Stoch F.Bahçe'de kalıcı olmak istiyor

Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Miroslav Stoch, iki yıl aranın ardından tekrar Fenerbahçe'ye dönmenin güzel olduğunu söyledi.

Stoch F.Bahçe'de kalıcı olmak istiyor
Stoch F.Bahçe'de kalıcı olmak istiyor
GİRİŞ 03.07.2015 19:04 GÜNCELLEME 04.07.2015 17:44

Sarı-lacivertli takımın Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nde yaptığı sezon öncesi kampta FB TV'nin sorularını yanıtlayan Stoch, Fenerbahçe'de kalıcı olmak istediğini belirterek, "İki yıllık aranın ardından tekrar burada olmak güzel. Umarım burada kalıcı olabilirim. Fenerbahçe'yi, ayrı kaldığım zamanlarda bile yakından takip ettim" dedi.

Bir sezon Yunanistan'ın PAOK, bir sezon da Birleşik Arap Emirlikleri'nden Al Ain takımlarında kiralık olarak oynayan Slovak oyuncu, Fenerbahçe'yi özlediğini ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maça çıkmayı hayal ettiğini kaydetti.

"Her anlamıyla Fenerbahçe'yi çok özledim" diyen Stoch, "Özellikle stadımız dolu olduğunda inanılmaz bir atmosfer oluşuyor. O atmosferi de fazlasıyla özlediğimi belirtebilirim. Şu andaki düşüncem tekrar o stada çıkabilmek. Stada adım atabilmenin hayalini kuruyorum. Umarım yakın zamanda böyle bir fırsat bulup, o sahaya çıkabilirim" diye konuştu.

- "Yabancı kuralı olumlu"

Stoch, değişen yabancı oyuncu kuralının, takım içinde rekabet ortamı oluşturacağını, bunun da olumlu yansımaları olacağını vurguladı.

Fenerbahçe gibi büyük kulüplerde sadece yabancı oyuncular açısından değil, tüm oyuncular arasında büyük bir rekabet olacağını anlatan Slovak oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük kulüplerin doğası gereği böyle rekabetler her zaman olmuştur. Yabancı oyuncu kuralının değiştiğinden haberdardım. Bu kuralın ligdeki tüm kulüpler için olumlu olacağını düşüyorum. Ligin kalitesinin artacağına ve daha etkili, daha çekişmeli bir lig haline geleceğine inanıyorum. Bütün takımların artık yurt dışından daha fazla ve daha iyi oyuncular getirebileceklerini düşünüyorum. O yüzden bu gelişmeyi, Türkiye Ligi açısından son derece güzel görüyorum."

- "Transferlerin hepsi kaliteli"

Takıma yeni katılan isimlerin hepsinin birbirinden değerli oyuncular olduğu dile getiren Stoch, "İmza atmış oyuncuların hepsi kaliteli ve iyi oyuncular. Umarım bu takıma fazlasıyla yardımcı olabilirler ve özellikle takım ruhu oluşturabiliriz. Yeni transferlerimizle umarım her şey bizim için iyi olur" diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına kadar hazır olmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydeden Stoch, "Yapmamız gereken en iyi şekilde çalışmak. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız ilk maçın da zorluğunun farkındayız. O maça hazır olmak için elimizden geleni yapacağız. İlk rakibi eleyip play-off'lara da kalabiliriz. Bizi bir tur daha bekliyor ve orada daha zor rakiplerle karşılaşacağız. Üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

- "Agresif, hızlı ve hücum futbolu oynayan bir takım göreceğiz"

Portekizli çalıştırıcı Vitor Pereira'nın çalışma prensiplerinden bahseden ve takıma oynatmak istediği oyun sistemine değinen Stoch, "Burada ikinci günüm. Takımı daha agresif görüyorum. Hocamız, hep önde basmamızı ve agresif olmamızı istiyor. Tüm oyuncuları bu işe katmaya gayret gösteriyor. Herkesi her zaman buna zorluyor. Bu yıl agresif, hızlı ve hücum futbola oynayan bir takım göreceğiz gibi gözüküyor" diye konuştu.