Başkandan net Tarık açıklaması

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Tarık transferiyle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Başkandan net Tarık açıklaması
Başkandan net Tarık açıklaması
GİRİŞ 17.08.2014 22:07 GÜNCELLEME 17.08.2014 22:07

Hoşcan, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un transfer gündeminde yer alan genç futbolcuları Tarık Çamdal için "Biz Tarık ile ilgili olarak bir rakamı ortaya koyduk. Bunu transfer yapmak isteyen kulüpler biliyor. Eğer bu konuya sıcak bakarlarsa görüşme yeniden yapılabilir. Yoksa biz Tarık'ın transferini durdurmuş vaziyetteyiz" dedi.  

Avusturya'daki 15 günlük kampı tamamlayan Eskişehirsporlu futbolcular, kendilerine verilen 2 günlük iznin ardından Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde topbaşı yaptı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam gözetiminde antrenmana çıkan futbolcular yeni sezonun hazırlıklarını sürdürdü.   

KAMP OLUMLU GEÇTİ   

Tesislere gelerek antrenmanı izleyen Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan da yeni sezondan umutlu oldukları söyledi.

Avusturya kampının takım için yararlı geçtiğini belirten Hoşcan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben Avusturya kampının olumlu buldum. 5 yıllık Eskişehirspor'un politikasın belirliyoruz. Ciddi bir şekilde gençleşme çalışmaları yapıyoruz. İyi yetenekler bulduk. Bu yetenekler takıma uyum sağladı. Bundan memnunum, lig başlayınca daha iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum. İzleyeceğiz göreceğiz."  
Takıma bir-iki futbolcu transfer etmeyi planladıklarını söyleyen Hoşcan, "Bununla ilgili olarak da hem mevcut yapımıza uyacak hem de mali disiplini elden bırakmayacak şekilde hareket edeceğiz" dedi. 

OYUNCULARIMIZ DEĞERLİ OYUNCULAR 

Futbolcularından Erkan Zengin ve Tarık Çamdal'a çeşitli kulüplerden transfer teklifleri geldiğini belirten Mesut Hoşçan şunları kaydetti:

"Özellikle Tarık konusunda İstanbul takımları başta olmak üzere, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor bu oyuncumuzla ilgileniyor. Ancak biz Tarık ile ilgi olarak tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Onun haricinde bizim çok daha bu konuda gireceğimiz bir durum yok. Hatta Tarık ile ilgili olarak zamanlamada geç kalındığını artık kadrolar belli bir hale geldiğini Hazırlık maçları yapılıyor. Takım yapıları belli oluyor. Bu saatten sonrada bu işlere çok sıcak bakmayacağımızı söylemiştik. Ancak ve ancak Eskişehirspor'un menfaatleri doğrultusunda bir gelişme olursa belki değerlendirme yapabiliriz. Ama buna da çok sıcak bakmıyoruz. Biz tavrımızı ve politikamızı belirledik. Bir rakamı ortaya koyduk. Bunu diğer kulüpler de biliyorlar. Transfer yapmak isteyen kulüpler. Eğer bu konuya sıcak bakarlarsa ancak bir görüşme yeniden yapılabilir. Yoksa biz Tarık'ın transferini durdurmuş vaziyetteyiz. Transfer konusunda tavrımız bizim belli. Bu tavrımızdan bir ödün vermemiz mümkün değil. Eskişehirspor'un menfaatlerini kollamakla mükellefiz. Oyuncularımız değerli oyuncular."   

GENÇ KADRO OLUŞTURUYORUZ   

Genç bir kadro oluşturmayı planladıklarını ifade eden Mesut Hoşcan, "Genç bir kadroyu oluşturmaya çalışıyoruz. Ve şuan takım yaş ortalamamız çok ciddi düştü. En genç takım olma yolunda da hedefimiz var. Mücadele eden yetenekli oyunculardan kurulu bir takım oluşturduk.  Bundan sonrası da sahaya yansımasına bakacağız" dedi. 

PASO LİG'DE SAYI ÇOK AZ 

Paso Lig'de Eskişehirspor'un sayısal verilerde çok geri kaldığını belirten Mesut Hoşcan, "Şuana kadar paso ligdeki sayı Eskişehirspor'da 3 bin civarında. Bu ay sonu maçlar başlayacak. Ve bu kanunun getirdiği bir durum olduğu için paso ligi olmayanlar maç izlemeye giremeyecekler. Taraftarlarımızın hem kendilerini hem takımı cezalandırmasını istemiyorum. Biran evvel paso liglerimizi almamız lazım. Çünkü biz her şeyi son ana bırakan bir yapımız vardır. Son ana bırakırsak burada bir sıkıntı olacak. Ben burada camiamıza seslemek istiyorum. Sadece kendi camiamız değil futbolun bir gerçeği bir an evvel paso lig kartlarımızı alıp maç izlemeye hazır olmamız lazım" diye konuştu.