Başbakan'ın 1996'daki o mesajını okudu

Fenerbahçe'nin olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı, kulüp başkanının konuşmasıyla başlayarak bir ilke imza attı.

Başbakan'ın 1996'daki o mesajını okudu
Başbakan'ın 1996'daki o mesajını okudu
GİRİŞ 25.01.2014 12:47 GÜNCELLEME 25.01.2014 13:16

Başkan Aziz Yıldırım konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Fenerbahçe bankası ve Fenerland projeleri hakkındaki eleştirilerine yanıt verirken Başbakan Erdoğan'ın 1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görevini yürütürken yaptığı açıklamaları hatırlattı.

FENERBAHÇE İNEK GİBİ EMİLİYOR AMA KARŞILIĞINI ALAMIYOR

"Bütün kulüplerin üstünden para kazanılıyor. En çok Fenerbahçe'nin. Fenerbahçe bir taraftan bağlanmış, zincirlenmiş bir taraftan inek gibi emiliyor ama karşılığını alamıyor."

DEVLET BÜYÜKLERİ BİZİ BOMBARDIMANA TUTTU

Fenerbahçe için yapacağımız projeleri açıkladık, devlet büyükleri bizi bombardımana tuttular.

"FENERLAND PROJESİ İÇİN NASIL YAPAR DEDİLER"

Kalamış'ta ihale yapılacak. Bu ihalede Kalamış'ta yat limanı yapılacak. Ben çıkarmıyorum, devlet bunu ihaleye çıkaracak. Ben de böyle bir projenin içinde yer almak istedim. Koç grubu ile Ferit Şahanek ile görüştüm. 'Bizi de alın yüzde 20 gibi küçük bir pay alalım Fenerbahçe'ye de katkı olsun' dedim. 'Vay efendim bunu yapamazsınız. İzni kimden aldınız?' Ben yapmadım kardeşim siz ihaleye çıkartıyorsunuz ben giriyorum.

"BANKA PROJESİ İÇİN DEVLETTEN TABİ İZİN ALACAĞIZ"

Geldik banka projesine. Öyle bir büyük banka değil küçük banka. 20 milyon Euro'luk bir banka. Tahvil çıkartacak, satacak. Tabii devletten izin alacağız. Devletten izin almadan böyle bir şey yapabilr misiniz?

AYKUT'LA RIDVAN GİTTİ KONUŞTU

Aykut'la Rıdvan gittiler konuştular. O zaman kendilerine "Pendik'e yatırım yapın oraya taşınan" dediler. Biz de FenerLand projesi yaptık. Dereağzı'nda futbol sahasının olduğu yere bu projeyi yapalım dedik. Bir taraf vatandaşa açık olsun diğer taraf kulüp üyelerine ait olsun dedik. Vay efendim bunu nasıl yaparlar dediler.

BAŞBAKAN 1996'DA BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Şimdi size 2-3 Mart 1996 tarihinde Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan kongrenin tutanağını okuyacağım;

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan söz alarak; "Fenerbahçemizi böyle birlik beraberlik içinde gördüğümüz zaman mutluluğumuz artmaktadır. Ali Şen tarafından yapılan yönetime girme teklifini kabul ettim. Ancak gelen tepkiler üzerine vazgeçtim. Ben bir Fenerbahçeli olarak hizmete her zaman hazırım. Hizmet için yönetimde olmam gerekmez. Samandıra, Pendik ve Ümraniye tesislerinin alt yapı çalışmalarına başlamış durumdayım. Fenerland Projesi bir an önce hayata geçirilmelidir."

Sayın Başbakan 1996 yılında bu projeye destek olmuştur. Şimdi ise "Sen bunu nerede yapacaksın?" diyor.