F.Bahçe, Avrupa'da 93 takımı solladı

Geçen yıl ligde umduğunu bulamayan Fenerbahçe bu sezon transfer için kesenin ağzını açtı. Kanarya Avrupa'da transfere en çok para harcayan 10. takım oldu.

F.Bahçe, Avrupa'da 93 takımı solladı
F.Bahçe, Avrupa'da 93 takımı solladı
GİRİŞ 09.07.2013 10:44 GÜNCELLEME 09.07.2013 11:09

Her yeni transfer dönemi takımlarını güçlendirmek isteyen takımlar için stres dolu dakikaları işaret eder. Gerek menajerlerin pazarlıkları kızıştırmaları gerekse de oyuncuların ikna edilme süreçleri oldukça yoğun geçer. Bu sene de Avrupa böyle bir trafiğe sahne oldu ve olmaya devam ediyor.

Futbolun en büyük şov olduğu kıta Avrupa'sında 103 takım transfer yaptı. Bu takımlar arasında en çok parayı 130 milyon euro ile Monaco harcadı. Onu sırasıyla Arap sermayesinin şaha kaldırdığı Manchester City (60 milyon euro) ve Barcelona (57 milyon euro) izledi.

Türk takımları arasında sadece Fenerbahçe bu sezon 103 takım arasından Avurpa'nın en çok para harcayan 10 takımı arasına girebildi. Fener bonservis bedellerine 19 milyon euro harcama yaparak 9. sırayı aldı. Galatasaray 9.3, Beşiktaş ise 1.3 milyon euro harcadı.

Bu sene transfer harcamalarına baktığımız zaman 2. Ligden Fransa 1. Ligine çıkan Monaco'nun uzun yıllardır gelen başarı hasretinin takıma 130 milyon euro harcattığını görüyoruz. Bu 130 milyon euro arasında 60 milyon euroluk forvet Radamel Falcao ve 25 milyon euroluk Joao Moutinho dikkatleri çekerken Monaco bu sene Paris Saint Germain'in en büyük rakibi olacak gibi.

Barcelona en çok para harcayan takımlar sırasında 2. sırada ama aldığı tek futbolcu 57 milyon euroluk bu da takımın önümüzdeki günlerde bu sıralamada ikinci veya birinci olabileceğini gösteriyor.

KANARYA 93 TAKIMI GERİDE BIRAKTI

Fenerbahçe geçen sezonki ikinciliği taraftarına unutturmak için bu sene transfere hızlı girdi. Yaklaşık 19 milyon euroyu sadece bonservis bedellerine harcayan Kanarya Avrupa'da tam 93 takımı para harcamakta gerisinde bırakarak büyük bir iş başarmış oldu.

(akşam)