CAS'tan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a müjde

F.Bahçe Avrupa'ya gidiyor! Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe yarın Şampiyonlar Ligi'nden kuraya katılacak, açıklamasında bulundu. Yıldırım'ın yaptığı açıklamaların ardından siyah beyazlı ekibe de CAS'tan müjdeli haber geldi.Bu iki karar da ara karardır, nihai karar önümüzdeki aylarda verilecek.

CAS'tan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a müjde
CAS'tan Fenerbahçe ve Beşiktaş'a müjde
GİRİŞ 18.07.2013 14:21 GÜNCELLEME 18.07.2013 16:34
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İŞTE CAS'TAN GELEN AÇIKLAMA

CAS, iki kulübe de bir yazı göndererek "Eğer acil yargılamayı kabul ederseniz sizi kura çekimine ve ön eleme turuna kabul ederim" dedi. Fenerbahçe de bu yazıyı dikkate aldı ve acil yargılamayı kabul etti. Bu nedenle de sarı-lacivertli takımı yarın yapılacak şampiyonlar ligi ön eleme turu kura çekimine dahil olacak...

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Beşiktaş Spor Kulübü yöneticisi Melih Sami Esen ise yaptığı açıklamada, UEFA Avrupa Ligi kura çekimine katılacağız, dedi.

BORSAYA DA BİLDİRİLDİ

Fenerbahçe Futbol AŞ'den borsaya gönderilen açıklamada "UEFA Tahkim Kurulu'nun, kulübümüzün 2 yıl süreyle UEFA müsabakalarından men yönündeki kararın yürütmesi CAS tarafından durdurulmuştur" denildi.

UEFA Tahkim Kurulu, UEFA Denetleme ve Disiplin Kurulu'nun sarı-lacivertli kulübe şike iddiaları nedeniyle verdiği 2+1 yıllık men cezasını 2 yıl olarak onamıştı.

İşte Aziz Yıldırım'ın FBTV'deki açıklamaları:

"Sevgili Fenerbahçeliler iyi günler diliyorum. Bugün önemli gelişmeler oluyor. Şike ve teşvik sürecinde çok üzüldük. Hak etmediğimiz şeyler yaşıyoruz. Futbolcuların açıklamaları ve kongre üyelerine teşekkür ediyorum. İçeride hainler de vardır. Ama temizlenecektir. Ama şu bilinsin. Fenerbahçe yarınki kura çekiminden itibaren Şampiyonlar Ligi'ne katılacaktır. Bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Hepinize hayırlı olsun diyorum."

KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) eski yöneticisi avukat Yunus Egemenoğlu, yaşananlar hakkındaki detayları NTV Spor'daki canlı yayında şu sözlerle açıkladı:

"Fenerbahçe CAS'a başvurdu ve tedbir istedi. UEFA bu sabah CAS'a bir yazı gönderdi. CAS'ta iki dava şekli var. Olağan ve olağanüstü dava olmak üzere. İlki 8 ay sürebiliyor. Diğeri ise çok kısa sürede sonuçlandırılıyor. UEFA sarı lacivertli kulübe bunu sordu ve Fenerbahçe bu olağanüstü yargılama kararını kabul etti. Böylece 21 ve 23 Ağustos arası duruşma yapılacak, 28 Ağustos'ta da karar açıklanacak. Zaten 29 Ağustos Şampiyonlar Ligi grup kuralarının da belli olacağı tarih. Eğer Fenerbahçe ön elemelerde elenirse zaten bir önem arz etmeyecek çıkacak karar."

YORUMLAR 38
  • Eren Erenli 10 yıl önce Şikayet Et
    Barbaros Bey. Sizin Ts yi yenmeniz gayet doğal. İlk yarıda da Ts sizi yenmişti. Sorun bu değil Sorun Fb nin şike yapıp yapmadığı. O tapelerdeki konuşmaları ben yapmadım Aziz'im ve arkadaşları yaptı. Siz Ts ye değil Aziz'ime kızın. Bir şampiyonluk uğruna koca çınarı ne halae getirdi. Ziya şengul: neden hep fb konuşuluyor Aziz başkan açıklasın bunu dedi. Adamı fb düşmanı ilan ettiler. Diktatörlükle yönetiliyorsunuz haberiniz yok. Ali koç ve diğer başkan yardımcınız adı aklıma gelmedi yönetimden ayrıldılar fb nin başına geleceklerini görunce. Eğer O tapeler sadri şenere ait olsaydı o adam trabzona adım bile atamazdı. ama siz hala aziz diyorsunuz. Bizim mahkemeler hakim savcı polis fb düşmanı madem uefa da mı uefa tahkim kurulu da mı fb düşmanı. Komik oluyorsunuz.. Ses ver hadi bekliyorum....
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonlu Kaya.... Hadi diyelim ki bizim bütün fenerliler cahil... peki CAS kararı onadı diyelim. Fener 2 sene men edildi.. Muhtemelen 1 sene sebepsiz alınmadığı için o 1 seneyi de düşürürler belki. Hadi onuda geç 2 sene men edilse bizim Fener. O kupayı Trabzon a vereceklerine mi inanıyorsun :))) O sezon şikeyle şampiyon olduysa Fenerbahçe eğer, o zaman berabere bile kalsa şampiyon olacağı maçta ( ligin ikinci yarısında ) Fenerbahçe ye 3-2 yenilerek şampiyonluğu kaybeden ve altın tepsi içinde Fenerbahçe ye Kupayı hediye eden Trabzonspor En büyük Şikecidir. İtirazı olan? Efenim, Sesiniz gelmiyor beyler... Akıllı ve akılcı olun ki, komik duruma düşmeyesiniz.
    Cevapla
  • mikail 10 yıl önce Şikayet Et
    Tüm kalbimle fenere dua ediyorum.... ALLAH (c.c.) başınızdan Aziz Yıldırımı eksik etmesin....Amin.
    Cevapla
  • KAYA TRABZONLU 10 yıl önce Şikayet Et
    kaçınılmaz SON. CAS fener için kaçınılmaz son'u 1 ay sonra açıklayacak.fenerlilerin şimdiki sevinmeleri bu konudaki cahilliklerinden. bursaspor maçı sonrası olduğu gibi yine timsaha yattılar 1 ay sonra anlarlar işin gerçeğini :))
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Gizi belgeler ortaya çıktı!!!!!!!....UEFA tuş oldu!!!!!!!!!!!!. ...Fenerbahçe ile kimse uğraşamaz!!!!!!.....ALLAH,ın izni ile bu davayıda kazanacak ve fenerbahçe düşmanları perişan olacak!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle