F.Bahçe'de geçen sezonun kralı topun ağzında!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yabancı kararının ardından Fenerbahçe'de gözler yabancı statüsünde forma giyen oyunculara çevrildi.

F.Bahçe'de geçen sezonun kralı topun ağzında!
F.Bahçe'de geçen sezonun kralı topun ağzında!
GİRİŞ 10.07.2013 10:42 GÜNCELLEME 10.07.2013 11:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancısı sayısını ilk 18'de 6 oyuncuya toplamda ise 10 futbolcuya indirmesinin ardından, Fenerbahçe'de gözler yabancı statüsünde forma giyen oyunculara çevrildi. Kadrosunda 11 yabancı futbolcu bulunan sarı lacivertli ekipte öne çıkan birkaç isim bulunuyor.      

Milos Krasic, Miroslav Stoch, Joseph Yobo gibi isimler bir adım önde gibi gözükürken, gerilerde kalan fakat "yabancı piyangosu"ndan etkilenmesi beklenen sürpriz bir isim bulunuyor, Cristian Baroni... Geride bıraktığımız sezonda Fenerbahçe forması altında çıktığı 59 maç ile en fazla maç oynayan futbolcu olan Brezilyalı yıldıza iki yerden "piyango" vuracak.      

HEM YABANCI SINIRI, HEM DE YANGIN YERİ ORTA SAHA!      

Kadronun bu hali ile kalması durumunda 1 yabancu oyuncu ile yollarını ayırması gereken Fenerbahçe'de, olası Oscar Cardozo transferi veya herhangi bir yabancı forvetin alınması durumunda ise bu rakam statü gereği 2 oyuncuya yükselecek. Sarı lacivertli ekipte yabancı statüsünde forma giyen Baroni'ye ilk darbe bu kanattan geliyor.       Cristian Baroni'nin geleceğini etkileyen bir diğer faktör ise, sarı lacivertli takımın orta sahasının adeta "yangın yeri" olması... Sezer Öztürk'ün Beşiktaş'a gitmesine rağmen orta sahanın ortasında görev yapan oyuncuların sayısı 10'a düşse de, Sezer'in hem Türk olması hem de fazla forma giymemesi Baroni'yi fazla etkilemedi. Ersun Yanal ile yeni bir döneme giren Fenerbahçe'de, Brezilyalı yıldızın hem yabancı listesinde yer tutacak olması hem de Krasiç ve Stoch'a nazaran oynadığı mevkide alternatiflerinin olması takımdan gönderilecek isimlerin arasına girmesine sebep oluyor.      

ÇİZME'YE GİDEBİLİR...      

4 sezon önce Aykut Kocaman'ın ısrarları ile Fenerbahçe'ye getirilen Cristian Baroni'nin, UEFA'nın kararı doğrultusunda da sarı lacivertli yönetim tarafından kulübe maddi kaynak yaratma amacıyla satış listesine konulma ihtimali var. Brezilyalı yıldızın gözden çıkarılması durumunda ise en büyük talibi olarak Serie A devi Roma bulunuyor.      

Roma'nın yaklaşık 8 milyon euroluk bonservis bedelini gözden çıkardığı konuşulurken, Brezilyalı yıldızın transferi konusunda ise her iki kulüp arasında son aşamaya gelindiği ve  son pürüzlerin kaldığı öğrenildi.      

TÜRK OLMAYA BİLE RAZI AMA..      

Fenerbahçe'deki geleceği tam bir soru işareti olan Cristian Baroni'nin, babası olarak gördüğü Aykut Kocaman'ın takım ile yollarının ayrılmasının ardından gitmek istediği iddia edilse de, Brezilyalı yıldız sarı lacivertli takımda kalmayı istiyor hatta geçtiğimiz günlerde ülkesinde yaptığı bir açıklamada, "Eğer Fenerbahçe'ye yardımcı olacaksam Türk vatandaşı da olurum. Evet olurum çünkü Türkler bana gerçekten çok iyi davranıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.      

Adı Roma ile yüksek sesle anılan ve iki kulüp arasında son pürüzülerin kaldığı iddia edilen Baroni aynı röportajında ayrıca, "Fenerbahçe'den ayrıldığım takdirde başka bir Avrupa kulübüne gitmem. Ailem için adaptasyon sorunu oluyor. Eğer ayrılırsam sadece Brezilya'ya dönerim" şeklinde konuşmuştu.

(sporx)

YORUMLAR 1
  • Orhan Acar 10 yıl önce Şikayet Et
    YOBO. Yobo gitsin. Her gelen topu taça atmaktan başka yaptığı bişey yok. Fenerbahçenin oyuncusu değil. Hem 36 yaşındaki adamla hangi kafayla 3 senelik sözleşme yaptılar anlamak mümkün değil.
    Cevapla