Gakgoşlar, Deniz Yılmaz ile yükselişte

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Elazığspor'un forvet oyuncusu Deniz Yılmaz, son 7 haftada attığı 6 golle takımının alt sıralardan kurtulmasına katkıda bulunurken, gol krallığı sıralamasında da üst sıralarda yer aldı.

Gakgoşlar, Deniz Yılmaz ile yükselişte
Gakgoşlar, Deniz Yılmaz ile yükselişte
GİRİŞ 20.02.2014 14:25 GÜNCELLEME 20.02.2014 14:25

Bordo-beyazlıların sezon başında Almanya İkinci Ligi takımlarından Paderborn'dan transfer ettiği gurbetçi oyuncu, 21 haftası geride kalan ligde 16 maçta forma giydi ve 1361 dakika oyunda kaldı. Bu maçlarda 9 kez rakip fileleri havalandıran Deniz Yılmaz, 2 sarı kart gördü.

Takımın gol yükünü sırtlayan Deniz Yılmaz, son haftalardaki performansıyla da dikkati çekiyor. Ligin 21. haftasında oynanan Torku Konyaspor maçının 9 ve 44. dakikalarında penaltıdan 2 gol kaydeden Yılmaz, takımının uzun bir aradan sonra deplasmanda galip gelmesine katkı sağladı.

Son 7 haftada 6 gol

Süper Lig'in ilk yarısında Kayserispor, Torku Konyaspor ve Bursaspor maçlarında gol atma başarısı gösteren Deniz Yılmaz, ikinci yarıda daha başarılı bir grafik çizdi.

Gurbetçi oyuncu, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasından sonra aldığı kötü sonuçlarla alt sıraları mesken tutan Elazığspor'un, 15. haftada 4-1 galip geldiği Medical Park Antalyaspor maçında da gol attı.

Bordo-beyazlı ekibin çıkışa geçtiği bu maçın ardından Deniz Yılmaz da gol sayısını artırdı. Elazığspor'un ligde yaptığı son 7 maçta 6 kez gol sevinci yaşayan Deniz Yılmaz, Medical Park Antalyaspor maçının yanı sıra 16. haftada Beşiktaş, 18. haftada Akhisar Belediyespor, 20. haftada Kayserispor ve 21. haftada Torku Konyaspor (2) maçlarında rakip fileleri havalandırdı. Deniz Yılmaz, Ziraat Türkiye Kupası'nda Medical Park Antalyaspor'a da 1 gol attı.

Gurbetçi futbolcu, ligde attığı 9 golle, gol krallığında Sivassporlu Aatif Chahechouhe (13), Galatasaraylı Burak Yılmaz (12), Beşiktaşlı Hugo Almeida (12), Akhisar Belediyesporlu Baye Oumar Niasse'nin (10) ardından 5. sırada yer aldı.

Bordo-beyazlı ekipte, Deniz Yılmaz'ı 4 golle Serdar Özkan ve 3 golle Tidiane Sane takip etti.

Kariyerinin zirvesinde

Daha önce Bundesliga (Almanya 1. Ligi) takımlarından Mainz 05 ve Almanya 2. Ligi'nde Paderborn'da forma giyen Yılmaz, bu takımlarla çıktığı 28 maçta 5 kez rakip fileleri havalandırırken, Elazığspor formasıyla biri Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere 10 kez gol atma başarısı gösterdi.

Ümit Milli Takım formasıyla çıktığı 53 maçta 25 kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturan Yılmaz'ın maç karnesi şöyle:

Kategori Toplam Maç Toplam Gol

--------------------------------------------------------------------------------------

Ziraat Türkiye Kupası 7 1

Spor Toto Süper Lig 16 9

Almanya 2. Ligi 25 5

Almanya DFB Kupası 1 -

Bundesliga 2 -

Özel Turnuva ve Kupalar (Ümit Milli) 8 2

Özel Maçlar (Ümit Milli) 16 4

Dünya Şampiyonası (Ümit Milli) 6 2

Avrupa Şampiyonası (Ümit Milli) 23 8

KAYNAK: AA