02.30'da Yanal'a telefon! 'Çok Şükür...!'

Gözyaşlarıyla oyundan çıkan Webo, İstanbul'a gelir gelmez MR'a götürüldü. Doktor Kunduracıoğlu, sonuçları görünce sevinç çığlığı attı.

02.30'da Yanal'a telefon! 'Çok Şükür...!'
02.30'da Yanal'a telefon! 'Çok Şükür...!'
GİRİŞ 03.02.2014 09:38 GÜNCELLEME 03.02.2014 13:58

F.Bahçeli futbolcular, neye daha çok üzüleceklerine şaşırıp, kalmıştı. Eskişehir yenilgisine kahroluyorlardı. Pierre Webo'nun gözyaşları içinde sahadan çıkış anı ise gözlerinin önünden gitmiyordu. Eskişehir-İstanbul arası 30-40 dakikalık uçak yolculuğu, o gece bir türlü bitmek bilmedi. Kimsenin ağzını bıçak açmıyordu.
Uçak, saat 23.30 sularında Sabiha Gökçen'e indiğinde hüzün yerini endişeli bir telaşa bıraktı. Koltuk değnekleriyle ayakta durabilen Pierre Webo hemen Göztepe'deki Medical Park Hastanesi'ne götürüldü.

Teknik Direktör Ersun Yanal ve yardımcıları için Samandıra Tesisleri'nde o sırada saniyeler geçmek bilmiyordu.
Kulüp Doktoru Burak Kunduracıoğlu'ndan gelecek telefon bekleniyordu. Webo, doktorlara "Ayağımda tak diye ses duydum" demişti. Kontrollerde fibula kemiğinde kırık çıkmasından endişe ediliyordu. Emenike 1 ay yoktu, Webo da sezonu kapatabilirdi. Göztepe'deki hastanede kriz senaryoları yazılıyordu.

Saatler 02.30'u gösterirken Burak Kunduracıoğlu, Webo'nun MR sonuçlarını eline aldı. Gözleri parladı. "Oh be" dedi. "Ohhh! Çok şükür kırık yok." Hemen Samandıra'yı aradı, Ersun Yanal'a müjdeyi verdi: "Kırık yok hocam. Bir ay içinde Webo'yu size veririm, oynatırsınız. Göreceksiniz eskisinden de güçlü dönecek."

FİKSTÜRDE HESAPLAR YİNE BAŞLADI

Resmi sitedeki "Oyuncumuzun çekilen MR ve tomografisinde, peroneal kasta ve kasın zarında kısmi yırtık ve kanama tespit edilmiştir. Oyuncumuzun tedavisine başlanılmıştır" cümlesi, Sarı-Lacivertli taraftarlar için küçük bir teselli oldu. Herkes fikstürü eline alıp, yeniden şampiyonluk hesapları yapmaya başladı.

"ARKADAŞINI AYAĞA KALDIR"

Eskişehirspor mağlubiyeti sonrası F.Bahçe soyunma odasındaki genel görüş, "Girdiğimiz pozisyonlardan birisi gol olsa maçın gidişatı farklı olurdu" şeklindeydi.

İlk yarıda kaçan fırsatlar akıllardan çıkmıyordu. Futbolcular kendi aralarında pozisyonları konuşurken soyunma odasına Ersun Yanal geldi. F.Bahçe'nin teknik patronu futbolcularına çok önemli mesajlar verdi: "Takım olarak kaybettik, yakaladığımız poziyonlar gol olsa farklı bir tablo olurdu. Bu takımı bu noktaya siz getirdiniz.

Mücadelenizle, yüreğinizle buna benzer birçok maçı çevirdiniz. Bu sefer olmadı, canınız sağ olsun. Şimdi herkes yanındaki arkadaşını teselli etsin, ayağa kaldırsın. Daha kazanacak çok puan, alınacak çok galibiyet var ve bunu siz yine hep birlikte yapacaksınız."

KAYNAK: AKŞAM