Yanal'dan büyük sürpriz! Takımda kalıyor!

Fenerbahçe'de gönderilmesine kesin gözüyle bakılan Michal Kadlec takımda kalıyor.

Yanal'dan büyük sürpriz! Takımda kalıyor!
Yanal'dan büyük sürpriz! Takımda kalıyor!
GİRİŞ 23.07.2014 11:52 GÜNCELLEME 23.07.2014 11:52

Fenerbahçe, Stoch’u kiraya verdi. Yobo ve Krasic’ten kulüp bulmaları istendi. Gönderilecekler listesinde Holmen de yer alırken, Cristian kabul ederse ‘+1’ olacak. Kadroya ise Kadlec girecek.

Fenerbahçe ‘yabancı sorunsalı’nı sonunda çözdü. 8. yabancı olabilmek için Topuk Yaylası’nda verilen savaşın galibi Michal Kadlec oldu. Çek savunmacı, 5+3’teki yerini garantiledi. Kamp başlamadan önce Holmen, Cristian Baroni ve Kadlec’ten birinin takımda kalma şansının olduğu aşikardı. Egemen’in sakat olması, sol stoperde de oynayabilen Kadlec’in yerini garantileyen bir diğer faktör oldu.

Takımdaki diğer yabancılardan, geçen sezon PAOK’ta kiralık oynayan Stoch, Al Ain’e kiralık verilmişti. Milli takım izninde olan Yobo ve A2 takımla idman yapan Milos Krasic’e, “Kendinize kulüp bulun” denildi. Pek çok Anadolu kulübüyle adı geçen Holmen’in de gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

CRISTIAN ‘KALIRIM’ DERSE ‘+1’ OLACAK

BU isimler haricinde, geriye iki isim kaldı; Cristian Baroni ve Michal Kadlec... 2014-2015 sezonunda uygulanacak 5+3 yabancı kuralı gereği, bu futbolculardan biri kontenjan dışında kalıyordu.

Nitekim Kadlec, geride kalan sezonun final haftalarındaki etkili futboluyla dikkat çekmişti. Topuk Yaylası’ndaki kampta da başarılı performansını devam ettirdi Çek sol bek...
Böylelikle 5+3 tamamlandı. Cristian ise, şu anda kampta çalışmalarını sürdürüyor. Brezilyalı futbolcu, kalmak isterse federasyonun 5+3 kuralına ‘+1’ olarak eklediği ek kontenjandan faydalanacak. Aksi halde gidecek. Sarı lacivertli ekip, Cristian’ın lisansını tescil edebilecek. Ancak kadro dışı kalması şartıyla...

5+3’E GİRENLER

Emmanuel Emenike
Moussa Sow
Dirk Kuyt
Pierre Webo
Diego Ribas
Raul Meireles
Bruno Alves
Michal Kadlec
Cristian (İsterse) +1

KONTENJAN DIŞINDAKiLER

FUTBOLCU DURUMU
Miroslav Stoch Kiralık gitti
Milos Krasic Gönderilecek
Samuel Holmen Gönderilecek
Joseph Yobo Gönderilecek

TFF’den +1 jesti

Federasyon, 5+3’lük yabancı kontenjanının yanı sıra, kulüplere +1’lik ek kontenjan da verdi. Ancak +1’e giren futbolcu, kadroya alınamayacak.

KAYNAK: HÜRRİYET