Fenerbahçe'nin 2012 hesapları ibra edildi

Fenerbahçe Kulübü'nün 2012 yılı olağan mali genel kurul toplantısında yönetim kurulu ibra edildi.

Fenerbahçe'nin 2012 hesapları ibra edildi
Fenerbahçe'nin 2012 hesapları ibra edildi
GİRİŞ 11.05.2013 13:37 GÜNCELLEME 11.05.2013 13:37

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen kongrede, okunan denetleme kurulu faaliyet raporunda 2012 yılı bütçesinin 144 milyon 500 bin lira olduğu ve giderlerde bir aşım söz konusu olmadığı belirtildi.

Denetleme kurulu, genel kurula yönetim kurulunun faaliyet ve hesaplarından dolayı ibra edilmesini önerdi.

-Galatasaray'a "hoşgeldin" pankartı önerisi tepki gördü-

Genel kurulda üyeler, yönetim ve denetleme kurulu faaliyet raporları hakkında konuştu.

Üyelerden Kaya Enişte, Galatasaray ile yarın derbi maç oynayacaklarını belirterek, "Futbolda terör ve şiddetten hiçbir toplum fayda görmedi. Bizlerin camia olarak üzerimize düşeni bu hususta yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Benim için Türk spor camiasının en büyük fair play ödülüne layık kişi rahmetli Özhan Canaydın'dır. 6 Kasım'da 6-0'dan sonra kalkıp takımımızı alkışlaması nedeniyle'' diye konuştu.

Enişte'nin bu sırada "Biz de yarın" diye konuşmasına devam etmesi üzerine salondan ıslıklar ve protestolar yükseldi. Genel Kurul Divan Başkanı Suat Müftüoğlu da "Kaya bey lütfen, teşekkür ediyorum, sağ olun" diye Kaya Enişte'den konuşmasını bitirmesini istedi.

Tepkiler üzerine Kaya Enişte, cümlesini "Biz de yarın centilmenlik adına stadımıza 'şampiyon hoşgeldin' pankartını asalım" diye tamamlamak isterken yine üyelerden büyük tepki aldı. Enişte, Müftüoğlu'nun yeniden uyarısıyla konuşmasını bitirdi.

Müftüoğlu, salonda oluşan olumsuz havayı dağıtmak için Anneler Günü'yle ilgili bir şiir okudu.

Bu arada, Kaya Enişte, mali genel kurulun Atatürk'ün kulübü ziyaret tarihi olan 3 Mayıs'ta yapılmasını da önerdi.

Öte yandan, üyelerden Özgür Varlı'nın aidatların bin liraya çıkarılmasını önermesi de diğer üyelerden tepki aldı.

-Yönetim ibra edildi-

Genel kurulda konuşmaların ardından önce Aziz Yıldırım başkanlığındaki kulüp yönetim kurulunun ibrası için oylama yapıldı. Oylamada yönetim kurulu, 2012 yılı faaliyet ve hesaplarından dolayı ibra edildi.

Daha sonra üyelerin onayına sunulan 2013 yılı için hazırlanan 173 milyon 212 bin liralık bütçe tasarısı da kabul edildi.  

AA