Caner'in Galatasaray maçı korkusu!

Hakem Kenn Hansen, olayı 'centilmenliğe aykırı ve futbolun ruhunu zedeleyecek hareket' diye rapor ederse ceza gelecek.

Caner'in Galatasaray maçı korkusu!
Caner'in Galatasaray maçı korkusu!
GİRİŞ 04.08.2014 09:55 GÜNCELLEME 04.08.2014 09:59

Kanarya'nın Sevilla ile oynadığı hazırlık maçın 90+2. dakikasında rakibine attığı tekme sonrası direkt kırmızı kart gören Caner Erkin'in ceza alıp almayacağı tartışılıyor. Normal şartlarda; hazırlık karşılaşmalarında görülen kartlar, UEFA tarafından dikkate alınmazken, mücadeleyi yöneten Danimarkalı hakem Kenn Hansen'in bu tekmeyi 'centilmenliğe aykırı ve futbolun ruhunu zedeleyecek hareket' olarak rapor etmesi halinde, sarı-lacivertli futbolcuya ağır bir fatura çıkabilir. Hansen, karşılaşma ve kırmızı kartla ilgili raporunu hafta içerisinde UEFA'ya yollayacak. UEFA da bunu Türkiye Futbol Federasyonu'na iletecek.

Yönetim takipte

Hakem Kenn Hansen, eğer sarı-lacivertli futbolcuyla ilgili raporunu olumsuz yönde yazarsa, Caner Erkin'e 2 ya da 3 maçlık 'men cezası' gelebilir. Bu da, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçında Caner Erkin'in takımdaki yerini alamayacağı anlamına gelir. Bu nedenle Fenerbahçe yönetiminin de bu konuda araştırma yaptığı ve UEFA'dan gelecek hakem raporunu adeta dört gözle beklediği de ifade edildi.

Fatih Tekke 5 maç ceza almıştı

Caner Erkin'in olayına benzer bir durum, 2003-04 sezonunda yaşanmış, Trabzonlu Fatih Tekke, Avusturya kampında M.Magna takımı ile oynanan hazırlık maçında yardımcı hakeme tokat attığı için kırmızı kart görmüştü. Bunun üzerine TFF Disiplin Kurulu (PFDK), Tekke'ye spor ahlakı ve centilmenliğe aykırı harekette bulunmaktan, 5 maçtan men cezası vermiş ve yıldız oyuncu da sezonun ilk 5 haftasında forma giyememişti.