Fenerbahçe'den dev anlaşma

F.Bahçe, Sheffield United ile bir dostluk maçı oynayacak gelirin tamamı maden kazasında ölen vatandaşlarımızın yakınları için kullanılacak.

Fenerbahçe'den dev anlaşma
Fenerbahçe'den dev anlaşma
GİRİŞ 31.07.2014 21:11 GÜNCELLEME 31.07.2014 21:11

Fakat Chelsea gibi bir dev yardım maçı için İstanbul'a gelirken F.Bahçe'nin bir üçüncü lig takımına (League One) takımına konuk olması kafaları karıştırmıştı. Fakat altındaki neden ortaya çıktı.

F.Bahçe, Sheffield ile sadece bu hazırlık maçı için değil geleceği yönelik de bir anlaşmanın içinde. İki taraf G.Saray'ın, Reading, Alaniya ve Watford gibi takımlarla yaptığı anlaşmaların bir benzerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ama Sheffiled'ın yüzde 50'sinin sahibi Suudi Prens Abdullah bin Musa'ed bin Abdulaziz Al Saud'un ise bambaşka planları var.

F.Bahçe yönetimi Arap dünyasının en büyük kağıt üreticisi olan Prens Abdullah'ın “SMPC Grup”u ile hem stat hem de forma reklamı için anlaşmaya varmış durumda. Tek eksik F.Bahçe'nin Avrupa'da boy gösteremeyecek olması. Stat anlaşması gelecek sezondan geçerli olacak şekilde yılda 11 milyon 250 bin sterlin'den 8 yıllık, formadaki göğüs reklamı içinse yıllık 4 milyon sterlin'den 4 yıllık prensip anlaşmasının yapıldığı bildirildi. F.Bahçe bu sezon Avrupa'ya gidebilseydi bu anlaşma bu yıldan geçerli olacaktı.

Öte yandan F.Bahçe bu sezon tek yıllık forma reklamı da bulamadığı için reklamsız çıkma kararı aldı.

PRENS ABDULLAH SIKI BİR F.BAHÇE TARAFTARI 

Öte yandan The Star gazetesine konuşan F.Bahçe yöneticisi Altuğu Acar da, daha önce F.Bahçe yönetimiyle Prens Abdullah'ın daha önce bir araya geldiklerini açıkladı. Acar, Saracoğulu'nda oynanan G.Saray maçından önce de Prens Abdullah ve Sheffield'li yöneticileri İstanbul'da konuk ettiklerini doğruladı.

Acar ayrıca Prens Abdullah'ın çok sıkı bir F.Bahçe taraftarı olduğunu ve pek çok F.Bahçe maçını da bizzat izlediğini ve takım hakkında bilgi aldığını, ayrıca Soma'daki maden kazasından sonra da pek çok yardım yaptığını hatırlattı.