"Şampiyon olsaydık düğmeye basacaklardı"

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı.

"Şampiyon olsaydık düğmeye basacaklardı"
"Şampiyon olsaydık düğmeye basacaklardı"
GİRİŞ 25.10.2014 13:04 GÜNCELLEME 25.10.2014 20:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Habertürk Gazetesi'nden Yavuz Semercioğlu'na konuşan Aziz Yıldırım, daha önce dillendirmediği bir hadiseyi kamuoyuyla paylaştı.

Yıldırım "Hadisenin başlangıcı 2009 yılıdır. O yıl şampiyon olsaydık, hemen düğmeye basacaklardı." diyerek paralel yapının devleti ele geçirmeye çalıştığını sözlerine ekledi. 

İşte Aziz Yıldırım'ın konuyla ilgili olarak açıklamaları;

SİYASETİN İÇİNE GİRMİŞ BİR ANLAYIŞ VAR

Türkiye’de siyasetin içine girmiş bir anlayış, bir irade var ve Türkiye’yi tüm kurum ve kurallarıyla yeniden yapılandırmaya çalışıyor.

-Bu iradenin, devlet içinde paralel bir yapı tarafından mı oluşturulduğunu söylüyorsunuz. 

Adına kim ne der bilmem. Kamusal veya sivil alanda çalışan kurumlara yönelik bu hoyratlığın, haksızlığın altını çiziyorum. Türkiye gerçeği bu ve bunu spordan soyutlayamazsınız. “Spor iyi, diğerleri kötü” diyemezsiniz. Huzur bırakılmadı. Huzurun olmadığı yerde ne eğlence hayatı, ne düşün hayatı olur. Her şey tepetaklak aşağıya iner. Bu durum futbola da yansıdı.

KAFAMIZI BİLE KALDIRAMADIK

Öyle bir süreç yaşadık ki yeniden yapılandırma için kafamızı bile kaldıramadık... Siyaset veya tanımladığı irade spora doğrudan müdahale etti. 3 Temmuz olayı budur. (Şike sürecini kastediyor.)

ŞİDDETİ VE ŞİKEYİ ÖNLEMEK BİR ÖRTÜYDÜ

"O yasa (6222 sayılı yasa) bizlere operasyon yapılmak için çıkarıldı. Şiddeti ve şikeyi önleme tarafı bir örtüydü. Öyle bir şey yaptılar ki şikeyi düşünmeyi bile ağır cezalık suç haline getirdiler. Dediler ki: “Kulüpler istiyor, federasyon istiyor” Hayır istemiyorduk. Tüm kulüplere operasyon yapmak için bir gece yasaya madde koyup öyle geçirdiler. (Bu noktada Yıldırım, ayağa kalkıp bir belge getirdi. Belge 2009 tarihli. İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi Üyeliği’ne diye başlıyor. Devrimci Karargâh örgütü üyelerine yönelik telefon dinlemesi talep ediliyor ve bir alt cümlede de futbolda gerektiğinde cebir ve tehdit kullanarak ekonomik kazanç elde etmeye çalışanlar olduğu vurgulanıyor. Ve bazı şahıslarla ilgili dinleme kararı isteniyor. Birkaçının ismi karalanmış... Yıldırım, dinleme talep eden ismi gösteriyor ve “Şu anda tutuklu görevlilerden birisi’’ diyor..)

YILDIRIM: 2009'DA ŞAMPİYON OLSAYDIK...

Bizlere yıllar önce dinleme yaptılar ve ona uygun kanun çıkardılar. Hadisenin başlangıcı 2009 yılıdır. O yıl şampiyon olsaydık, hemen düğmeye basacaklardı. O yıl Trabzon’da berabere kalıyoruz; şampiyonluğu kaybediyoruz. Bize işlem yapmıyorlar. O zaman Bursa’ya da işlem yapacaklar. Galatasaray ve Beşiktaş’a işlem yapacaklar.

-Dertleri ne? 

Devleti ele geçirmek.

YORUMLAR 10
  • ali kocum 9 yıl önce Şikayet Et
    yillardir soyluyorum baskanim sucsuzdur diye ama kimse inanmiyor suclu olsa sucunu unuturmaya calisirdi adam ort bas ederdi 4 senedir savas veriyor bu adam spor klubleri olsun medya olsun taraftar olsun kimseye soz geciremedik merak ediyorum sucsuzlugu ispat etselerde inanmayacaklar yemin ederim
    Cevapla
  • tuncay ayaz 9 yıl önce Şikayet Et
    sen suçlamalara cevap ver. mesela manisaya gönderdiğin para kayıtlarda var..ahmet hakanın programında ben onu manisa başkanına borç vermiştim diye savunma yapıyosunuz..şimdi çıkmış burada paralel devlete sığınıyosunuz..denize düşen yılana sarılır misali..pareleller devleti ele geçirmek istedi..sizin şike davasıyla bunun ne ilgisi var..o zaman delillerin sahte olduğunu ıspatlayın..fenerin söylemek istediği şu biz şike yaptık fakat bu kanunsuz yollardan ortaya çıkarıldı..dinlemeler ve takipler kanunsuz olarak yapıldı..parelelden kasıtları bu..yoksa deliller çok sağlam..onun için mahkeme yeniden yargılama kararı versede delilleri yok sayma talebini reddetti
    Cevapla
  • hakan akkaya 9 yıl önce Şikayet Et
    Yav he he!!. Türkiyedeki mahkemeler, hakimler PARALEL, FENER DÜŞMANI. Peki İSVİCRE mahkemeleri de mi paralel aziz amca??? Cas, ufefa, tahkim kurulu hepsi mi paralel, hepsi mi fener düşmanı, hepsi mi cemaatci??? Bırakın bu ayakları.. Adam gibi çekilin ligden ve kupayı da götürün trabzonspora teslim edin.
    Cevapla
  • Serdar Yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    2009 u bırak 2011 i anlat. yok 2009 da operasyon yapacaklarmış, yok GS ye bursaya yapacaklarmış.madem adamların 2009 da planları vardı 2009 da şampiyon olana yapsalardı 2010 da şampiyon olanlara yapsalardı. niye 2011 i beklemişlerki. TFF,UEFA,CAS,İSVİÇRE MAHKEMESİ,TÜRK MAHKEMELERİ,YARGITAY hepsi şike yaptığınız tescilledi. gidecek yeriniz mars,uranüs,neptün mahkemeleri kaldı. yani herkes kirli herkes şikeci herkes hileci hileyle şampiyon oluyor bir siz temizsiniz. heee hee
    Cevapla
  • halit bin velit ismini kullanan 9 yıl önce Şikayet Et
    her zaman yorumladın senin siyaset anlayışında futbola bakış açında hep fanatizm söylemlerin doğruda olsa hep egon hep fanatizm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle