Aziz Yıldırım'dan Emenike'ye müthiş destek

Aziz Yıldırım, taraftarın Emenike'ye sahip çıkması gerektiğini söyledi ve ekledi: "Fenerbahçe için nezarethanede 4 gün yattı"

Aziz Yıldırım'dan Emenike'ye müthiş destek
Aziz Yıldırım'dan Emenike'ye müthiş destek
GİRİŞ 20.04.2015 06:27 GÜNCELLEME 20.04.2015 09:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım dün kulüp binasında bazı basın mensuplarıyla biraraya geldi. Bir sohbet toplantısı gerçekleştiren Yıldırım’ın gündeminde Emmanuel Emenike vardı.

Beşiktaş derbisinde tribünlerin büyük protestosu sonrası formasını çıkararak sahayı terketmek isteyen Nijeryalı oyuncunun sarı-lacivertli kulüp için günlerce nezarethanede kaldığını, buna rağmen tekrar geri döndüğünün altını çizen Yıldırım tüm camiaya “Emenike’ye sahip çıkın” çağrısı yaptı.

Emenike ile tribünler arasındaki gerilimin kulübe zarar verdiğini kaydeden Başkan Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“Bu yaşananlar Emenike’yi etkilediği kadar diğer oyuncuları da etkiliyor. Aynı zamanda yönetim olarak bizi de etkiliyor. Bugüne kadar hep sakin kaldık. Geçmişte de Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Cemil Turan gibi yıldızlar belli zamanlarda tribünlerden tepki görmüştür. Futbolu bıraktıktan sonra belli dönemler içerisinde taraftarlar yine onlara sahip çıkmıştır. Oyuncunun yapmış olduğu hareketleri tasvip etmeyebilir, tepkinizi ortaya koyabilirsiniz ama bu uzun süreli olmamalı. Uzun süreli olduğu zaman hem maddi, hem manevi kulüp de zarar görmeye başlıyor.

Gelir kaybederiz

Emenike’yi satarken kulübe bir gelir kaydedeceğiz. Ama biz bu hareketleri yaparsak, onu kaybedersek oyuncu esas oynadığı futbolu oynayamazsa, karakterini ortaya koyamazsa, satarken de değerine satamazsınız. Düşük fiyata gider, kulüp zarar eder. Böyle oyuncular dünyada çok az. Bu değerde oyuncuları da sonra az fiyatlara, ucuza alıp getiremezsiniz. Emenike bir değer, bu değeri kaybetmememiz lazım.”

"Emenike Fenerbahçe için 4 gün nezarethanede küf içinde yattı"

Taraftarın Emenike’ye sahip çıkması gerektiğini de vurgulayan Yıldırım şöyle devam etti:

“Emenike, Fenerbahçe’ye çok arzuladığı için geldi. Geldiğinde 3 Temmuz süreci yaşandı. Vatan caddesindeki emniyet müdürlüğünün nezarethanelerinde, bodrum katlarında, 4 gün, küf içinde yattı. Hem de yazın sıcağında. Suçu neydi? Fenerbahçe’ye transfer olmak. Bir yabancı olarak sadece bu suçtan günlerce eziyet çekti.

Korkma dedim

Siz kendinizi yerine koyun. Yabancı bir ülkeye gidiyorsunuz, şöhretli bir insan haline geliyorsunuz, sonra sizi götürüyorlar emniyetin bodrumunda günlerce kalıyorsunuz. Yabancı dil bilen yok, sizinle konuşan yok. Şartlar ağır. Orada uyumanız, yatıp kalkmanız isteniyor. 4 gün sonra oradan çıkarak takımın yine kampına gidiyorsunuz. Bu çocuk Fenerbahçe için büyük eziyetler çekti. Hiç kimse onları yaşamak istemez. Ben yanına gidip gördüğümde gözleri faltaşı gibi açıldı. Bir ümit bekledi. ‘Korkma, hiçbir şey yok’ dedim. Bazı değerleri, vefayı unutmamamız lazım. Eğer unutursak her şeyi kaybederiz. Bütün camiadan tek istediğim; oyunculara karşı daha sabırlı olalım. Bu çocuk bunları hak etmiyor. Taraftar sahip çıksın, o da gençtir hatalar yapmıştır, bu hataları tekrarlamayacaktır. Kendisiyle konuştuk anlattık durumları.”

‘Emenike rakip oyuncu değil’

“Emenike formayı saygısızlık olsun diye çıkarmadı, oyundan çıkacağını düşündüğü için çıkardı. Kuyt sakatlanınca kendisinin çıkacağını zannetti. İsmail Kartal oyundan alsa, devreyi bitirmese tamamen kaybedebilirdik Emenike’yi... Hoca Emenike’yi son 8 hafta kullanacak, oynatacak. Hoca bilir işini, benim konuşmama gerek yok. Hoca Rize’de oynattı, Mersin maçında oynattı. Demek ki kullanacak. Son 8 hafta önemli. Oynaması lazım. Emenike bir silah. En az iki kişi hep peşinde... Emenike’ye hak ettiği sevgi ve saygı ortamını yaratmamız lazım...

Saha içerisinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Taraftarın onu hedef alıp reaksiyon göstermesi yanlış, iyi oynamazsa tepki koyarsın, bir protesto yaparsın ama top ayağına aldığı zaman ıslıklıyorsan olmaz... Emenike rakip oyuncu değil... O zaman diğer oyuncular da etkileniyor. Tepki ona değil, diğer oyunculara tüm takıma olmuş oluyor. Oyuncular ona destek olmak için normal yapacağının dışına çıkıyorlar, başka şeyler yapıyorlar.”

‘Yetiştiği yer, eğitimi belli!’

“Emenike’yi iyi tanımak lazım. Emenike, Nijerya’da doğmuş. Almış ayakkabıyı, iki tane kramponu Güney Afrika’nın yolunu tutmuş, amatör takımda oynarken birisi görmüş ve getirmiş Türkiye’ye... Sonuçta Karabük’te oynamaya başlamış...

Yetiştiği yer belli, eğitimi belli, yetiştiği ortamın yaşam şekli belli. Yoksul bir aileden buralara kadar gelmiş bir yetenek. Gücü, kuvveti, saha içerisindeki pozisyon alışıyla Karabük’te oynarken hepimizin ‘bizim takımda şöyle yapar, böyle yapar’ dediğimiz bir oyuncu... Bu safhalardan bu noktaya kadar gelmiş bir oyuncudan faydalanmak lazım. Tabii ki hataları olacak. 28 yaşındaki bu oyuncular daha genç...

Hepimiz genç olduk... Tribünde bunlara bağıran insanlar bu oyunculara yakın yaşta olanlar veya daha gençleri... Olgun olan taraftarların bağırdıklarını düşünmüyorum.”

‘10 milyona veririz, peki kimi alacağız’

“Sezon sonunda 10 milyona veririz gider Emenike... Ama 10 milyona kimi alacağız... 10 milyona böyle oyuncu alamazsınız... Maç oluyor Emenike’yi 3 kişi tutuyor. Onun da egoları var. Kabul ediyoruz ve görüyoruz. Belki Karabük’te oynasa yaptığı hareketlerine hoşgörü olur. Topuk pası yapıyor, bazen gidiyor gelmiyor. Haliyle tepki doğuyor. Çalım atarken kaptırıyor tepki.

Hatırlayın bir maçta Sow üç tane yüzde yüz gol kaçırdı. Ağladı, gözyaşları içinde sahayı terk etti. Bütün taraftar alkışladı. Kazandık onu... Öbür hafta iyi oynamaya çalıştı, bir sonraki hafta düzeldi. Ama o gün orada seyirci yuhalasaydı Sow’u kaybederdik. Seyirci onu kazandırdı, ona inandı. Emenike de Beşiktaş maçında birinci pozisyonu kendisi yarattı, girdi vurdu dışarı attı. Girmeyebilirdi, korkar gitmezdi oraya. Pozisyonu kendisi yarattı, atamadı. Atsa herkes ‘Emenike Emenike’ diye bağıracaktı.”

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 2
  • SOKRATES 8 yıl önce Şikayet Et
    Taraftartarın sevgilisi,heykeli dikilen koskoca Alex'i gönderdin; taraftarı protesto eden,formasını çıkarıp maçı yarıda bırakmaya çalışan Emenike'ye destek oldun. Bu işte burnuma kötü kokular geliyor nedense. Emenike'nin bir kozu var, ama ne?
    Cevapla
  • sefa 8 yıl önce Şikayet Et
    ya başkan sen şuna kısaca biz emenikeyi bitirirsek oda bizi bitirir desene şikeden dolayı emenikenin güvendiği bir şey olmazsa kadıköyde o hareketi yapabilirmiydi sence
    Cevapla