Bruno'dan Ronaldo müjdesi! Türkiye'ye...

Fenerbahçe'nin Portekizli savunmacısı Bruno Alves, Antalya kampı sonrası Milliyet'in sorularını yanıtladı.

Bruno'dan Ronaldo müjdesi! Türkiye'ye...
Bruno'dan Ronaldo müjdesi! Türkiye'ye...
GİRİŞ 19.01.2014 10:27 GÜNCELLEME 19.01.2014 11:00

Ersun Yanal gibi bir teknik adamla çalışmadığını ifade eden tecrübeli oyuncu, en çok zorlandığı forvetin ise Drogba olduğunu söyledi.

Dünya'da yılın futbolcusu seçilen Cristiano Ronaldo ile yakın arkadaş olan Alves, "Günün birinde Ronaldo da Türkiye'de futbol oynayabilir. Cristiano burayı çok iyi biliyor. Avrupa'da İstanbul gibi başka şehir yok" dedi.

İşte Alves'in açıklamaları;

- Çok ağır çalışıyoruz. Bu yüzden maçlarda alınan sonuçların pek bir önemi yok. Asıl önemlisi takımın hazır olması.

- Ersun Hoca'dan çok etkilendim. Çok çalışıyor. İlk kez onun gibi biriyle çalışıyorum. İstatistik ve antrenman bilimine büyük önem veriyor. Çok güçlü bir mentalitesi var. Ofansif futbolu seviyor. Atak olmayı seviyor. İyi futbol izlettirmek istiyor. Bu mentaliteyi seviyorum.

- Fenerbahçe forması altında şampiyon olmayı çok istiyorum. Şampiyon olmak şampiyon olmaktır. Avrupa'da olmak ya da olmamak değil. Şampiyon olamazsam ama Avrupa Kupaları'nda oynarsam kulüp tarihinin bir parçası olamam. Bu tarihin bir parçası olmak için şampiyon olmalıyım.

- Büyük rekabet var şampiyonluk için. Deplasman maçları zor geçecek. Galatasaray ve Beşiktaş bizi en çok zorlayacak takımlar. Beşiktaş bu sezon daha güçlü.

- Takımımızda Emre'yi beğeniyorum. Lider bir oyuncu. Onun kalitesinden etkileniyorum. İyi kaptan. Sakatlık sıkıntısı yaşadı. Ama oynadığı zaman onu hissediyoruz sahada. İnsan ve oyuncu olarak seviyorum kendisini. Ben de lider bir oyuncuyum. Volkan, Egemen çok güçlü ve büyük karakterler. Türk futbolcularıyla ilgili çok olumlu düşünüyorum.

- İnsanlar, Türkiye'nin Brezilya'da olmasını hak ediyor. Çünkü Türkiye'de herkes bununla yaşıyor. Milli takımlarda oynayan futbolcular çok iyi. Dostluk maçında sizinle karşılaştık, kaybettik. Bizim gibi problemleriniz var. Biraz daha küçük takımlara karşı sıkıntı yaşıyor Türk Milli Takımı da.

- Aslında rakiplerle aramızda çok büyük puan farkı yok. Çok çalışıyoruz. Eğer birileri bizi geçmek istiyorsa bizden daha çok çalışmalılar.

EN ZORU DİDİER DROGBA

Bana herkes sorardı en zor tuttuğun futbolcu kim diye? Drogba cevabını verdim hep.
Hızlı, güçlü, zıplıyor, bitirici. Odaklanman lazım. Defans oyuncuları hücumculara göre daha iyi olmalı yoksa size geçerler. Drogba gibi bir oyuncuya karşı oynamak benim için çok önemli.

Jujitsu yapıyor

İstanbul'da yaptığım çok şey var. Günümüz hareketli geçiyor. Önce çocuklarım sabah okula gidiyor, ardından ben de idmana. Eşimle alışverişe, spor salonuna gidiyoruz. Bu arada Jujitsu da yapıyoruz. Brezilya'da meşhur bir spordur.