Emre'nin savunması: Dangalak dedim

Emre Belözoğlu'nun, Didier Zokora'ya ''ırkçı söylemde" bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi

Emre'nin savunması: Dangalak dedim
Emre'nin savunması: Dangalak dedim
GİRİŞ 05.11.2013 16:48 GÜNCELLEME 05.11.2013 16:48

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, Trabzonsporlu Didier Zokora'ya ''ırkçı söylemde" bulunduğu gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

AYLIK GELİRİ 20 BİN LİRA

Anadolu 17. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya müşteki Didier Zokora katılmazken, tutuksuz sanık Belözoğlu ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada, kimlik tespiti yapılan Belözoğlu, evli ve bir çocuk sahibi olduğunu ve aylık gelirinin 20 bin lira olduğunu söyledi.

EMRE BELÖZOĞLU'NUN SAVUNMASI

Duruşmada savunmasını yapan Belözoğlu, olay günü Trabzonspor ile Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda maçları olduğunu hatırlatarak, maç sırasında futbolcular arasında çeşitli tartışmalar yaşandığını anlattı. Maç sırasında bir pozizyonda Trabzonporlu futbolcu Halil Altıntop'a faul içeren bir harekette bulunduğunu dile getiren Belözoğlu, "Halil'den özür dilemek için yanına gittiğimde, pozisyonda olmamasına rağmen Zokora da müdahil oldu. Ben Halil'in üzerine doğru eğilmişken, Zokora başımı bacaklarının arasına doğru almaya çalıştı. Ben de onu ittim. Aramızda karşılıklı laflar söylendi. Zokora bana küfür içeren İspanyolca bir hitapta bulundu. Ben de kendisine Türkçe karşılığı 'dangalak' benzeri bir anlama gelen 'fucking prick' dedim" dedi.

Belözoğlu, İngiltere'de futbol oynadığı dönemde futbolcuların bu kelimeleri sürekli kullandığını ifade ederek, "Zokora'ya 'negro' ve 'nigger' anlamında ırkçı söylem içeren kelimeler kullanmadım. Zaten, Zokora ile devre arasında maçtan sonra da konuştuk, tokalaştık. Bu nedenle kendisine ırkçı bir söylemde, beyanda bulunmadım" diye konuştu.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında bir husumet bulunduğunu iddia eden Belözoğlu, "Ben de bu husumete kurban seçildiğimi düşünüyorum. Zira futbolcular arasında zaman zaman bu olaylar gerçekleşmektedir. Bu olayda kurban seçilerek özellikle gündem yaratılmaya çalışıldığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"KALBİMDE HİÇ BİR ZAMAN IRKÇILIK YAŞATMADIM"

Belözoğlu, ırkçılığın çok ağır bir itham olduğunu da belirterek, "Bazı kişiler bana yakıştırsa da benim kendime yakıştıramadığım bir davranıştır. Kalbimde hiç bir zaman ırkçılık yaşatmadım. Kaldı ki, söylemem çok doğru olmamakla beraber çeşitli tarihlerde Afrika ülkelerine yardımlarda bulundum. Irkçı duygular taşısam bu tür yardımlarda bulunmazdım" dedi.

Zokora'nın avukatı Nusret Yılmaz da, "Biz de ırkçılığı hiç bir sporcuya yakıştıramadığımız için şikayette bulunduk" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, ayrıca sağlık sorunları gerekçesiyle rapor alarak geçen duruşmaya katılmayan Belözoğlu'nun, aynı gün Fenerbahçe'nin antremanına katıldığını ve bunu da Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinde yayınladıklarını, bu nedenle Belözoğlu'nun beyanlarının doğru olmadığını öne sürdü.

Belözoğlu'nun avukatı Cansu Şahin ise, gerekli delilleri sunmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme Hakimi Hüseyin Turgut Bayraktar, taraf avukatlarına taleplerini ve delillerini sunmaları için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Emre Belözoğlu ile Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora arasında 15 Nisan 2012'de Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu maçı oynandığı esnada sözlü tartışma yaşandı. Maç bitiminde Zokora, tartışma sırasında Emre'nin kendisine ''ırkçı'' söylem anlamına gelen sözler sarf ettiğini iddia etti.

İddianamede ise Emre Belözoğlu'nun ''ırkçı söylemde" bulunduğu gerekçesiyle, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun ilgili maddesi kapsamında, 6 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

AA