Aziz Yıldırım yeniden harekete geçti

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, şike davasında aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasının onanmasının ardından yeniden yargılama talebinde bulundu.

Aziz Yıldırım yeniden harekete geçti
Aziz Yıldırım yeniden harekete geçti
GİRİŞ 07.02.2014 16:34 GÜNCELLEME 07.02.2014 17:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan dilekçe, dosyanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda olması nedeniyle başsavcılığa gönderildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezası alan ve bu cezası Yargıtay tarafından onanan Aziz Yıldırım yeniden yargılanmayı talep etti. Yıldırım adına İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran avukatı, "Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin soruşturma sürecinde tutuklama kararlarında yer aldığını." belirtti. Bu nedenle yargılanmanın yenilenmesi gerektiği iddia edilen dilekçe dosyanın Yargıtay'da olması nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Öte yandan, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin şike kararını onamasından sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 1 ay itiraz süresi bulunuyor. Dosya şu anda itiraza yönelik inceleme yapması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bekliyor. Başsavcılık, 1 ay içinde karara itiraz etmezse dosya, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. Mahkeme de kesinleştirme kararından sonra dosyayı İnfaz Savcılığı'na gönderecek. İnfaz Savcılığı da, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu ceza alan sanıklar için yakalama çıkaracak.

YORUMLAR 3
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Şike diye bir insan hapse atılırmı?..bu nasıl adalet?..... .....Aziz Yıldırım adammı öldürdü? katliammı yaptı? ..Şike cezası spor mahkemeleri tarafından verilmesi lazım ve cezası Hapis cezası değil? "Ömür Spordan Spor yöneticilikden men olması lazım?" .ama gel görki Parelel yapının el attığı Adalet yerlerde sürünüyor?..
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Şike davasının yeniden yargılanmaya açılması lazım?..Çünkü Hakim Mehmet ekincinin davanın başlamasına 1 hafta kala değiştirilmişti..... .....Ve Şike davasında Parelel Yapının varlığıda deşifre oldu..?..
    Cevapla
  • Işık Zorlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Hani adalet. Geçen haberlerde vardi. Ülkemizde para çalan küçük bir çocuk, hem de az miktar para için üç yıl ceza aldı ve apar topar cezaevine koyuldu. Adam bir ülken futbol itibarını çaldı ceza almadığı yurt içi ve yurt dışı mahkeme kalmadı; Hakkındaki tutuklama kararı kesinleşmesine rağmen hala dışarıda elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Bu gücü kimden aldığını ve hala dışarıda olmasını kimse sorgulamıyor. Vah benim güzel ülkem. Adalet yerlerde sürünüyor, herkes görüyor ama kimse bir gün bu adalet bize de lazım olabilir diye elinden tutup ayağa kaldırmıyor.yani adalet terazisi o garibann çocuk gibileri, kimsesi olmayanları tartıyor.
    Cevapla