Gözyaşları içinde şike davası

Fenerbahçe'nin CAS'taki şike davası savunmasında yönetici İlhal Ekşioğlu ve futbolcu İbrahim Akın öne çıktı. Ekşioğlu'nun 5,5 saat savunma yaptığı, Akın'ın "işlemediğim suçtan ötürü futboldan uzak kaldım" diyerek ağladığı öğrenildi.

Gözyaşları içinde şike davası
Gözyaşları içinde şike davası
GİRİŞ 24.08.2013 07:51 GÜNCELLEME 24.08.2013 11:01
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin iki gün boyunca Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) yaptığı savunmada tanık olarak dinlenen yönetim kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu ile futbolcu İbrahim Akın'ın duruşmalara damga vurduğu ortaya çıktı.

CAS'ın 1 saat 50 dakika ayırdığı Fenerbahçe yöneticisi tam 5,5 saat savunma yaparken, arka arkaya yöneltilen sorulara belgeleriyle yanıt verdi, tapelerdeki söylemlere de açıklık getirdi. Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan İbrahim Akın ise işlemediği suçlardan dolayı en iyi döneminde cezaevinde yattığını söyledi.

Konuşması için 1 saat 50 dakika süre ayrılan İlhan Ekşioğlu, toplamda 5,5 saat süre aldı. Şike soruşturmasının kilit isimlerinden İbrahim Akın ise yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Tanık olarak süreci anlatan Ekşioğlu, kendisiyle ilgili tüm tapeleri tek tek belgeleriyle açıkladı. Davanın usulü ya da diğer detaylarla ilgili çok fazla konuşmayan sarı-lacivertli yönetici, bizzat yaşadığı tüm detayları anlattı, tapelerdeki söylemlerine açıklık getirdi.

CAS hakimleri, İlhan Ekşioğlu'na arka arkaya birçok soru yöneltti. Ekşioğlu da tüm bu soruları belgeleriyle cevap verdi. Fenerbahçeli yöneticinin belgeli olarak yaptığı savunmanın etkili olduğu ve Fenerbahçe'nin CAS davasında elde edeceği olası bir kazanımda İlhan Ekşioğlu'nun bu anlattıkları ve performansının bir hayli etkili olacağı ifade edildi.

‘En iyi dönemimdi'

Diğer önemli isim İbrahim Akın'dı. Akın, İlhan Ekşioğlu kadar uzun konuşmadı ama yaşadıklarını CAS hakimlerine anlatırken, gözyaşlarına engel olamadı. İşlemediği bir suçtan dolayı cezaevinde yattığını belirten İbrahim Akın, en verimli döneminde futboldan uzak kaldığını dile getirdi. Gözaltına alındığı ilk gün savcının kendisine, "Çocuğunu görmek istemiyor musun? Her şeyi anlat" dediğini ifade eden Akın, bu dramatik olayı anlatırken zorlandı. Deneyimli futbolcunun gözyaşlarını tutamaması CAS heyetini de etkiledi. Hakimler, İbrahim Akın'a daha sonra Kıbrıs'ta aldığı evle ilgili sorular sordu. Akın bu evin kesinlikle şike veya teşvikle ilgisinin olmadığını söyledi.

SORU YAĞMURU

CAS hakimleri duruşmalarda başta İlhan Ekşioğlu olmak üzere birçok tanığı adeta soru yağmuruna tuttu. UEFA Disiplin Kurulu ve UEFA Tahkim Kurulu'ndaki duruşmalardan farklı olarak tanıklara onlarca soru yöneltildiği bildirildi.

Umutlar arttı Sarı-lacivertli kulübün yöneticileri ve avukatları, İsviçre'nin Lozan kentinde iki gün süren duruşmadan oldukça umutlu ayrıldı. UEFA'daki yargılamaya göre iyi geçen duruşmanın ardından tüm yetkililer ve yöneticiler kararın lehte olacağını düşünüyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 12
  • Kaan.arya 10 yıl önce Şikayet Et
    i.akın hocaya takım adı yönetici adı maç adı soruyor mu?. evet tapelerde bazı konuşmalar var. hocaya gol atıyım-atmayım vs.. para verirlerse bu helal mi diyor. takım adı yok, maç adı yok, yönetici adı yok. ve İBB sporun fb-ts-bjk ile peşpeşe maçları var. bu soruyu soran oyuncu hamgi maç için sordu? varmı tapede? YOK. belki ts lilerden para teklifi aldı belki bjk belki fb ama neden FB ye kaldı ihale? ts başkan ve yardımcısı 18-25 yılla yargılandı nasıl beraat etti? evet Başbakan FB yi yem etmek istemiyor oda farkında birşeyler ters, birşeyler yanlış bu işte. FB saldırı ts koruma altında. trabzonlu bakan ve siyasiler bu işin ta başından beri muazzam çalışıyor. trabzon halkının kahramanı olmak istiyorlar Başbakan herşeyin farkında. Ve bu işlerin hepsi kısa zamanda ortaya çıkacak hepberaber göreceğiz.
    Cevapla
  • tuncay ayaz 10 yıl önce Şikayet Et
    kanarya. castan bile ceza alacaklar hala hikeye diyolar ya:))ne polismiş bu biizmkiler ya herkesi akndırmışlar :)())
    Cevapla
  • Eren Erenli 10 yıl önce Şikayet Et
    Kanarya. Kardeşim eğer sen i. akın ile hocanın ne konuştuğunu dahi bilmiyorsan ne diye yorum yazıyprsun. Bu tapelere ulaşmak zor değil. Açarsın tapeleri okursun i. akın ile hocanın ne konuştuğunu. Eğer Türkiyede fb ye karşı bir operasyon yapılmışsa buna uefa dur derdi. çunku bu kadar taraftar potansiyeli olan bir takımı neden uefa cezalandırsın. Fb taraftarı elbette büyüktür. ama oyunu oynayan fb yönetimiydi. sizin buna dur demeniz gerekirdi. neyse artık dur demeye başladınız bu yönetime.. Türkiyede polis suçlu hakim savcı suçlu.peki uefa da mı suçlu bunu açıklar mısın kanarya.. Uefa,uefa etik kurulu, uefa tahkim kurulu.. bunlardan bri yanlış karar verse diğeri dur derdi. ama neden hepsi de cezalandırdı fb yi. Acisasyon yapmayın. kim ne yaptıysa cezasını çeksin. ister fb ister bjk ister ts. herşey ortada....
    Cevapla
  • tuncay ayaz 10 yıl önce Şikayet Et
    kanarya. başbakanın bile arkasında olduğu takıma..polis kopmlo kurdu öylemi..yetmedi bu komploya savcıyıda mahkemeyide alet etti..öylemi yetmedi urfayıda alet etti..yetmedi casıda alet edecekler..ne polislermiş bunlar ya holiwood da bile böyle bi senaryo yazılmamıştır..helal olsun bu polislere..siz hakkınızdaki iddaların hangisini çürüttünüz..madem herşey yalan bunları mahkemede çürütmeniz gerekmezmiydi yada uefada..komik olmayın kardeşim ya
    Cevapla
  • Kaan.arya 10 yıl önce Şikayet Et
    erenli eren, hepsi hikaye. tıpkı emenikenin para sayma görüntüleri, tıpkı bavuldaki paralar, tıpkı 5 maçın sonucunun bilinmesi gibi hepsi hayal ürünüydü. i.akın hoca ile ne konuştu bilen var mı? belki trabzondan gelen parayı sordu ne biliyoruz? hepsinin koca bir yalan olduğu ortaya çıktı ama çamur at izi kalsın dendi. bütün oyun 30 yıldır şampiyonluk yüzü göremeyen ve bu kafayla giderse bir 30 yıl daha göremeyecek olan trabizonlulara kupayı vermek üzerineydi ama büyük Fenerbahçe taraftarı bu oyunu bozdu. Fenerbahçe o şampiyonluğu formalarının terleriyle yürekleriyle SAHADA kazandı. Ama 3 temmuz gibi bir oyun ile MASADA başına gelmeyen kalmadı. Herşey ortaya gün gibi çıkacak çok yakında...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle