İşte UEFA'dan gelen mektup

Fenerbahçe'nin CAS'taki en büyük dayanağı, UEFA Genel Sekreteri İnfantino tarafından 23 Ağustos 2011'de Futbol Federasyonu'na gönderilen mektup olacak. Sarı-Lacivertliler mektubu, cezanın indirilmesi talebinde kullanacak.

İşte UEFA'dan gelen mektup
İşte UEFA'dan gelen mektup
GİRİŞ 18.07.2013 11:39 GÜNCELLEME 18.07.2013 11:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

UEFA Disiplin Kurulu tarafından verilen 2+1 yıl Avrupa Kupaları'na katılmama cezasına Tahkim Kurulu'na yaptığı itiraz sonrası sadece cezanın +1 yılı kaldırılınca CAS'a (Uluslararası Spor Tahkim Kurulu) giden Fenerbahçe, dün başvurusunu yaptı.

Fenerbahçe'nin CAS'taki duruşmada, UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'na 23 Ağustos 2011 tarihinde gönderilen mektubu, savunmadaki en önemli kozlarından biri olarak kullanacak.

Tahkim Kurulu'ndaki duruşmada, İnfantino ile Futbol Federasyonu arasında yaşanan yazışmaları hatırlatan yöneticiler, UEFA'nın İspanyol müfettişi Palacios, "Bu, bizimle TFF arasındaki bir yazışmadır. Muhatabı da UEFA ile TFF'dir" yanıtını almıştı.

Fenerbahçeliler'in mektuba bu kadar önem vermesinin nedeni, genel sekreter İnfantino'nun sarfettiği sözler. UEFA Genel Sekreteri, Türkiye Futbol Federasyonu'na Şampiyonlar Ligi kuralarının çekileceği tarihten bir gün önce yani 23 Ağustos'ta gönderdiği bu mektupta, "Şu anda var olan deliller ışığında, bizce Fenerbahçe'nin bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma uygunluğu olmadığı görülmektedir. Bu şartlar altında Fenerbahçe için uygun davranış şeklinin bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan vazgeçmek olacağı ortadadır. Alternatif olarak kulüp, TFF tarafından şampiyonadan çekilebilir" diyor.

Bunu, Devler Ligi'ne katılmaktan UEFA tarafından men edildikleri, en azından TFF'ye baskı yaptıkları şeklinde yorumlayan yöneticiler, bu nedenle o bir yılın, verilen 2 yıldan düşülmesi gerektiği düşüncesini taşıyor. UEFA Müfettişi Palacios'un sözleri üzerine, Sarı-Lacivertliler, Futbol Federasyonu'ndan devreye girmesini istedi. Başvuruda, aksi durumda yaşanacak kayıpların tazmininin federasyondan talep edileceği vurgulandı.

YORUMLAR 7
  • ahmet dinç 10 yıl önce Şikayet Et
    fenerbahçeye gelince. 3 temmuz süreci olmasaydı bütün gsliler gibi herkes biliyor avrupada çıtayı zorlayacak ekonomik olarak uçacaktı zaten bizim bir takım spor yazarları ligin kalitesi düştü muhabbetini bol bol yapıyordu 3 temmuzdan önce , son hız giden fenerin önü anca bir galatasaraylı savcı tarafından açılacak bir dava ile durdurulabilirdi,yine beğenmediğiniz aziz beyin lafı doğru çıkıyor sahasında 15 senedir yenemediğiniz fener anca bu şekildebiter fenerin aleyhinde hangi karar varsa altından bir gsli çıkıyor rasim ozanda bu dönemden türeyen bir gevezedir çenesi kopsun herkes çakal gibi fenerin üzerine atıldı gsliler ön saflarda türk futbolunu düşünenmi var fener batsında,arkadaş az akıllı olun fener olmasa bileti kaça satacaksınız,maçlara kaç kişi gidecek bursa şampiyon oldu ertesi sene sırtına reklam alamadı burası türkiye ve fenerbahçe cezamızı çekeriz büyümeye devam ederiz üç beş çapulcuda bunu durduramaz
    Cevapla
  • ahmet dinç 10 yıl önce Şikayet Et
    oku yorum. o dopingli denen kişilerin çoğunda doping yoktur,bizim basketçi bayandada doping var demişlerdi sonraki yapılan incelemelerde doing olmadığı anlaşıldı,doping kurulunun başındaki galatasaraylı gel sen düşün işin içinde iş var
    Cevapla
  • ahmet yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Şike şike dediğiniz nedir?. Hiç acaba bileniniz var mı aranızda...? Fenerbahçe'nin yargılandığı bir çok durum şike değil teşvik pirimi durumudur.. bu da yasa olarak tam da o sene çıkarılmıştır.. bu teşvik pirimi olayını yapmadım diyecek tek bir kulüp yoktur.. ha tabi kanun olarak geldikten sonra değil.. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir. Futbolda para dönüyorsa bu işler de olacaktır. Aziz Yıldırım Konusuna gelince.. Bunu ayrı ele almak gerekir.. işler bu raddeye gelmeden önce.. Aziz Başkan Keşke İstifa etseydi.. de Bu iş fenerbahçenin üzerine değil de bireylerin üzerine leke olarak kalsaydı. çünkü herkes inanmak istediğine inandığı için ne olursa olsun birileri yine fenerbahçaya şikeci diyebiliyor.. halbuki şike eylmei kurumlar tarafından değil kişiler tarafından yapılır...
    Cevapla
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    ha ha ha ya hiç güleceğim yoktu iskender:). hakikaten siz iyi misiniz ya! Fener tüm branşlarda dolu dizgin gidiyormuş breh breh breh! Memleketin bütün branşlarına doping soktunuz. Devşirme altletlerle, masa tenisçilerle ülke sporuna fayda mı sağladığınızı sanıyorsunuz. Araştır bakalım bu dopingli çıkan atletler, sporcular hangi kulüptenmiş!? Bu aziz sevdası yüz yıllık çınarı yerle bir edecek biz ona yanıyoruz. Hırsızın hiç mi suçu yok arkadaş! Bunca tape, tıpa, belge benim evimden, odamdan mı çıktı! Hepsini boşver ya bırak tapeyi, tıpayı. Arkadaşım azizin kullandığı tam 300 adet patates hattı neyin nesi onu açıklayın önce! Sizi sağduyuya davet ediyorum. Bu masumuz, bize komplo kurdular mantığı gerçekten çocukça ve acınacak bir haldir. Bütün memleketin, asayiş ve kolluk güçlerini, mahkemelerini, savcılarını, polisini aşağılayıp suçlamak zavallıca bir hezeyan olsa gerek!
    Cevapla
  • Fatih Öztürk 10 yıl önce Şikayet Et
    şike şike. Laz fıkrası gibi değil mi? ...iyiki varsınız, yoksa nasıl gülecektik. :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle