İsmail Kartal: G.Saray provası değil

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Roma ile 3-3 biten dostluk maçının ardından basın toplantısı düzenledi.

İsmail Kartal: G.Saray provası değil
İsmail Kartal: G.Saray provası değil
GİRİŞ 20.08.2014 02:11 GÜNCELLEME 20.08.2014 02:11

Roma Olimpiyat Stadı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kartal, sahada istediklerini, hafta içi yaptıkları çalışmalar doğrultusunda sahaya yansıttıklarını söyledi. 

Maçta skordan ziyade neler yapabilecekleri ve nasıl bir düzenle oynayacaklarının önemli olduğunu dile getiren Kartal, "İstediklerimizi, taktiksel olarak oyun felsefemizi rakibimize hissettirerek, bir bütün olarak maçın 3'te 2lik bölümünde sahaya yansıttık, zaman zaman da bazı konularda yapamadığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Kartal, seyircilere güzel bir maç izlettirdiklerini ve takımı adına çok mutlu olduğunu belirtti. 

Bazı oyuncuların Dünya Kupası'ndan geç gelmeleri nedeniyle fizik olarak diğer oyuncular seviyesinde olmadığının altını çizen Kartal, "Onları bu tip maçlarda daha çok oyunda tutarak diğer oyuncuların seviyesine çıkarmaya çalışıyoruz" dedi. 

SALİH'E BAŞARILAR DİLEDİ

Fenerbahçe'nin, AS Roma'ya satın alma opsiyonlu olarak 2 yıllığına kiraladığı genç oyuncu Salih Uçan'a da başarılar dileyen İsmail Kartal, rakipleri AS Roma hakkında, "Çok genç bir takıma sahipler. Açılış maçlarında zaman zaman iyi oynadılar. Onları tebrik ediyorum ve yeni sezon için başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

GALATASARAY PROVASI DEĞİL

Bu maçın Pazartesi günü oynanacak olan Süper Kupa için Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'ye ölçü olup olmayacağı yönündeki bir soruya Kartal, "Biz sadece bu maç için düşünmüyoruz. Genel anlamda tüm oynayacağımız maçları göz önünde bulundurarak kendi oyun felsefemizi düşünüyoruz. Bu maçı da Galatasaray ile oynayacağımız maçın provası olarak düşünmedik. Her maç için farklı strateji uygulayabiliriz, bu maç da bunlardan birisiydi" yanıtını verdi. 

DIEGO SÜPER KUPA'DA VAR MI?

Kartal, Diego Ribas'ın Süper Kupa maçında oynayabilmesi için yönetimle görüşüp görüşmediği sorusuna ise, "Yönetimle bu konuda görüşmem olmadı şu ana kadar. Diego bizim diğer oyuncular gibi bir oyuncumuzdur. Bizim için öncelik oyuncularımızın sağlığıdır. Önce bir takımla çalışmalara başlasın, ondan sonra daha geniş ölçüde değerlendiririz. Şu anda oynayacak ya da oynamayacak diye herhangi bir şey söyleyemem" diye açıklamalarını sürdürdü.