Ali Koç'tan büyük sinyal! Çılgın tazminat...

Fenerbahçe'de başkanlık için adı geçen isimlerin başında gelen Ali Koç önemli açıklamalarda bulundu. Koç, Adalete Fener Yak kampanyasının 500 bin imzaya ulaşması ve devamında yapılacakların da sinyalini verdi.

Ali Koç'tan büyük sinyal! Çılgın tazminat...
Ali Koç'tan büyük sinyal! Çılgın tazminat...
GİRİŞ 20.04.2014 13:08 GÜNCELLEME 20.04.2014 14:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

1907 Fenerbahçe Derneği başkanı ve Fenerbahçe eski yönetim kurulu üyesi Ali Koç, sarı lacivertli camia ile ilgili gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kulüp davalar sonrasında yüklü bir tazminat davası açabilir...

Hürriyet gazetesinde yer alan röportajdan satırbaşları şu şekilde:

- Neden "Adalete Fener Yak" diyorsunuz?

"Fenerbahçe camiası, 3 Temmuz 2011'de sözde şike operasyonu ile başlayan süreç içerisinde oldukça zor ve karanlık günlerin içerisinden geçti ve halen de geçiyor. Bu süreci günbegün yaşadım, biliyorsunuz o dönemde Fenerbahçe Yönetim Kurulu'ndaydım. Dünya spor tarihinde görülmemiş bir operasyon gerçekleştirildi; evrensel hukuk kurallarına aykırı, domino etkisi yaratan birçok sıkıntı ile karşılaştık.
Biz dava başladığı günden itibaren bu davada yargılamanın hiçbir şekilde adil yapılmadığını anlatmaya çalıştık. Bu koşullar ve son dönemde yaşanan gelişmeler doğrultusunda hiçbir Fenerbahçelinin de verilen kararlara inanmadığı, adil yargılanma süreci oluşmadığı takdirde de inanmayacağı, ikna olmayacağı aşikârdır. Camiamızın tek beklentisi olan adil yargılanma hakkının verilmesi arayışı bizi ortak bir paydada buluşturdu."

- Yeniden yargılama halinde Fenerbahçe'nin haklılığının ispatlanacağını mı düşünüyorsunuz?

"Adil yargılanmak bir hak ise, evet hakkımızı arıyoruz. Ancak unutmayın ki bu çağrının altında demokrasi, ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğünü içeren evrensel değerler etrafında kenetlenmemiz yatıyor.
Dikkatinizi çekmek isterim, Fenerbahçe Spor Kulübü, yüz binlerin yürüyüşünde, yüksek sesle haykıran binlerce kadın-erkek, çocuk, genç, yaşlı pek çok kesimin vicdanında bir kez daha aklandı.

Camiamız, evrensel hukuk kuralları çerçevesinde yargılanma hakkı talep ediyor. İnanıyoruz ki adil yargılanma gerçekleştiğinde çok daha farklı bir tablo ortaya çıkacaktır.

- Önümüzdeki süreçte Fenerbahçe yönetiminde aktif bir rol alacak mısınız? Olası bir kötü senaryoda Fenerbahçe Başkanlığı'na taraftarın da kulübün de sıcak baktığı ortak isim olarak isminiz anılıyor. Başkanlık konusundaki düşüncenizi öğrenebilir miyim?

"Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım'ın ve Camiamızın her şeyi göze alarak sürdürdüğü adalet mücadelesi benim de Fenerbahçe'ye gönül veren herkesin de bugün tek önceliğidir."

- Kampanyanızın Avrupa'daki yansıması ne olacak? Başarı halinde UEFA hatta FIFA nezdinde yapılacaklar hakkında öngörünüz var mı?

"Bundan sonrası tabii ki yönetimimiz ve kulübümüzün hukuk kurulu tarafından atılacak adımlar neticesinde gelişecektir. Ancak şunu söyleyebilirim ki; Fenerbahçemiz Avrupa Kupalarından men edilerek büyük zarara uğratıldı. Bu doğrultuda bazı adımlar atılabileceğini düşünüyorum. Az önce de dediğim gibi bu öncelikle kulüp yönetim kurulumuzun atacağı adımlar sonrasında gelişecek bir süreçtir."

Ali Koç, Fenerbahçe taraftarının gözünde sıradaki başkan olarak görülüyor ve olası bir Aziz Yıldırım yokluğunda o koltuğa mutlak surette geçmesi isteniyor. Genel kanı bu. Bunu iletince kendisi amacının Fenerbahçe'ye hizmet etmek olduğunu, iki dönem Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yönetim kurulunda yer aldığını hatırlatıyor.

ALİ KOÇ BAŞKANLIK KONUSU İÇİN NE DEDİ?

Diğer yandan da uzun süredir Fenerbahçe Spor Kulübü'ne çok önemli katkılar sağlayan 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve başta ‘Adalete Fener Yak' projesi olmak üzere birçok proje ile hizmet etmeye devam ettiğini söylüyor.

Başkanlık konusuyla ilgili, Aziz Yıldırım'ın cezaevine girmesi ihtimali ortadayken konuşmanın doğru olmayacağını ifade ediyor.

YORUMLAR 7
  • Mehmet Yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar. imzayı da para karşılığı attırır.nasıl olsa alıştılar tarla sürmeye.
    Cevapla
  • Mehmet Yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    hehe kedidir kedi. aslında F7 uzay yolu filmindeki federasyon mahkemesine başvuracakmış ama muhatap bulamıyormuş. o da olmazsa fenevin yöneticilerinden birisin hakim birisinin savcı olduğu bir mahkemede yargılanmak istiyorlarmış Adil yargılanmanın oluşabilmesi için İstiklal Mahkemesine başvurmaya hazırlanıyorlarmış.
    Cevapla
  • tolgaa 9 yıl önce Şikayet Et
    ŞUNU anlamıyorum beyler ifade özgürlüğü falan filan demiş yukarıda bende bu tenekeleri bilgili kültürlü iyi eğitimli birisi sanıyordum . 500000 Mİ? O NE LA ALİ kafa nerde senin bari 25000000 deyi verde tam olsun
    Cevapla
  • umutsuz 9 yıl önce Şikayet Et
    imza kampanyasi ne demek!. Abdullah öcalan bile 500 bin imza toplar, ne yapalim simdi onu da mi disari cikarsinlar , türkiye nin sonu vahim.
    Cevapla
  • atlantiks 9 yıl önce Şikayet Et
    murat sert arkadaşım,. O söz ÇIĞLIK idi ! Hani bir insan uğradığı haksızlıklar karşısında sabrını ve tahammülünü kaybedip de ASIN BENİ DE KURTULAYIM diye isyan eder ya, o türden bir laf ! Sizin anladığınız gibi bir KABÜLLENMİŞLİK yok, benim algılamama göre...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle