Sağlam: Bizim adımıza sevindirici

Sağlam, Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında 0-0 berabere tamamladıkları Galatasaray maçında iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Sağlam: Bizim adımıza sevindirici
Sağlam: Bizim adımıza sevindirici
GİRİŞ 14.09.2014 00:14 GÜNCELLEME 14.09.2014 00:14

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında 0-0 berabere tamamladıkları Galatasaray maçında iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sağlam, geçen sezon ligin en yaşlı takımı olan kadrolarını bu yıl gençleştirdiklerini aktararak, "Bu takımın bir uyum sorunu yaşaması, oyuncuların bireysel anlamda hata yapması gayet doğal. Buna rağmen oyuncularım sorumluluk aldılar, önemli hata yapmayıp, bizi sıkıntıya düşürecek pozisyon da oluşturmadılar. Futbolcularım iyi bir maç çıkardılar. Bu bizim adımıza sevindirici" dedi.

İlerleyen dönemde, birlikte daha fazla maç oynadıkça oyuncularının daha iyi hale geleceklerine inandığını vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti:

"Galatasaray'ın ne kadar kaliteli bir kadroya sahip olduğunu biliyorsunuz. Takımımızın en iyi oyuncusunu da daha 1 hafta önce Galatasaray'a verdik. Bu kadroya karşı İstanbul'da oynamak kolay iş değil. Baskı yemeden, ikinci yarıda direkten dönen top dışında çok pozisyon vermeden maç çıkardık. Hatta girdiğimiz pozisyonlar da var. Bizim için kötü bir maç olmadı. Hatta iyi bir maçtı da diyebiliriz. İlk hafta kazandığımız 3 puanın ardından, bugün Galatasaray ile berabere kalmak, oyuncularımın özgüvenlerini daha yukarıya çekecektir. Eksiklerimiz olduğunu kabul ediyorum. Yavaş yavaş hatalarımızı azaltıp, iyi yaptığımız şeyleri de geliştireceğiz."

Sağlam, maçı Galatasaray seyircisinin de izlemesi halinde, bunun oyuncularını nasıl etkileyebileceğini yönündeki soruya, "Taraftar baskısı, daha farklı bir atmosfer. Genç grubumuzu biraz olumsuz etkileyebilirdi. Belki de olumlu etkilerdi, bilemiyorum. Taraftar, futbolun güzel tarafı. Oyuncularım, maçtan önce bana, 'keşke seyircili olsaydı' demişlerdi" ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Sağlam, karşılaşmanın ilk yarısında bir ofsayt kararına yönelik itirazlarının hatırlatılması üzerine ise "Sonradan bir kaç kez izledik ve kesin bir karara varamadık. İtiraz ettiğimiz için kusura bakmasınlar. Birkaç kez izleyip de karara varamadığımız bir konuda hakemleri eleştirmek haksızlık olur" şeklinde konuştu.