Stada meşale işte böyle giriyormuş!

Fenerbahçe yönetimi, Lazio maçı öncesi güvenlik konusunda kırmızı alarm vermiş durumda. Emniyetle sıkı çalışma içerisinde olan sarı lacivertliler, ilginç bilgilere ulaşıyor.

Stada meşale işte böyle giriyormuş!
Stada meşale işte böyle giriyormuş!
GİRİŞ 03.04.2013 12:51 GÜNCELLEME 03.04.2013 12:51

BATE Borisov ve Victoria Plzen maçlarını seyircisiz oynayan, üstüne UEFA'dan 2 yıl ertelemeli 1 yıl men cezası alan Fenerbahçe'de yönetim, Lazio maçı öncesinde istihbarat teşkilatı gibi çalışıyor.

Lazio maçında olay çıkmaması için Emniyet yetkilileriyle ortak hareket eden sarı-lacivertli yönetim, özellikle yapılacak eylemleri önceden haber alma konusunda çok sıkı çalışıyor. Bunun için sürekli internetteki taraftar gruplarının yazışmalarını ve twitter üzerinden gelen mesajları takip altına alan kulüp, taraftar gruplarının liderleri ve üyeleriyle de sürekli temas halinde.

MEŞALE SOKMAK İÇİN ŞOK YÖNTEM!

Fenerbahçe'nin Avrupa kupası maçlarında başına büyük dert açan meşalelerin tüm önlemlere rağmen Şükrü Saraçoğlu Stadı'na nasıl girdiği ortaya çıktı. Milliyet'in emniyet yetkililerinden aldığını iddia ettiği bilgiye göre meşaleleri stada genellikle bayan taraftarlar sokuyor.

İç çamaşırlarının içine sakladıkları yanıcı maddeleri kontrollerden rahatlıkla geçiren bu fanatiklerin gişe önlerinde çok ayrıntılı bir arama ile karşılaşmadıkları, bu yolu bazı erkek taraftarların da kullandığı bildirildi. Bayan taraftarların ayrıca yanlarında getirdikleri çantalara özel bölümler yaptırdıkları, meşaleleri buraya da sakladıkları ifade edildi.

TARAFTARA MESAJ

Taraftara her fırsatta ''En ufak olayda Avrupa'dan men edileceğiz'' mesajını ileten kulüp yetkilileri, bu grupların içine, planlanan organizasyonlar hakkında bilgi edinmek için de kendi ajanlarını soktu!
Sabah'ta yer alan habere göre; Kulüp, Lazio maçı öncesinde hem UEFA ile hem de Emniyet ile işbirliği halinde. Alınan her istihbarat anında iki tarafa da iletiliyor. Fenerbahçe, bu uygulamayla kendisine gelebilecek zararı en aza indirmeye ve eylemleri yapanların cezasız kalmaması için çalışıyor.

Bilindiği gibi sarı-lacivertli kulüp, V.Plzen deplasmanında, bir grubun sahte biletle maça girmeye çalışacağı istihbaratını UEFA ile paylaşmış, Çek polisi de önlemleri artırarak sahte biletle stada girmeye çalışanları önlemişti. Buna rağmen UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilen F.Bahçe'nin kaderi bu turdan sonra belli olacak.

KİBRİT BİLE GİRMEYECEK!

Sarı-lacivertli taraftarların Samandıra'ya gidip takımı stada uğurlama ve konvoy yapma girişimi de Emniyet tarafından engellendi. Emniyet buna gerekçe olarak, takım otobüsünün stada gitmesinin bir grup tarafından engelleneceği istihbaratını gösterdi.

F.Bahçe'de Asbaşkan Ömer Temelli, Emniyet'le yaptığı güvenlik toplantısında, stada çakmak ve madeni paranın yanı sıra, statta bulunacak kağıtları tutuşturması gündeme gelebilecek kibritlerin bile toplanması gündeme geldi. Özel güvenlik sayısı da iki katına çıkarılacak.

Fenerbahçe yönetimi adına Emniyet ile Lazio maçı için güvenlik toplantısına katılan Ömer Temelli, hem Emniyet'e hem Lazio delegasyonuna, hem de UEFA delegesine bu maçta da kendi istemleri dışında olay çıkmaması için ellerinden geleni yaptıklarını madde madde anlattı.