Süper Lig'e veda eden iki takım

Süper Lig'in son haftasında oynanan maçların ardından düşen iki takım belli oldu.

Süper Lig'e veda eden iki takım
Süper Lig'e veda eden iki takım
GİRİŞ 19.05.2016 21:50 GÜNCELLEME 19.05.2016 22:42
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 34. haftasında oynanan maçlarından ardından, Gaziantepspor'un Antalyaspor'u 2-0 yenmesinin ardından Sivasspor ve Eskişeghirspor, Mersin'in ardından Süper Lig'e veda eden takımlar oldu.

GAZİANTEPSPOR LİGDE KALDI

Ligde kalmak için yalnızca 1 puana ihtiyacı olan ve diğer takımlara oranla ligde kalma ihtimali daha yüksek olan Gaziantepspor, son hafta maçında Antalyaspor'u 2-0 yenmeyi başardı. Muhammed İldiz'in golüyle Antalya'yı mağlup eden Sergen Yalçın'ın ekibi kendi göbeğini kendi kesti ve üçlü averaj ihtimalini devre dışı bırakarak yoluna Süper Lig'de devam ettiğini ilan etti.

8 SEZON SONRA HÜZÜN

Eskişehirspor'un lige tutunabilmesi için Gençlerbirliği karşısında galip gelmesinin yanı sıra, Medicana Sivasspor'un kazanıp, Gaziantepspor'un yenilmesi gerekiyordu.Es-Es son hafta maçında Gençlerbirliği'ne 3-1 mağlup olunca sezonu 30 puanla 17. sırada tamamladı ve PTT 1.Lig'in yolunu tuttu. Eskişehirspor, 2008 yılında yükseldiği Spor Toto Süper Lig'de 8 sezonluk maceranın ardından veda etti.

YİĞİDO F.BAHÇE MAÇIYLA VEDA ETTİ

Süper Lig'de 2008-09 sezonunda şampiyonluk yarışı veren ve 2'incilik derecesi bulunan Sivasspor'un vedası milyonlarca taraftarını üzdü.

Sezonun son maçında sahasında Fenerbahçe'yle karşılaşan Yiğidolar, güçlü rakibiyle 2-2 berabere kaldığı maç sonrası 2005 sezonundan beri Süper Lig'e veda etti. Sezonu 32 puanla 16. sırada tamamlayan Yiğidolar PTT 1.Lig'in yolunu tuttu.

YORUMLAR 58
  • abbas 7 yıl önce Şikayet Et
    darısı trabzona, trabzon düşmedikce türk futbolu bir yere varmaz
    Cevapla
  • kemalettin 7 yıl önce Şikayet Et
    2011 de fb için şikeye karışmıştı fb ye yatmıştı sivas. kadere bak işte aynı takım eliyle küme düştü. ilahi adalet
    Cevapla
  • Gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir Eskişehirspor ve Anadolu kulüpleri taraftarı olarak dramatik kelimesi bence yanlış, bu bir spordur , Her hangi bir kulüp 5 veya 10 yıl süperligde kalıyorsan ve devamlı kalmak istiyorsan Şampiyon olacaksın olamıyorsan bir şekilde alttan gelen takımlarla yer değiştireceksin. Futbolun güzelliği buradadır en azından alt kademelerde şampiyonluk yaşarsın....
    Cevapla
  • Merhaba 7 yıl önce Şikayet Et
    ıyı oldu
    Cevapla
  • EsEs 7 yıl önce Şikayet Et
    Eskişehir hakkiyla çıkmadı diyen bolulular daha maçın başında oyuncuyu biçen kim sarı mı verecekti sanki ona
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle