Eskişehirspor'dan hakem isyanı

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, yaşanan hakem hatalarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Eskişehirspor'dan hakem isyanı
Eskişehirspor'dan hakem isyanı
GİRİŞ 01.12.2014 14:08 GÜNCELLEME 01.12.2014 14:08

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'yle deplasmanda 2-2 berabere kaldıkları maça ilişkin, "Eskişehirspor futbolcularının iyi oyunun hakem hatalarıyla gölgelendirilmesini asla kabul edemeyiz. Bu gibi hatalar haklı mücadele eden futbolcularımın motivasyonunu bozuyor" dedi.

Hoşcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar hakemler ve hataları üzerine hiçbir zaman konuşma yapmadıklarını vurguladı.

Süper Lig'de dün yaptıkları Fenerbahçe maçında hakem hatalarının oyunun önüne geçtiğine değinen Hoşcan, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe maçında yapılan hakem hataları söz konusunu durumun adeta kurumsallaştığını gösterdi. Buna üzülüyoruz. Mücadelesiyle üç puanı almayı hak eden takımımızın iki puanı, hakem hataları nedeniyle kayboldu. Hakemler, İstanbul takımlarına karşı Anadolu takımlarına olduğu kadar cesur davranamıyor. Maçın orta hakemi, 85. dakika Fenerbahçeli futbolcuya verdiği kırmızı kartın baskısını, 90+5. dakikada takımımızın aleyhine verdiği penaltıyla adeta azaltmaya çalıştı. Penaltı öncesinde olaya yakından şahit olan ve oyunu devam ettirmek isteyen hakem, ne oldu da yardımcı hakeminin uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi? Fenerbançeli futbolcuların maçın başından beri benim oyuncularıma, gösterdiği sert futbolu görmedi mi?"

Hoşcan, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in bir pozisyonda ceza sahası dışında topa elle müdahale ettiğini savunarak, "Rakip takımın kalecisinin, ceza sahası dışında topa elle müdahalesi cezasız kaldı. Eskişehirspor futbolcularının iyi oyunun hakem hatalarıyla gölgelendirilmesini asla kabul edemeyiz. Bu gibi hatalar haklı mücadele eden futbolcularımın motivasyonunu bozuyor" diye konuştu.