Fenerbahçe'de tarihi kongre

Fenerbahçe'nin Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda ilk gün geride kaldı. Gözler bugün yapılacak başkanlık seçimine çevrildi. Başkanlık için 3 aday yarışıyor... Oy verme işlemi saat 10:00 itbariyle başladı.

Fenerbahçe'de tarihi kongre
Fenerbahçe'de tarihi kongre
GİRİŞ 03.11.2013 09:20 GÜNCELLEME 03.11.2013 17:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, yeni dönemdeki başkanını bugün seçiyor. Dün başlayan ve Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen kongrede üyeler bugün saat 10.00'dan itibaren 23 sandıkta oy kullanmaya başladı. Oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek ve sandıklar açılarak, oy sayımına geçilecek.

Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu aday listesi şöyle

Başkan: Aziz Yıldırım

Asil Üyeler: Abdullah Kiğılı, Mithat Yenigün, Mahmut Nedim Uslu, Nihat Özbağı, Ahmet Özokur, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ender Alkaya, Ahmet Tahir Perek, Ömer Temelli, İsfendiyar Zülfikari, Deniz Tolga Aytöre, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Turhan Şahin, Erhan Türkoğlu

Yedek Üyeler: Ünal Uzun, Hakan Dinçay, Mehmet Selim Kosif, Mustafa Serdar Erkan, Yalçın Haker, Metin Doğan, Selim Sapan

Mehmet Ali Aydınlar'ın listesi

Başkan: Mehmet Ali Aydınlar

Asil Üyeler: Hamdi Akın, Nezih Barut, Dursun Ekşioğlu, Şaban Erdikler, Necdet Ersoy, Faik İçmeli, Engin Keçeli, Selim Koray, Metin Şen, Recep Tanrıverdi, Cem Topçuoğlu, Mehmet Torun, Nuri Tuna, Tankut Turnaoğlu

Yedek Üyeler: Mehmet Okay, Nejat Taşdemir, Erkan Güral, Esra Kazancıbaşı Öztekin, Selim Ergüder, Hasan Tanyeli, Ekrem Eray Arda

YAMEN UZUN LİSTESİNİ DİVAN'A SUNAMADI VE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ  

İKİ ADAY DA SALONA GELDİ

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yeni dönemdeki başkanlık koltuğuna talip olan Aziz  Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar, salona 10.30 sularında geldi. Aziz Yıldırım  daha önce salona gelirken, yanında Nihat Özbağı ve eski Genelkurmay Başkanı  Yaşar Büyükanıt ile birlikte olduğu görüldü. Aziz Yıldırım, oy verme işlemiyle  birlikte salonun her yerinde kongre üyeleriyle ayak üstü kısa kısa sohbet etti.

Mehmet Ali Aydınlar ise oy verme işleminin ardından salonda dolaşmaya başladı..  Aydınlar, salonda basın mensuplarına; "Kongre Fenerbahçe'ye hayırlı olsun" dedi.

YAMEN UZUN YENİDEN ADAY!

Başkan adaylarından Yamen Uzun, yönetim kurulu aday listesini ve başkanlık oy  pusulasını Divan Başkanlığı'na zamanında sunamadı. Bunun üzerine adaylığı  düşürüldü. Yamen Uzun, yönetim listesi olmadan başkanlık adaylığına devam  ediyor.

TOMALAR, İTFAİYELER, AMBULANSLAR

Fenerbahçe kongresinde oy kullanımı devam ediyor. 13.416 üyenin oy kullanma  hakkına sahip olduğu Fenerbahçe olağanüstü genel kuruluna katılımın oldukça  yüksek olduğu gözlendi. Dün olduğu gibi bugün de üst düzey güvenlik önlemler  alındı. TOMAlar, İtfaiyeler ve Ambulanslar hazır bekletiliyor. Eski  yöneticilerden Cihan Kamer ve Şadan Kalkavan oylarını kullandılar. Başkan Aziz  Yıldırım'ın da oy kullanmak için salona gelen delegelerle teker tek tokalaşıyor.

YAMEN UZUN YİNE ÇEKİLDİ

Fenerbahçe Kulübü başkan adayı Yamen Uzun, oy kullanma işlemi devam ederken adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen kongrede, genel kurul divan başkanı Vefa Küçük, Yamen Uzun'un divan başkanlığına verdiği dilekçe ile başkan adaylığından çekildiğini açıkladı.

Divan başkanlığına verdiği dilekçeyi okumak için kürsüye gelen Yamen Uzun, karşılıklı sağlıklı iletişim kurulamaması nedeniyle oluşan teknik problemlerden ötürü sandıklarda adaylık isminin konulamadığını belirterek, "Bu nedenle başkan adaylığımı sonlandırma gereği duydum. Bana oy verme niyetinde olan herkesten özür diliyorum" dedi.

- Aydınlar, salonun girişinde üyeleri karşıladı

Başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar ve ekibi, Ülker Sports Arena'nın girişinde kongre üyelerini karşıladı. Salonda oyunu kullandıktan sonra girişteki yürüyen merdivenlerin önüne giden Aydınlar, ekibiyle üyeleri karşılayıp, sohbet etti.

Salonun içinde de tribünlerin önünde başkan Aziz Yıldırım üyeleri karşılamaya devam ederken, yönetim kurulu listesindeki isimlerden Mahmut Uslu ve Nihat Özbağı da başkanın yan tarafında salona gelen üyeleri karşıladı.

- Ali Koç: "Camiamıza hayırlı uğurlu olsun"

Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Ali Koç, öğleden sonra salona gelerek oyunu kullandı. Kongrede büyük ilgi gören Koç, üyelerle fotoğraf çektirip, sohbet etti. Koç, yaptığı açıklamada, "Güzel bir kongre oluyor. Kim kazanırsa kazansın camiamız için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

- Kongreden notlar

Eski genelkurmay başkanlarından emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, oyuncu Kadir İnanır, tiyatrocu Selçuk Yöntem, şarkıcı Adnan Şenşes,Ankaragücü Kulübü'nün eski başkanı Cemal Aydın da kongrede oy kullandı.

Bu arada, kongreye dedesiyle birlikte gelen 4 yaşındaki Kerem, dedesini kaybedince divan başkanlığına getirildi. Salonda Kerem'in divan başkanlığına getirildiği, dedesinin gelip alması yönünde anons yapıldı. Anonstan sonra kimse gelmeyince kongre divan başkanı Vefa Küçük, "Bu küçük yavruyu alan olmazsa biz divan olarak kendisini evlat edineceğiz. İlerde Fenerbahçe'ye başkan olarak yetiştireceğiz" diye espri yaptı. Daha sonra Kerem'in, dedesine teslim edildiği öğrenildi.

AZİZ YILDIRIM DA KULLANDI

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve yeni dönemde de başkan adayı olan Aziz  Yıldırım da 15.20 itibariyle eşi Gonca Hanım ile birlikte sandığa gelerek oy  verdi.

MOSTUROĞLU: "F.BAHÇE'NİN EMRİNDEYİZ"

Yeniden Aziz Yıldırım'ın listesinde yer alan yönetici Şekip Mosturoğlu;  "Gerçekten yoruldum, ama başkan uygun görmüş, bu yönetimde de olmamızı istemiş.  Fenerbahçe'nin emrindeyiz"

BİLAL ERDOĞAN DA OY KULLANDI

Fenerbahçe Kulübü'nün tarihi kongresinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu  Bilal Erdoğan da oy kullandı. Korumalar eşliğinde Fenerbahçe Ülker Sports  Arena'ya gelen Bilal Erdoğan, seçimli genel kurulda oyunu kullanan isimlerden oldu. Oyunu kullananlar arasında Kadir İnanır'da yerini aldı

SANDIKLAR 17:00'DE AÇILDI, OYLAR SAYILIYOR

(Kongredeki tüm gelişmeler gün boyu Tümspor'da olacak)

 

Fenerbahçe'deki tarihi kongreden kareler
GALERİYE GİT
YORUMLAR 8
  • Tuna Zengin 10 yıl önce Şikayet Et
    Aziz Yıldırım. Kongrenim havasını görmüş olarak söylüyorum Aziz Başkan fark atacak
    Cevapla
  • fatih ahsen 10 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlısıyla Aydınlar inşallah.. Hayırlısıyla Aydınlar inşallah.
    Cevapla
  • halil kökay 10 yıl önce Şikayet Et
    Körler Sağırlar birbirini ağırlar:. Biri Aziz yıldırım şike yaptığı türk mahkemeleri, uefa ve fifa tarafından tescillenmiş ve ceza almış diğeri ise federasyon başkanlığı döneminde şikeyi örtbas etmeye çalışmış yapamayınca da bırakıp kaçmış bir başka şike suçu ortağı, ve şimdi bu ikisi başkanlık yarışında biri şike yapmadım diyor diğeri yaptın diyemiyor arada trabzonspor'un hakkı olan kupayı da utanmadan kürsülerinin önüne koymuşlar, ve asıl trajikomik olan tarafı da arada galatasaray'a laf atarak prim yapmaya mı çalışıyorlar vallahi ben anlamadım, ama edep yahu demeden edemiyor insan!
    Cevapla
  • formator 10 yıl önce Şikayet Et
    aydınlar akp nin adayıdır.. aydınları 3 kasımın bir senaryosu haline getirip aziz yıldırımın yerine düşenen tek bir kesim var o d a akp dir
    Cevapla
  • kor san 10 yıl önce Şikayet Et
    AZİZ YILDIRIM. aziz yıldırım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle