbol kuralları çerçevesinde desteklerini istiyoruz. Bir sonraki maçı seyircisiz oynamayı istemiyoruz. Sezon boyunca onlarla birlikte yürümek istiyoruz. Tek isteğim taraftarımızın 90 dakika boyunca susmaması."

- Stoch: "Çok kaliteli bir takım olduk"

Geride kalan iki sezon başka takımlarda kiralık olarak forma giyen ve bu sezon yeniden Fenerbahçe'nin başarısı için ter dökecek olan Miroslav Stoch ise çok kaliteli bir takım haline geldiklerini dile getirdi.

Shakhtar Donetsk eşleşmesiyle ilgili "Zor bir kura ve biz bunun farkındayız" diye Slovak futbolcu, "Bu sezon çok kaliteli bir takım olduk, ama rakibimiz de son derece kaliteli bir ekip. İlginç iki karşılaşma olacağını düşünüyorum. Umuyorum ki, bu 2 karşılaşma sonrasında onlara göre daha mutlu olan taraf oluruz" değerlendirmesinde bulundu.

Miroslav Stoch, sarı-lacivertli taraftarlara stadı doldurma çağrısında da bulunarak, "Taraftarımızın her zaman olduğu gibi yine farklı bir atmosfer oluşturacağını düşünüyorum. 90 dakika boyunca bizi destekleyip, takımımızın yanında olmalarını istiyorum. Her zaman olduğu gibi taraftarımızı ihtiyacımız var. Bu turu geçebilmek için her şeyi yapacağız. Shakhtar Donetsk'i eleyip, play-off'a kalabilmek için her şeyi yapacağız. Daha sonra da play-off'taki rakibimiz kim olacak onu göreceğiz. Şu anda önemli olan Shakhtar Donetsk maçı ve bu maça konsantre olmuş durumdayız. Ben taraftarımızın da yardımıyla sahadan galip ayrılabileceğimize inanıyorum" şeklinde görüş bildirdi.