Fabiano'nun idolü eski Galatasaraylı

Fenerbahçe'nin Porto'dan renklerine bağladığı kaleci Fabiano, idolünün ise eski Galatasaray kalecisi Claudio Taffarel olduğunu söyledi.

Fabiano'nun idolü eski Galatasaraylı
Fabiano'nun idolü eski Galatasaraylı
GİRİŞ 09.07.2015 13:53 GÜNCELLEME 09.07.2015 13:53

Fenerbahçe'nin Porto'dan renklerine bağladığı kaleci Fabiano, sarı-lacivertli ekibe oynamak için geldiğini söyledi. Geçen yıl 6-1 yenildikleri Bayern Münih maçını da yorumlayan Fabiano, idolünün ise eski Galatasaray kalecisi Claudio Taffarel olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin Porto'dan satın alma opsiyonlu 1 yıllığına kiraladığı kaleci Fabiano basın toplantısı düzenledi. "Çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini söyleyen Fabiano, "Benim için de çok iyi gidiyor. Pazartesi çalışmalara başladım, çok iyi ve yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hocamız yoğun bir antrenman programı uyguluyor. Tüm takıma faydalı olacak bilgileri aktarmaya çalışıyor. Sezon öncesi iyi bir hazırlık dönemi gidiyor" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'yı anlatması istenen Portekizli kaleci, "Pereira'yla ilişkim gerçekten çok iyi. Birbirini çok iyi anlayan iki insanız. Porto'da beraber çalıştık ve ilk gittiğimde onunla beraber çalıştım. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz ve çok büyük bir profesyonel. Antrenman dışındaki ilişkimiz ise çok iyi" diye konuştu.

Porto'nun geçen sezon Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Bayern Münih'e 6-1 yenildiği maçta kaleyi koruduğu hatırlatılırken, Fabiano, "Hiçbir oyuncunun performansı bir maçla değerlendirilmemeli. Hiçkimse bir maçla dünyanın en iyisi veya kötü olamaz. Önemli olan bunu tüm maçlara yaymaktır. Ben artık Bayern Münih maçını ve geçtiğimiz sezonu gerike bıraktım. Burada, takımıma nasıl yardımcı olabilirim onu düşünüyorum. Takım arkadaşlarımla uyumum da her geçen gün gelişiyor" ifadelerini kullandı.

"HİÇ KİMSE OYNAMAMAK İÇİN SAHAYA ÇIKMAZ"

Avrupa'nın bir çok kulübünde birinci kaleci olarak çalışacakken Volkan Demirel'le rekabeti neden seçtiği ve takımda kalıp kalmayacağı sorularına 27 yaşındaki file bekçisi,"Fenerbahçe'den transfer teklifi gelince hemen kabul ettim. Teklifi kabul etmekten dolayı çok mutluyum. Burada çok büyük kalecilerin ve profesyonellerin olduğunu biliylordum ama her futbolcu ve sporcu da olduğu gibi hep mücadele etmem gerektiğinin farkındayım. Ama bunu mütevazilik ve saygı için yapıcam. Her zaman takımda olmaya, ilk 11'de oynamaya çalışacağım. Hiç kimse oynamamak için sahaya çıkmaz. Burada ne olacağım sezon sonunda ne olacak bilmiyorum. Herkes burada benim işimden ve performansımdan memnun olmalı ki burada kalayım" yanıtlarını verdi.

"Defans oyuncuları ile arasında sorun olacağını bir uyum sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum" diyen Fabiano şöyle devam etti, "Uyum sorunu yaşamamak için bu kampı yapıyoruz. Oyuncular kaynaşsın, diye herkes birbirini tanımaya başladı. Hem teknik ekibimiz ve oyuncu arkadaşlarım beni çok iyi bir şekilde kardşıladılar. bunun bize sahada çok yardımcı olacağıma inanımyorum. Bu bizi ileri taşıyacak ve sezon boyunca bunun faydasını göreceğiz."

"CLAUDIO TAFFAREL'İ ÖRNEK ALDIM"

İdolünün sorulması üzerine ise Fabiano, "İdölüm aslında tek bir kaleci şeklinde olmadı. Hep büyük takımlarda oynayan kalecileri seçtim. Herkesin iyi yönlerini seçmeye çalıştım, bugüne kadar böyle geldim. Taffarel daha önce Türkiyede çalışmış ve hala burada. Kazanan özelliğini yansıtan bir kaleci. Onu kendime örnek aldım. Kaleciler her geçen gün değişime uğruyor. Oyuna katılımı artıyor. Bu son yenilikleri takip etmek bir kaleci için çok önem. Her gün daha iyi yapabilirim diye bakıyorum. Burada bir de hocamız var, onun istedikleri olacak. Mühim olan hocamızın dediklerini yapmak" yorumlarını yaptı.

Şampiyonlar Ligi ile ilgili de konuşan Fabiano, "Şampiyonlar Ligi'nin dünyanın en iyi turnuvası olduğunu düşünüyorum. Orada olmak için çok iyi hazırlanmalıyız. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak için hep daha fazlasını vermemiz lazım" dedi.