Elazığlılar'dan hakem Yankaya'ya tepki

Elazığ'da bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, bir araya gelerek, Spor Toto Süper Lig'de dün oynanan Kardemir Karabükspor-Elazığspor maçının hakemi Özgür Yankaya'ya tepki gösterdi.

Elazığlılar'dan hakem Yankaya'ya tepki
Elazığlılar'dan hakem Yankaya'ya tepki
GİRİŞ 03.02.2014 19:51 GÜNCELLEME 03.02.2014 19:51

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti (EBMC) tarafından organize edilen basın açıklamasında, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Elazığspor Kulübü 2. Başkanı Korkut Şerifoğulları, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, bazı siyasi partilerin belediye başkan adayları, taraftar grupları ve vatandaşlar katıldı.

Cemiyet binası önünde konuşan EBMC Başkanı Nafiz Koca, Elazığspor-Kardemir Karabükspor karşılaşmasında hakem Yankaya'nın şahsi ve fevri ihtiraslarına Elazığspor'un kurban edilmeye çalışıldığını iddia ederek, Elazığlıların buna müsaade etmeyeceğini dile getirdi.

Maçlarda adil yönetim isteyen Koca, "Elazığspor'un sergilemiş olduğu güzel bir mücadeleyi böylesine bir hakeme kurban etmenin hiçbir anlamı yoktur" dedi.

Elazığspor Kulübü Hukuk İşleri Sorumlusu avukat Burhan Şener ise kimilerinin "Elazığspor'a yapılan haksızlıklar, hakem hataları, diğer takımlara da yapılıyor" diyebileceğini belirterek, "Fakat Elazığspor'a, her nedense her maçta bu haksızlıklar yapılıyor'' ifadesini kullandı.