F.Bahçe, NBA devine direnemedi!

Beko Basketbol Ligi takımlarından Fenerbahçe Ülker, "NBA Global Games 2013" kapsamında İstanbul'a gelen Amerikan Ulusal Basketbol Ligi takımlarından Oklahoma City Thunder ile karşı karşıya geldi. Mücadele 95- 81 Oklahoma'nın üstünlüğüyle sonuçlandı.

F.Bahçe, NBA devine direnemedi!
F.Bahçe, NBA devine direnemedi!
GİRİŞ 05.10.2013 19:47 GÜNCELLEME 05.10.2013 19:52

Fenerbahçe Ülker, tarihinde ikinci kez Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından biriyle karşılaşırken, ilk maçının aksine bu defa galip gelemedi.NBA Global Games 2013 çerçevesinde Oklahoma City Thunder ile karşı karşıya gelen sarı-lacivertli ekip, mücadeleyi 95-82 yitirdi.

Geçen yıl Boston Celtics'i 97-91 yenen Fenerbahçe Ülker, bu sonuçla bir NBA takımına karşı oynadığı ikinci maçta galibiyete ulaşamadı.

- Maçın en skoreri Kevin Durant

Oklahoma City Thunder oyuncusu Kevin Durant, 2010 Dünya Şampiyonası'nda olduğu gibi Fenerbahçe Ülker ile oynanan karşılaşmada da kalitesini ortaya koydu.

Maçta 28 dakika 37 saniye süre alan Durant, attığı 24 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, 8 ribaunt ve 3 asistlik performans sergiledi.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası final maçında ABD formasıyla Türkiye potasına 24 sayı bırakan ve organizasyonun en değreli oyuncusu (MVP) seçilen Durant, Fenerbahçe Ülker karşısında da takımının en önemli silahı oldu.

Oklahoma City Thunder'da Serge Ibaka, 15 sayı, 6 ribaunt ve 4 blokla galibiyete büyük katkı verdi.

- Fenerbahçe Ülker'de en skorer isim Bogdanovic

Fenerbahçe Ülker'de ise takımının en skorer ismi Bojan Bogdanovic oldu.

Maç boyunca 19 sayı üreten Bogdanovic'in ardından Bo McCalebb, 13 sayıyla oynadı.

Oklahoma City Thunder, ribauntlarda sarı-lacivertli ekibe 52-27'lik üstünlük sağladı. NBA ekibi, 20 top kaybı yapmasına rağmen takım olarak 22 asistle oynadı.

Rakibi karşısında kısa kalan Fenerbahçe Ülker, 28 kez üç sayılık şut denemesinde bulundu. Bunların 10'unu sayıya çeviren sarı-lacivertli ekip, yüzde 35'lik bir oran yakaladı.

İçerden oynamayı tercih eden Oklahoma City Thunder, 14 adet üç sayılık şuttan sadece 2'sini sayıya çevirerek yüzde 14'lük oran tutturdu.

- Obradovic'ten gençlere şans

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, mücadelenin son bölümlerinde genç oyunculara ağırlık verdi.

Kenan Sipahi, Melih Mahmutoğlu, Ayberk Olmaz, Metecan Birsen ve İzzet Türkyılmaz beşiyle sahada yer alan sarı-lacivertli ekipte son iki dakikada Berk İbrahim Uğurlu ve Ömer Faruk Yurtseven de şans buldu.

Melih Mahmutoğlu, 7 sayıyla genç oyuncuların en skoreri olurken, Kenan ve Metecan 6'şar, İzzet Türkyılmaz ise 3 sayı üretti.

- Oklahoma City Thunder maskotuna büyük ilgi

Karşılaşmada Oklahoma City Thunder'ın dansçı kızları gösterileriyle izleyenlere keyifli anlar yaşatırken, en büyük ilgiyi kulübün maskotu "Rumble" aldı.

Maç boyunca tribünleri dolaşan ve çeşitli hediyeler veren Rumble, özellikle minik hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.

Mücadele öncesi eski NBA oyuncularından Vlade Divac, 12 Dev Adam Basketbol Okulları öğrencileriyle sahada görüntü verdi. Divac, NBA'in bir başka eski yıldızlarından Peja Stojakovic ile birlikte ikinci yarıda özel olimpiyatlar sporcularıyla taraftarların karşısına çıktı.

Mücadeleyi, 12 bin 191 biletli seyircinin izlediği açıklandı.

Karşılaşmada Türk hakem Rüştü Nuran da NBA hakemleri Dan Crawford ve Courtney Kirkland ile birlikte görev aldı.

Molalar sırasında dağıtılan tişörtler, tribünlerde bulunan basketbolseverler tarafından adeta kapışıldı.

Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in yanı sıra FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann da takip etti.

F.Bahçe, NBA devine direnemedi!
GALERİYE GİT