CAS'ın Fenerbahçe kararına ilk tepkiler

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın sarı lacivertli Şampiyonlar Ligi müjdesini verdi... UEFA'nın verdiği 2 yıl men cezasına CAS'tan yürütmeyi durdurma kararı geldi. Bu kararın ardından spor yazarlarına ilk tepkiler gelmeye başladı.

CAS'ın Fenerbahçe kararına ilk tepkiler
CAS'ın Fenerbahçe kararına ilk tepkiler
GİRİŞ 18.07.2013 15:07 GÜNCELLEME 18.07.2013 15:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Altan Tanrıkulu (Hürriyet Gazesi Spor Yazarı): Aziz Yıldırım, tecrübeli bir Başkan elinde sağlam bir biligi olmasa sanırım bu açıklamayı yapmazdı.

UEFA'dan ve TFF'den bir açıklama gelene kadar beklemek lazım... Şunu tekrar söylüyorum. Avrupa'da hiç bir kulübe verilmeyen cezalar iki Türk takımına veriliyor. Sanırım bu konuda en çok vicdan azabını çeken UEFA Başkanı Michel Platini'dir...

İlker Yasin (CNN Türk Spor Müdürü): Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamalar CAS'ın UEFA ve kulüplere bildirmiş olduğu bir tedbir açıklamasından ibaret... Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın hakları zayii olmasın diye bir tedbir kararı kondu. UEFA, CAS'a karar vermesi için 3 tane tarih veriyor. 30 Temmuz 8 Ağustos 25 Ağustos... Bunlar kura dönemlerinden öncesine denk geliyor.

CAS kararını bu üç tarihten birinde verecek. Belki de yine men kararı gelecek. Bekleyip göreceğiz...

Kenan Başaran (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı): UEFA kendini korumaya aldı. Gelen bilgilere göre UEFA kulüpler ile CAS'ta acil yargılama -ki şampiyonlar ligi grup maçları öncesinde dosyanın kapanmasını öngören bir süreç-konusunda anlaştı. Böylece CAS'taki acil yargılama sonuçlanana kadar kulüpler Avrupa'daki ön eleme maçlarını oynayabilecekler. Acil yargılamadan kulüplere ceza çıkmazsa sorun yok. Peki çıkarsa ne olacak? O zaman Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yerine Avrupa'ya gitmeyi bekleyen kulüpler ne diyecek veya Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın elemesi muhtemel kulüpler?

Sonuç itibarıyla bunlar tali mevzular. Esas olan iki kulüple UEFA'nın yaptığı anlaşma. Bu anlaşma bana göre UEFA'nın kendini korumaya almasıdır. CAS'ta davayı kaybetmesi halinde ödeyeceği tazminata karşı kendini garantiye almış gibi görünüyor.

Ercan Saatçi (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı): Bütün bu olumsuzluklardan sonra CAS'ın bu küçük hamlesi iyi niyet olarak algılanmalı. Bu karar Fenerbahçe için çok güzel bir gelişme...

Ancak Fenerbahçe yarın kuraya katıldıktan sonra CAS, UEFA'nın kararını değiştirmezse, bu Fenerbahçe taraftarları için daha da büyük bir yıkım olur.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 8
  • SaNCaKTaR BaBa 10 yıl önce Şikayet Et
    o kadar puan kaybedip sonrada fener hakkımızı yedi yok şike yaptı diyenler. O sezon bütün maçları tek tek izleyin. Sonra da utanmadan kupa bizim deyin! Alacaktin 3 puan daha sonra millete suç atmayacaktın hamsi spor! Sizin bursaspor için oynadığınız maçı gördük var mı ötesi! O sene yeneydiniz feneri alacaktiniz kupayı ama nerde nato mermer NATO kafa... O sene ki takimdan giden as oyuncular olmadan bu sene uefa yarı final oynadı bu takım talihsizlikten final oynayamadı. Ama merak etmeyin eskisinden daha güçlü düşmanlarını iyi bilwn bir takım var artık! !!!!!
    Cevapla
  • KAYA TRABZONLU 10 yıl önce Şikayet Et
    timsah yürüyüşü. cahil fenerliler yine timsah yürüyüşüne yattı. 1 ay sonra CAS kararı açıklayınca uyanırlar
    Cevapla
  • veli yazar 10 yıl önce Şikayet Et
    Varol FENERBAHÇEM.. Sanmayın ki çok sevindim bu habere; Az çok biliyorduk. Sevilmiyorduk. Biz Hep 17 Takıma karşı oynamıştık. Diğerleri kardeş takımlardı. biri diğerinin lehine ligden çekildiğini de hissettiğimiz olmuştu. Ama şu süreç içerisinde 150 den fazla gazeteci başta olmak üzere sürekli saldırdılar. Hala Saldırıyorlar. FB suçlu ilan etmek için her şeyi yapıyorlar. GS divan kurulu başkanını hukukçu cas hakimi diye programlara davet edip, FB yi parçalayıp atıyorlar. Bu haberide yine FB aleyhine yorumlayacaklar, yorumlatacaklar. Avrupa dan 1000 yıl ceza alsa ne olur. Bu tablo FB mi sevmek için yeterlidir. Çünkü biz kupalar için Fenerimizi sevmedik.
    Cevapla
  • serkan demirel 10 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan metin bey . Cas değil birleşmiş milletler aziz yıldırımı aklasa türk mahkemelerinin verdiği şike yapılmıştır kararını yargıtay onayladığında fenerbahçe biter ki bunu hiç kimse istemez aziz bey bu alınan kararı bir başarıymış gibi anlatması çok enteresan aziz yıldırımın fenerbahçe için yapacağı tek şey istifa etmesidir yaklaşık 12yıldır başkanlık yaptı başarılı bir başkanmıydı ki aziz yıldırımı bu kadar savunan var gs en kötü ekonomik yıllarını yaşamasına rağmen daha fazla şampiyonluk elde etti şuan fenerden kat ve kat üstün durumdalar aziz yıldırımı değerlendirirken sadece şike yaptı yapmadı şeklinde değerlendirmemek gerekir bir guzia faciası yaşanmıştırki çöpe atılan 30milyon avronuln hesabını sorabilen oldumu aziz yıldırımın istifa etmesi ve yerine m.ali aydınların gelmesi gerekmekte
    Cevapla
  • Erdoğan Metin 10 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Fenerbahçe düşmanlığına rağmen.. ''Gerçeklerin bir gün ortaya çıkması gibi kötü bir huyu vardır'' Ya CAS denen mahkeme Fenerbahçeyi aklarsa, bazıları o zamanda şunumu diyecekler (kesin derler) Bak gördünmü Aziz Yıldırım orayıda susturdu.. Bu işin içinde çok büyük oyunlar döndüğüne inanıyorum, sabırla bekliyoruz.. Doğrular ve gerçekler her zaman yerini muhafaza edecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle