F.Bahçe, Dortmund'u örnek alacak!

Sarı-lacivertlilerin hocası, Dortmund'un son 2 sezondaki şampiyonluğunda büyük rol oynayan sistemi, kendi takımında görmekte kararlı.

F.Bahçe, Dortmund'u örnek alacak!
F.Bahçe, Dortmund'u örnek alacak!
GİRİŞ 28.03.2013 03:34 GÜNCELLEME 28.03.2013 03:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ali Can'ın haberi

1 milyon  Euro'luk bu teknoloji takımın top kontrolünü artırıp pas trafiğinin hem  hızlanmasını sağlıyor hem de isabet oranını maksimuma çıkarıyor.

Yemi sezonun takımını kurmak için çalışmalarına şimdiden başlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın transfer listesinin ilk sırasında oyunculardan önce bir makine var.

Ancak bu öyle bir makine ki takımın performansını yukarıya çekmede kilit rol oynayacak. İlk olarak Alman ekibi Borussia Dortmund'un kullandığı bu teknoloji, oyuncunun topu hızlı kontrol etme, isabetli ve hızlı pas verebilme özelliklerini geliştirmede büyük yarar sağlıyor.

5 metre yüksekliğinde ve 14 metrekare dört köşeli bir teknoloji olan Footbonaut, makinenin karşısındaki oyuncuya art arda toplar gönderiyor.

Alanın içindeki bir yuvarlakta bulunan oyuncuya 8 farklı noktadan aralıksız top gelirken, futbolcu da 1.4 metre yüksekliğindeki 72 bölgeden ışığın yandığı noktaya topu göndermeye çalışıyor.

Doğru bölmeye topu kontrol edip gönderdikten sonra yeni top atılıyor. Makinelerden top atılmadan önce uyarı sesi gelirken, topun geliş hızı, iki topun atılma arasındaki süreye kadar kolaydan zora kadar birçok seviye ayarlaması yapılabiliyor.

Aykut Kocaman çok istiyor

Takımdaki pas trafiğinin istediği seviyeye gelebilmesi için teknolojiden yararlanmak isteyen Aykut Kocaman toplam maliyeti 1 milyon Euro civarında olan bu sistemi yeni sezonda tesislerde görmek istiyor.

Tecrübeli teknik adamın sezonun tamamlanmasının ardından yapılacak değerlendirmelerde ''Fenerbahçe'nin pas değil ama hızı konusunda eksikleri var'' görüşüyle bu makinenin mutlaka alınması gerektiğini yönetime aktaracak.

KAYNAK: SKORER
YORUMLAR 1
  • Aklı Selim 11 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Sezon Derken?. Biz sezon sonu bıraksın gidecek diye bekliyoruz. Yeni sezonun planından bahsediyorsunuz. İnşallah Antrenör Aykut Kocaman dediğiniz gibi planlama yapmıyordur. O gitsin küçük takımlarda planlama yapsın. 1 sezon daha kanser olacak gibi maç izleyemem. Zicoyu istiyoruuuuuuuuzzz...
    Cevapla