Ünlü futbolcunun Mescid-i Aksa özlemi

İngiltere Premier Lig kulüplerinden Chelsea'nin forvet oyuncusu Demba Ba, en büyük isteğinin geçen yıl Mescid-i Nebevi'de olduğu gibi şimdi de Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da namaz kılmak olduğunu ifade etti.

Ünlü futbolcunun Mescid-i Aksa özlemi
Ünlü futbolcunun Mescid-i Aksa özlemi
GİRİŞ 06.02.2013 17:05 GÜNCELLEME 06.02.2013 17:05

İtalyan La Gazzetta Dello Sport'a yaptığı açıklamada, İslam dininin özellikle Batı'da yanlış anlaşıldığını vurgulayan Ba, İslam dininin hayata dair her şeyi kapsayan bir hoşgörü dini olduğunu savundu.

KUR'AN-I KERİM'İ DAHA İYİ ANLAMAK İÇİN ARAPÇA ÖĞRENİYOR

5 vakit namazını camide kılmak istediğine işaret eden Ba, Kur'an-ı Kerim'e yakın olduğunu ve Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamak için Arapçayı düzenli bir şekilde öğrendiğini söyledi. Ba, biri 5 yaşında diğeri 8 aylık olan iki çocuğuna da Arapçayı ve dini emirleri öğreteceğini belirtti. Ba sözlerine şu şekilde devam etti:
“İslam dininde cemaatle namaz kılmanın önceliği vardır. Secde edenlerin hepsi secdede yalnız birer insandır. Yaratıcı olan Allah insanların hepsinin eşit olduğunu söylemek istiyor.”

BEN ARFA İLE CEMAAT YAPIYOR

Önümüzdeki Mayıs ayında 28 yaşını tamamlayacak olan Dimba Ba, Newcastle'da oynayan arkadaşı Hatem Ben Arfa ile birlikte Newcastle'a yakın bir camide namaz kılmak istediğini, cemaatle namaz kılmanın onu olağanüstü huzurlu, güvenli ve Allah'a yakın hissettirdiğini söyledi.

Balotelli'yle kıyaslanmaktan hoşlanmayan Demba Ba, "sigara içmiyorum, alkol kullanmıyorum" diyor.

Ben Afra'nın namazların zamanını geçirmemek için Newcastle egzersiz tesisinde namaz kıldığını sözlerine ekledi.

KULÜPLER MESCİT AÇIYOR

İngiltere'de bir çok kulüp müslüman futbolcuların ibadetlerini yerine getirmeleri için tesislerde mescit yaptırdı. İlk mescit 4 yıl önce Blackburn kulübü tarafından açıldı. Blackburn'u Bolton ve Manchester City gibi kulüpler izledi.

PREMİER LİG'DEKİ MÜSLÜMAN FUTBOLCULAR

İngiltere Premier Ligi'nde top koşturan müslüman oyuncuların sayısı da bir hayli fazla. Manchester City de Kolou Toure, Edin Dzeko, Samir Nasri, Arsenal'de Marouane Chamakh, Salomon Kalou, Stoke'de Mamady Sidibe, Wigan'da Ali Al-Habsi bunlardan bazıları. Ayrıca Arsenal'de top koşturan Robin van Persie de Faslı bir müslüman kadınla evli.

Türk Arab News - Haber 7