Ersun Yanal: Turu geçmek için geldik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Salzburg maçı öncesinde iddialı açıklamalar yaptı...

Ersun Yanal: Turu geçmek için geldik
Ersun Yanal: Turu geçmek için geldik
GİRİŞ 30.07.2013 21:14 GÜNCELLEME 31.07.2013 12:28

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Avrupa ve Türk spor kamuoyu ilgisinin bu maçta odaklandığını belirterek, "Salzburg'a kazanmaya geldik." dedi.

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında yarın Salzburg'la karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, müsabakanın oynanacağı Red Bull Arena'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Avrupa ve Türk kamuoyunun ilgisinin yarın oynanacak maçta olduğunu dile getiren teknik direktör Ersun Yanal, "Biz Avusturya Salzburg'a kazanmak için geldik. Bütün biletler satılmış. Burada ve dünyada çok yoğun bir şekilde Fenerbahçe taraftarı var. Ve onların ilgisi alakası oldukça yoğun olacak. Biz gücümüzü taraftarlardan alıyoruz. Bu taraftarlardan aldığımız gücümüzü sahada her zaman kullanmak için çalışıyor ve mücadele ediyoruz. Biz yarın taraftarlarımıza aklını kullanan, yüreğini sahaya koyan, mücadele eden bir Fenerbahçe izleteceğiz." şeklinde konuştu.

"SALZBURG GÜÇLÜ VE DİSİPLİNLİ BİR TAKIM; AMA FENERBAHÇE DE ÇOK GÜÇLÜ BİR TAKIM"

Şu ana kadar 3 hazırlık maçı yaptıklarını hatırlatan Ersun Yanal, "Yoğun bir kamp dönemi geçirdik. Rakibimiz iki lig maçı oynadı; fakat biz sahaya çıkıp rakibimizi yenebilecek güçte bir takımız ve bunun için mücadele edeceğiz. İnandığım bir şey var ki yarınki maç dahil olmak üzere Fenerbahçe, her maçta daha iyisini oynayacak ve daha iyisini ortaya koyarak hedeflerine ulaşacaktır. Salzburg güçlü ve disiplinli bir takım; ama Fenerbahçe de çok güçlü bir takım." ifadelerini kullandı.

Rakibin son iki maçında toplam 10 gol atmasıyla ilgili de Ersun Yanal, şöyle konuştu: "Avrupa'da her takımın oyun sistemi var. Salzburg da onlardan bir tanesi ve yükselen bir değer. Bizim için şu anda her rakibi geçmek gibi misyonumuz var. Ve biz bunun için burdayız. Şu rakipten bu rakipten çok bizim ne yapabileceğimiz önemli. Biz buraya turu geçmek için geldik."

"OYUN ANLAYIŞINDA ISRAR EDECEĞİM"

Eleme usulü ve telafisi olmaması sebebiyle yarınki maçta nasıl bir taktik uygulayacağı yönünde soruya tecrübeli teknik adam, oyun anlayışından taviz vermeyeceğini dile getirerek cevapladı.

Yanal, şöyle devam etti: "Teknik analizimizi oyuncularımızla paylaştık. Ben şimdiye kadar oynatmaya çalıştığım oyun konusunda ısrar edeceğim. Fenerahçe'nin değiştiğini ve geliştiğini göreeceksiniz. Her rakibimiz gibi Salzburg'a da saygı duyuyoruz; ama Fenerbahçe olarak bunu geçebilecek her türlü stratejiyi sahaya koyacak bilgi ve tecrübeye sahibiz. Fenerbahçe'yle biz 4 haftalık bir süreçte beraberiz. Her geçen gün daha iyi olacağız. Her geçen gün daha tempolu ve yüksek performansla oynayacağız. Bu süreci en iyi şekilde geçireceğiz. Fenerbahçeli futbolcular da bu stratejiyle sahaya yer alacaktır."

TRANSFER KONUSU

Forvet için transferde isimleri geçen Emenike ve Cardozo ilgili soruları da cevaplayan Yanal, başkan Aziz Yıldırım'ın bu işle bizzat ilgilendiğini söyledi. Yanal, sözlerini şöyle tamamladı: "Forvet hattı için iki oyuncunun ismi var. İkisi de kendi özellikleri olan iyi oyuncular. Başkanımızla yaptığımız diyalog neticesinde de Fenerbahçe'nin çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda iki oyuncudan bir tanesi olacak. Başkanımız bu çalışmayı bizzat kendisi yönetiyor."