Olay derbinin hakeminin puanı belli oldu!

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde 12 sarı, 2 kırmızı kart çıkaran ve yönetimiyle eleştiri oklarını üzerine çeken hakem Bülent Yıldırım'ın bu maçtaki notunun 8.1 olduğu öğrenildi.

Olay derbinin hakeminin puanı belli oldu!
Olay derbinin hakeminin puanı belli oldu!
GİRİŞ 08.04.2014 07:28 GÜNCELLEME 08.04.2014 07:28

Fenerbahçeli oyunculara 1 kırmızı 8 sarı, Galatasaraylı futbolculara ise 1 kırmızı 4 sarı kart gösteren FIFA kokartlı hakeme, gözlemcisi Hasan Ceylan'ın 8.1 verdiği kaydedildi. Özellikle sarı-lacivertli takımın tepkilerine maruz kalan Yıldırım'a verilen notun değerlendirmesi ise, “Hakem kontrolü elinde tuttu. Ancak iyileştirilmesi gereken önemli alanlar var” şeklinde ifade edildi.

Gözlemci Ceylan'ın maçta “siyah-beyaz” hata yapmadığı için Yıldırım'a bu notu verdiği, kart uygulamalarında standardı yakalayamamasının notunun düşmesine neden olduğu kaydedildi.

Hasan Ceylan'ın, “Maçın başında daha sert önlemler alarak gerilimin yükselmesini önleyebilirdi” uyarısında da bulunduğu belirtildi. Gözlemcinin, Emre'nin atıldığı pozisyon sonrası Melo'nun yaptığı hareketlerin ihtar, yani sarı kartla cezalandırılması görüşünü Yıldırım ile paşlaştığı da ifade edildi.