İstanbul BŞB, Elazığspor'u devirdi

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Süper Toto Süper Lig'in iki temsilcisi İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Elazığspor arasındaki hazırlık maçını, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 2-1 kazandı.

İstanbul BŞB, Elazığspor'u devirdi
İstanbul BŞB, Elazığspor'u devirdi
GİRİŞ 31.07.2012 23:46 GÜNCELLEME 01.08.2012 15:16

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 2 - Elazığspor: 1

Stat: Duno spor kompleksi

Hakemler: Derya Serik, Maikel Spijkerman, Martijn de Leest

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Carvalho, Geralds, Mahmut, Can, Ekrem, Cihan (Dk. 75 Ömer Can), Holmen, Zeki, Visca (Dk. 45. Cenk), Tom (Dk. 75 Tevfik), Webo.

Elazığspor: Ivesa, Sedat (Dk. 75 Göksu), Spahija, Zeegelaar, Bülent (Dk. 59 Emre), Murat, Feindavno, Faubert, Gökhan (Dk. 59 Sinan), Tum (Dk. 80 Önder), Bilica (Dk. 75 Görkem)

Goller: Dk. 49 Faubert (Elazığspor), Dk. 85 Ömer Can, Dk. 87 Tevfik (İstanbul Büyükşehir Beldiyespor)

Arnhem yakınlarındaki Doorwerth'te yapılan karşılaşmada, İstanbul ekibinin gollerini 85. dakikada Ömer Can ve 87. dakikada Tevfik atarken, Elazığspor'un tek golünü ise 49. dakikada Faubert'in ayağından geldi.

15. dakikada Elazığspor'un kullandığı korner atışında topla ceza alanı önünde buluşan Tum'un vuruşunda top kalecide kaldı.

49. dakikada sağdan yapılan ortada defansın uzaklaştırdığı top Faubert'in önüne düştü. Bu futbolcunun düzgün vuruşunda top sağ üst köşeden ağlarla buluştu ve Elazığspor 1-0 öne geçti.

59. dakikada Bilica'nın serbest atışında kaleci topu son anda kornere çeldi.

85. dakikada ceza alanının hemen dışında takımının kazandığı serbest atışı kullanan Ömer Can, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1.

87. dakikada sol çaprazdan ceza alanı içine giren Tevfik, yakın köşeden topu ağlarla buluşturdu ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 öne geçirdi. Karşılaşma bu sonuçla tamamlandı.

-Elazığspor Hollanda'da henüz galibiyetle tanışmadı-
Hollanda kampı kapsamında şimdiye kadar toplam 6 hazırlık maçı yapan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 5 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı, Elazığspor ise oynadığı 5 hazırlık maçında galibiyet yüzü göremedi.

İstanbul ekibi daha önce Telstar'ı ve Heracles Almelo'yu 2-1, Vitesse ve De Graafscahp'ı ise 1-0 yenme başarısı göstedi, AZ Alkmaar'a 4-1 yenildi.

Elazığspor ise Mönchengladbach ve Beerschot'a 2-1, GETAFE ile Telstar'a da 2-0 mağlup oldu.