Es Es Arjantin'li oyuncuyu renklerine bağladı

Eskişehirspor, Arjantinli genç futbolcu Rogelio Funes Mori’yi renklerine bağladı.

Es Es Arjantin'li oyuncuyu renklerine bağladı
Es Es Arjantin'li oyuncuyu renklerine bağladı
GİRİŞ 09.07.2014 18:25 GÜNCELLEME 09.07.2014 18:30

Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesislerinde düzenlenen törenle 23 yaşındaki futbolcu Mori ile 1 yıllık kiralık sözleşme imzalandı. İmza törende açıklamalarda bulunan Teknik Asbaşkan Mehmet Akman, takımın mali dengelerini gözeterek sportif başarıları göz ardı etmeyeceklerini vurguladıklarını söyledi. Avrupa’da 2, Türkiye’de ise 3 takımın peşinde koşmuş olduğu bir futbolcuyu Eskişehirspor kadrosuna katmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Akman, “Geçen sene büyük sıkıntı yaşadığımız forvet hattı bölgesinde kendisi santrafor olarak görev yaparak bizim gol sorunumuzu çözebileceğine, bize değer katacağına inandığımız kardeşimizi Eskişehirspor ailesine kattığımız için son derece mutluyuz. 10 maçta 13 gol atmış gerek teknik kapasitesi gerekse karakteristik özelliği bizimle örtüşen bir kardeşimiz. Eskişehirspor ve kendisine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Yabancı oyuncu konusunda her zaman bir risk bulunduğunu da dile getiren Akman, “Teknik kapasitesi ne kadar yüksek olursa olsun her zaman bir risk vardır, uyum sorunu vardır. Küçükte olsa bu sorun yaşanmaması için kağıt komisyonunu bir yıllık aldık. Opsiyonu bizde olmak üzere bir anlaşma yaptık. Benfica’ya 4 milyon 800 bin Euro’ya transfer oldu. Pazarlık konusunda opsiyonun bir kısmını biz tutacağız” şeklinde konuştu.

HEDEFİM ÇOK GOL ATMAK

Kendisine verilen güvenden dolayı Eskişehirspor’da olduğunu kaydeden Rogelio Funes Mori ise, “Türkiye’de çok mücadeleci bir lig büyük kulüpler var. Bende buraya çok fazla oynamaya, kendimi kanıtlamaya geldim. Eskişehirspor’daki hedeflerim kendimi göstermek, takıma ayak uydurmak, takıma yardımcı olmak ve çok gol atmak” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA