Kupa ne zaman verilecek? TFF'den yanıt!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'ye Türkiye Futbol Federasyonu'ndan cevap geldi.

Kupa ne zaman verilecek? TFF'den yanıt!
Kupa ne zaman verilecek? TFF'den yanıt!
GİRİŞ 16.04.2014 08:31 GÜNCELLEME 16.04.2014 08:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'ye Türkiye Futbol Federasyonu'ndan cevap geldi.

Fenerbahçe'nin 'Kupa Rize maçına gelsin' talebine TFF olumsuz bakıyor.

LİG BİTMEDEN KUPA KADIKÖY'E GELMEZ

Rize kümede kalmaya, Karabük de Avrupa Ligi için oynuyor. TFF kupayı vermeyi kabul etse bile diğer takımlar ve rakipleri istemez. Lig biter ertesi günü Yıldırım Demirören kupayı F.Bahçe'ye verir. O tarih de 19 Mayıs.

F.Bahçe yönetiminin "Beşiktaş'ı yener, şampiyonluğu garantilersek, kupa Çaykur Rize maçında Kadıköy'e gelsin" talebine TFF'den olumsuz yanıt geldi. TFF yetkilileri, F.Bahçe'ye şampiyonluk kupasını ancak sezon bittikten sonra verebileceklerini bildirdi. Yani F.Bahçe kupasını en erken 19 Mayıs'ta alacak.
TFF'nin F.Bahçe'nin şampiyonluk kupasını Nisan yerine 19 Mayıs'ta vermesinin iki kritik gerekçesi var:

STATÜLER KUPAYA MÜSAADE ETMİYOR

1-Süper Lig statüsü. 2-Kümede kalmaya ve Avrupa kupalarına katılmaya çalışan takımların durumu. Süper Lig Statüsü'nün "Kupa ve madalyalar" hükmünü içeren 11. Maddesi, TFF'nin istediği anda F.Bahçe'ye kupasını vermeye engel. Statü açıkça şampiyonluk kupasının sezon bittikten sonra şampiyona verileceğini yazıyor. TFF hoşgörü gösterse kurallar esnetilse bile düğüm çözülmüyor.

PEKİ ÇAYKUR RİZE KABUL EDER Mİ

F.Bahçe'nin kalan haftalarda iç sahada oynayacağı rakipleri Çaykur Rize ve Karabük ile bu iki takımın kümede kalma ve Avrupa kupalarına katılım mücadalesi veren rakipleri de F.Bahçe'nin kupayı lig bitmeden almasına rıza göstermesi gerekiyor. Çaykur Rize cephesinin F.Bahçe maçı öncesi şampiyonluk kupasının verilmesine "Ben kümede kalmaya çalışıyorum. Benim maçım öncesi neden atmosferi değiştiriyorsunuz?" itirazı yapma ihtimali var.

19 MAYIS'TA DEMİRÖREN VERECEK

Kümede kalmaya çalışan diğer takımlar da "Çaykur Rize maçı öncesi kupayı verip F.Bahçe'yi neden gevşettiniz?" diye TFF'ye itiraz hakkı var. Aynı durum Karabük ve Karabük'ün Avrupa kupalarına katılım için rekabet ettiği rakipleri için de geçerli. Statü ve rakiplerin itirazları nedeniyle TFF kupayı Kadıköy'e lig bitmeden göndermeyecek. Lig bitecek, ertesi günü, büyük ihtimalle de 19 Mayıs'ta TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in katılacağı törenle kupa F.Bahçe'ye verilecek.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 1
  • niyazi demirkıran 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne Alaka. kupa verilmesede fener sampiyon değilmi kardeşim yaymak istese gene yayar zaten genç çocukları oynatsınlar sonraki maçlarda önümüzdeki senelere lazımlar kupada mactan sonra verilebilir ayrıca masa başı haber bu olsa gerek.
    Cevapla