Eskişehirspor'dan yeni açıklama!

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, "Biz istemediğimiz müddetçe kimse bizden oyuncu alamaz" dedi.

Eskişehirspor'dan yeni açıklama!
Eskişehirspor'dan yeni açıklama!
GİRİŞ 07.08.2014 14:15 GÜNCELLEME 07.08.2014 14:15

Hoşcan, Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirspor'un alt yapısına çok önem verdiklerini ve bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Alt yapıdaki seçmelerde aday gençleri en az üç sefer deneyerek seçtiklerine dikkati çeken Hoşcan, şöyle konuştu:

"Gençlerimizin beslenmelerine ve kişisel gelişimlerine önem veriyoruz. Eskişehirspor Kulübü olarak 6 amatör branşta da mücadele edeceğiz. Eskişehirspor bir çatıdır. Gençlerimizin uyuşturucudan ve kötü alışkanlıklardan uzak, sadece sağlık birey olmaları için Eskişehirspor çatısı altında örnek bir proje hazırlıyoruz."

Hoşcan, Eskişehirspor'un artık, bir dernek statüsünden çıkmak zorunda olduğuna değinerek, "Anonim şirketle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Eskişehirspor bir holdingdir. Herkesin bu holding bünyesinde en iyi şeyleri yapmakla mükelleftir" diye konuştu.

Transfer çalışmaları

Eskişehirspor'un 2014-2015 sezonu hazırlıkların kapsamında 7 transfer gerçekleştirdiğini hatırlatan Hoşcan, bu futbolcuların çok incelenip analizlerden geçerek takıma katıldığını bildirdi.

Eskişehirspor'un takımına uygun, karakter yapısı sağlam futbolcuların transfer edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hoşcan, şunları söyledi:

"Transferimiz devam edecek. Bir-iki oyuncu daha transfer edeceğiz. Welliton konusunu aktarmak istiyorum. Bu futbolcu, uzun görüşmelerden sonra ikna edilmiş ve Eskişehir'e gelmiştir. Eskişehir'e geldikten sonra bazı şeyler içime sinmedi. Belli menajerler artık, bizim kulübümüzden içeriye giremeyecek. Oyuncu transferlerinde menajer isteklerinin minimuma çekilmesinde ciddi çalışmalar yaptık. Welliton olayında, üç-dört menajer olayı gibi şeyler ortaya çıktı. Futbolcuyla imza aşamasına geldiğimiz anda kulüp menajeriyle kavgası bardağı taşıran son damla oldu. Ben, bu futbolcuyu istemediğimi söyledim."

Passolig kartı uygulaması

Hoşcan, şu ana kadar 2 bin 710 Eskişehirspor taraftarının passolig kartı aldığını belirtti.

Bugüne kadar sadece 960 kombine kart satışı yapıldığını vurgulayan Hoşcan, "Geçen hafta, taraftarımız 'e-bilete karşı olduklarını ve Eskişehirspor'u artık yalnız bırakma şansı olmadığından istemeyerek passolig alıyoruz' diye kampanya başlatmış. Onlara teşekkür ediyorum. Ancak yapılan protestolar bazen kendi ayağımıza kurşun olabilir" ifadelerini kullandı.

"Stat, cazibe merkezi olacak"

Hoşcan, Eskişehir'de yapımı devam eden stadın kent ve kulüp için önemli olduğunu bildirdi.

Eskişehirspor'a modern bir stadın gerektiğini dile getiren Hoşcan, şunları söyledi:

"Bunun yapılmasında karar alan ve uygulatan herkese teşekkür ediyoruz. Bu stat, Eskişehirspor için yapılıyor. Bu stadın kullanım hakları Eskişehirspor'un olacak. Orası bir cazibe merkezi olacak. 50'nci yılımızda, statla birlikte yeni projelerimiz devam edecek. 50'nci yıl için bestelenecek marşla ilgili bir yarışma düzenlemek istiyoruz."

Tarık Çamdal ve Erkan Zengin transfer görüşmeleri

Hoşcan, Eskişehirsporlu futbolcular Tarık Çamdal ve Erkan Zengin'in transferi konusunda bir çok söylentinin olduğunu anlattı.

"Biz istemediğimiz müddetçe kimse bizden oyuncu alamaz" diyen Hoşcan, şöyle devam etti:

"Hiçbir futbolcu bir yere gidemez. Tarık ile ilgili durum da budur. Tarık, Türkiye'nin konuşulan değerli bir yeteneğidir. Tarık ile ilgili bize önerilen bir oyuncu haricinde 3 milyon avro para teklif edildi. Buna sıcak bakmıyorum. Erkan ile ilgili farklı bir takas teklif edildi. Takasa sıcak bakmıyoruz. Galatasaray'dan bu işle ilgili takasta sadece Umut Gündoğan ve Furkan Özçal'ı kullanabileceğimizi, Trabzonspor'dan da sadece Emre Güral'ı kullanabileceğimizi söyledik. Beşiktaş'tan Ömer Şişmanoğlu'nu bedelsiz kiraladık. Beşiktaş ise Erkan'a, satın alma opsiyonlu kiralamak istedi. Josue Filipe Soares Pesqueira'nın transferi konusunda, Porto kulübüyle yazışmalarımızı sürdürüyoruz. Teklifimizi ilettik. Çok afaki rakamlara çıkmak istemiyoruz. Çok fazla kiralık oyuncuyla sezona devam etmek istemiyorum. Ciddi bir isimle de görüşmelerimiz devam ediyor. Bir-iki iyi takviyemiz olacak."

Hoşcan, geçen sezon kulüpteki belli futbolcuların 1.5 milyon avro ve primler aldığına değinerek, bu sezon transfer ettikleri futbolculara en fazla 850 bin avro ücret verdiklerini vurguladı.

Eskişehirspor'un 5 yıllık projeksiyonunu sağlamaya çalıştıklarına değinen Hoşcan, "Genç takım olma modelinde takım ortalamasının 300 bin avro ücret almasını hedefliyoruz. 7 futbolcu için ortalama 400 bin avro ücret ödedik. Bu sezon takımın kalitesinin arttığını göreceksiniz. Kalite artarken takımın giderleri de azaldı" dedi.

KAYNAK: AA