Türk bayrağı yakıp F.Bahçe'ye küfrettiler!

Sırbistan'ın en ateşli taraftar gruplarından olan Delije, Fenerbahçe ve kardeş kulübü Novi Pazar'ı hedef aldı.

Türk bayrağı yakıp F.Bahçe'ye küfrettiler!
Türk bayrağı yakıp F.Bahçe'ye küfrettiler!
GİRİŞ 22.09.2014 09:57 GÜNCELLEME 22.09.2014 10:01
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ligde şu an ikinci sırada yer alan son şampiyon Kızılyıldız'ın taraftar grubu Delije, Novi Pazar maçında Türk bayrağını ateşe verdi. Boşnak nüfusun ağırlıkta yaşadığı Novi Pazar şehrinin takımı Sırbistan'da, Fenerbahçe Kulübü'yle kardeşlik ilişkileri içerisine girmesiyle biliniyor.

Geçtiğimiz cumartesi oynanan maçtan sonra Delije (Cesur Çocuklar), 90 dakika içerisinde Türk bayrağını yaktıkları anların fotoğrafını ve Fenerbahçe ile Novi Pazar'a küfrettikleri videoları yayımladı. Karşılaşmayı Kızılyıldız 2-0'lık skorla galip kapatırken, zorlu mücadeleden geriye yakılan Türk bayrağının görüntüleri kaldı. Delije taraftar grubu, dünya genelinde ırkçı yaklaşımları ve aşırı fanatizmi ile tanınıyor.

Yaşanan bu olay sonrası UEFA'nın herhangi bir 'ırkçılık' yaptırımına gidip gitmeyeceği ise merak konusu oldu. İki sezon önce Novi Pazar taraftarları, kendi sahalarındaki maçta Türk bayrağı açtıkları için 3 maç sahaları kapatılmıştı.

Sırp Süper Ligi'nde bu sezon geride kalan 6 haftada Partizan 18 puanla lider, Kızılyıldız 16 puanla ikinci sırada... Fenerbahçe'nin kardeş kulübü Novi Pazar ise, 6 maçta topladığı 7 puanla 16 takımlı ligde 11. sırada yer alıyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 8
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Türk bayrağı yakmaları olmamış..
    Cevapla
  • Caner 9 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon'da Türk bayrağı yakıldığını ne zaman gördün küçük arkadaş. Bence önce Trabzonu bir araştır sonra yaz. Acınızı anlıyorum . 9 puanlık farkı şikesiz kapatmak zaten imkansızdı, anlayabiliyorum aslında sizi.
    Cevapla
  • sirplar cok serefsizler 9 yıl önce Şikayet Et
    sirplar tam türk düsmani bir millet bakalim iki yüzlü fifa ne yapacak..
    Cevapla
  • Aliihsan 9 yıl önce Şikayet Et
    herkes FB ile ilgili yorum yapmis neden kimse yakilan TÜRK BAYRAGIndan söz etmiyor ben söyleyeyim o zaman hazimsizlik ve cekememezlik baska bir sey degil
    Cevapla
  • Melih 9 yıl önce Şikayet Et
    Her kurumun içinde yanlış insanlar olur Kaya Trabzonlu efendi. Buna engel olmanızın imkanı yoktur. Saçma sapan bir mantık yürütmenin anlamı yok. Sanki insanları takım seçerken karakterine göre takıma veriyorlar. AYRICA ; Bahsettiğiniz kulüp ve taraftarı henüz Trabzon ortada yokken, bu vatanı koruma ve milli bütünlüğü sağlama amacıyla kurulmuştur ve resmiyette de hala bu şekildedir. Sayısız insan canını vermiştir. Sizin söz söyleme hakkınız yok! Hele ki o bahsettiğiniz zaman diliminde paralel yapının maşası haline gelmiş bir polis teşkilatı varken ve Fenerbahçe'yi ele geçirmek isterken.. Eğer ki orada olsaydınız, o atmosferi yaşasaydınız, polisin yaptıklarını görseydiniz, emin olun tavrınız benzer bir şekilde olurdu. ;)
    Cevapla
  • Türk!!!! 9 yıl önce Şikayet Et
    ben buralara fazla takilmam yani yazmam. Melih beyin yazisina cevap vermek geldi icimden. Sizin su yazdiklarinizdan sonra, hangi egitimi ve o derin bilgilerinizi nereden aldiginizi cok merak ediyorum. Sizi asagilamak degil niyetim, ama su kadar söyleyiyimki, ne ictiyseniz bana da söyleyinde ben de kafayi bulayim! Ayiptir su yazdiklarin. Saygilar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle