Fenerbahçe'ye derbi öncesi büyük müjde

F.Bahçe Süper Kupa Finali'nde G.Saray ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bir günlük iznin ardından yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Fenerbahçe'ye derbi öncesi büyük müjde
Fenerbahçe'ye derbi öncesi büyük müjde
GİRİŞ 21.08.2014 22:39 GÜNCELLEME 21.08.2014 22:39

Bir süredir tedavi ve çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Diego Ribas antrenmanda yer aldı. Brezilyalı futbolcu, antrenmanın tamamında takımla çalıştı.

Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde saat 19:00'da başlayan antrenman 1 saat 15 dakika sürdü. Koşu, ısınma ve koordinasyon hareketlerinin ardından dar alanda minyatür kalede maçlar yapan oyuncular, antrenmanı dayanıklılık koşusu ile tamamladılar.

Kaleciler Volkan Demirel, Mert Günok, Ertuğrul Taşkıran ve Erten Ersu ise kaleci antrenörü Murat Öztürk eşliğinde takımdan ayrı çalıştılar. Egemen Korkmaz ise özel program dahilinde çalışmalarını sürdürdü. Fenerbahçe, Süper Kupa Finali'nde 25 Ağustos Pazartesi günü Galatasaray ile oynayacağın maçın hazırlıklarını yarın saat 18:30'da yapacağı antrenmanla sürdürecek.

FUTBOLCULARIN SAĞLIK RAPORU

Antrenmanın başladığı dakikalarda FB TV mikrofonlarına konuşan Kulüp Doktoru Doç. Dr. Burak Kunduracıoğlu, tedavi süreçleri tamamlanan ve devam eden oyuncular Diego Ribas, Michal Kadlec, Gökhan Gönül ve Egemen Korkmaz'ın sağlık durumları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Diego Ribas: Öncelikle şunu söyleyeyim, Diego'nun durumu iyi. Saha çalışmalarını da yaptık. Saha çalışmalarında da bir sıkıntı yok. Roma'da olduğumuz dönemde İsmail hocamızın (İsmail Kartal) direktifleri doğrultusunda kondisyoner hocamız Fatih Yıldız ile 4 ekstra antrenman daha yaptı. Bugünde takımla birlikte çalışmalara başladı. Şuana kadar çalışmalarda herhangi bir sıkıntısı olmadı.

Michal Kadlec: Kadlec de iyi durumda. Onunda aşil tendonunda şertleşmeler ve sorunlar vardı. Onun da tedavisini yaptık.

Egemen Korkmaz: Egemen'in operasyondan sonra 6 haftalık dinlenme süreci var. Bu süreçten sonra operasyonu yapan ekiple tekrar görüşüp saha egzersizlerine başlayıp, başlayamayacağımızı soracağız. Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor, özel programına devam ediyor.

Gökhan Gönül: Bileğine sadece bandaj  yaptık demek doğru değil aslında, alçı tedavisi yaptık. Fissür dediğimiz çatlak tarzında bir kırığı var. Hani ayrılmamış, tek bir kortekste ayrılma vardı. Elinde alçıyla antrenmanlara devam ediyor. Maça çıkarken alçıyla oynamayacağı için özel bandajlar yapıyoruz. Bandaj hem bir miktar daha koruyuculuğunu arttırıyor. Ekstra bir durum olmadığı takdirde Galatasaray maçında da aynı şekilde bandajla oynayacaktır.