Elazığspor'dan flaş karar! 'Ligden çekiliriz!'

Elazığspor Karabükspor maçındaki Özgür Yankaya'nın yönetimini kınadı ve bir bildiri yayınladı.

Elazığspor'dan flaş karar! 'Ligden çekiliriz!'
Elazığspor'dan flaş karar! 'Ligden çekiliriz!'
GİRİŞ 03.02.2014 12:01 GÜNCELLEME 03.02.2014 12:03
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Elazığspor Kulübü intretnet sitesinden yaptığı bir açıklamayla hakem Özgür Yankaya'ya ateş püskürdü ve ligden çekilme sinyalleri verdi.

İşte o Açıklama;

02.02.2014 Tarihinde oynadığımız Kardemir Karabük karşılaşmasında, maçın hakemi Özgür Yankaya'nın maç içerisinde karşılaşmanın sonucunu etkileyen taraflı kararlar vermesinden dolayıElazığspor camiası olarak şiddetle kınıyoruz.

Maçın 63. dakikasında futbolcumuz Pape Habib Sow'a yapılmış olan faul sonunda futbolcumuzyerde acı içerisinde yatarken, sağlık görevlileri oyuna davet edilmiş olmasına rağmen rakip oyuncuYiğit İncedemir'in insanlık dışı davranarak futbolcumuz Pape Habib Sow'u yerde sürükleyerek saha dışına fırlatması sonucu, futbolcumuz Pape Habib Sow'unda hissettiği acıyla göstermiş olduğu haklı tepkisinden dolayı gösterilen kırmızı kart ve rakip oyuncu Yiğit İncedemir'in yapmış olduğu insanlık dışı hareketi maçın hakemi Özgür Yankaya nın sarı kartla değerlendirmesi Türk futbol tarihine bir kara leke olarak yazılacaktır.

Ayrıca yine maç içerisinde rakip oyuncu Eneramo'nun sarı kartı varken futbolcumuz Bilica'ya yapmış olduğu ağır faule rağmen ikinci sarı karttan kırmızı kart vermemesi maçın hakeminin karşılaşmayı ne kadar taraflı yönettiğinin açık göstergesidir.

Haftalardır maruz kaldığımız hakem hataları ve bu tür haksızlıkları defalarca basın açıklamalarıyla duyurmamıza rağmen devam etmesi Elazığspor camiası olarak sabrımızı taşırmıştır ve hiçbir olumlu adımın atılmaması manidardır.

Doğu ve Güneydoğu bölgemizin temsilcisi olan Elazığspor, bu lige zenginlik ve değer katmasına rağmen bazı kesimler tarafından düşmanlık yapılıp, kalemi kırılmış zayıf halka olarak görülüyor ise bunun tepkisini Elazığspor camiası olarak dışarıda, takım olarak ise saha içinde en ağır şekilde göstereceğimizi belirtmek isteriz.

Ayrıca bu kirli oyun ve haksızlıklar son bulmadığı taktirde gerektiğinde yönetim kurulumuzcaalacağımız karar sonucu onurlu ve şerefli bir duruş göstererek Elazığspor olarak ligden çekileceğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

YORUMLAR 8
  • mustafa demirdelen 10 yıl önce Şikayet Et
    doğ takımları Türk liglerinden çekilsin.... madem tff doğu ve güneydoğu takımlarını istemiyor o halde doğu ve güneydoğu illerinin takımları tff liglerinden çekilip kendi oluşturacakları bir ligde oynasın zaten uluslararası liglerde oynayacak güçte değil en azından yerel liglerde maç izleyelim.
    Cevapla
  • Ahmet Bacan 10 yıl önce Şikayet Et
    Hakem Özgür Yankaya Yine Yaptı Yapacağını. Profesyonel bir futbolcunun o hareketi yapmaması gerekiyordu evet ama yerde yatan bir futbolcu 2 dakika yerden kalkamıyorsa, (belki ayağı kırıldı, belki omzu çıktı, belki nefesi kesildi) kalkıpta sakatlanan futbolcuyu ayaklarından sürükleyip dışarı çıkarmak hiç etik bir hareket değildi. Peki Hakem Özgür Yankaya, Deniz Yılmaz'a arkadan tekme atan ve sarı kartı olan Eneramo'yu neden es geçti ? 2006 yılında Lig A'da Kocaelispor deplasmanında 2-0 önde götürdüğümüz karşılaşmada 3 oyuncumuzu kırmızı kartla oyun dışına gönderen Özgür Yankaya, o karşılaşmanın 2-2 sonuçlanmasına büyük katkıda bulunmuştu. Aynı senaryoyu bugün yaşadık ve 1-0 önde götürdüğümüz karşılaşmayı 10 kişi kaldıktan sonra 3-1 mağlup tamamladık... Arkanda doğu düşmanı işçiler ,sahada Elazığ düşmanı sen. Bunun hesabanı Elazığ'da nasıl verecen ?
    Cevapla
  • efe efe 10 yıl önce Şikayet Et
    %100 hakli gakgosum. Hakikaten dunku mac tam bir hakem fiyaskosu elazigspor yerden goge kadar hakli tamamen hak yemektir
    Cevapla
  • mustafa demirdelen 10 yıl önce Şikayet Et
    futbol katliamı. TFF Diyarbakırspordan sonra Elazığsporu da katledecek gibi görünüyor...bu devlet tüm kurumlarıyla katliamı çok iyi bilir.
    Cevapla
  • onur bozkurt 10 yıl önce Şikayet Et
    hani öncelik insan sağlığıydı !. futbol bir spor dalıysa ve insan sağlığı ön planda tutulmalıysa nerde o davranış ? iki futbolcu kafa kafaya çarpışsa oyunu durduran hakem, SEDYE İLE HASTANEDEN SOKAĞA ATILAN HASTA gibi AYAKLARINDAN ÇEKİLEREK OYUN DIŞINA ATILAN FUTBOLCUYA nasıl seyirci kalır ? adaletli oyun yöneteceksen ikisine de kırmızı göster YANKAYA ! ya da bırak bu işi ! tolunaya eyyamcılık yapmana gerek yok,ondan bişey olmaz ! olsaydı görev yaptığı TFF altyapı sorumlusu olarak bu ülkeye ve milli takıma oyuncu kazandırırdı , hani nerde ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle