Hoşcan: 3 Temmuz Süreci Bitmeli!'

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, "Biz herkese hesap vermeye hazırız, her kişiye özel hesap da veririz. Hiç çekincemiz yok" dedi.

Hoşcan: 3 Temmuz Süreci Bitmeli!'
Hoşcan: 3 Temmuz Süreci Bitmeli!'
GİRİŞ 21.06.2014 16:22 GÜNCELLEME 21.06.2014 16:22

Hoşcan, kulübün Olağan Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden itibaren kurumsallaşmaya önem verdiklerini ve bu doğrultuda hareket ettiklerini söyledi.

Kulübün altyapısını yenilediklerini anlatan Hoşcan, yıldız değil, yıldız adaylarıyla takımı daha iyi yerlere getirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Hoşcan, şeffaflık ilkeleri doğrultusunda her 3 ayda bir kamuoyu bilgilendirme raporu sunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bundan dolayı çok mutluyuz çünkü çekinecek hiçbir şeyimiz yok. Bu bizde gelenek hale gelecek. Artık genel kurullarda sadece bir şeyi okuyarak oylama dönemi bu yönetimle bitmiştir. Biz herkese hesap vermeye hazırız, her kişiye özel hesap da veririz. Hiç çekincemiz yok. Artık çıta yükseldi, rekabet var, yarış var ama ben dostlukla olmasını istiyorum. Bundan sonra iyi hizmet verecek, bay daha iyi yere taşıyacaklar gelsinler biz onlara destek vermeye hazırız. Tek bir hedefimiz var, büyük Eskişehirspor."

"Bu '3 Temmuz' olayı artık bitmeli"

UEFA'nın, Eskişehirspor Kulübü'ne verdiği cezayı da değerlendiren Hoşcan, Türkiye Kupası finalinden sonra Avrupa ile ilgili çok ümitlendiklerini ancak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) gelen karar üzüldüklerini bildirdi.

Hoşcan, kulübün menfaatleri için girişimler yapacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"CAS'tan gelen olay çok canımızı sıktı. Burada moralimiz çok bozuldu. Bu '3 Temmuz' olayı artık bitmeli. Kulüp başkanları ve kulüp yöneticilerinin çok duyarlı olması lazım. Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz. Kulüp başkanları arasındaki didişme artık Türk futboluna zarar veriyor. Duyarlı olmamız lazım. Hak ettiğimiz kupaya gitmemiz için bir sürü engel çıktı. Biz yine müracaatımızı yaptık, 2 Temmuz'da yeniden gidiyoruz. Eskişehirspor'un hak ve menfaatleri için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnşallah hak ettiğimizi FİFA onaylarsa Avrupa'ya gideriz, değilse yapacağımız bir şey yok. Çok üzgünüm ama bu duruma sebep olanları önce size sonra Allah'a havale ediyorum."
Hoşcan'ın konuşmasının ardından Eskişehirspor Kulübü Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Mehmet Çetin, 22 Haziran 2013'ten bu yana yapılan tüm gelir ve giderlerin yer aldığı gelir gider bilançosunu ve 2014-2015 sezonu tahmini bütçesini açıkladı.