İran'da Türkiye'ye destek veren 7 kişi gözaltında

Tebriz kentinde oynanan maçta bazı taraftarların Türkiye ve Barış Pınarı Harekatı lehine slogan atmasının ardından 7 kişi gözaltına alındı.

İran'da Türkiye'ye destek veren 7 kişi gözaltında
İran'da Türkiye'ye destek veren 7 kişi gözaltında
GİRİŞ 03.11.2019 15:11 GÜNCELLEME 03.11.2019 15:33
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, Tebriz'de cuma günü oynanan Traktör-İstiklal futbol maçı sonrasında 7 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

 

 

İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) göre, söz konusu maçta "futbol dışı atılan bazı sloganlarla" ilgili soruyu Zülfikari, "Şu ana kadar futbola uymayan davranışlarda bulunan sadece 7 kişi gözaltına alındı ki söz konusu davranışta bulunanların sayısı çok azdı." şeklinde cevapladı. 

Yargı ve istihbarat birimlerinin pankart açan 3-4 kişinin peşinde olduğunu dile getiren Zülfikari, pankartın içeriği ve gözaltına alınan taraftarların hangi takımı desteklediği ve sloganları hakkında bilgi vermedi. 

 

 

İran'da en çok Türk taraftarı bulunan Traktör ile ülkenin önde gelen futbol takımlarından İstiklal'in cuma günü karşı karşıya geldiği derbi maçında bazı Traktör taraftarları, Türkiye lehine sloganlar atıp Barış Pınarı Harekatı'na destek gösterisinde bulunarak asker selamı vermişti. Bazılarının da rejim aleyhtarı pankart açıp sloganlar attığı iddia edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Angaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    40 milyon güney azerbaycan türkü bu acem rezillerine baş kaldırnalı iran yıkılmalı
    Cevapla
  • iran azerisi 4 yıl önce Şikayet Et
    iran rejimi iran'daki Türk Azeri'lere çooook zulm ediyor. Orada Türkler her şeyden yoksun. dil, tarih, çocuk isimleri, şehir köy isimleri, ve ve ve
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    35 milyon türkün sesini nereye kadar susturabileceksiniz? tebriz bakü ankara... bu birlik eninde sonunda kurulacak...
    Cevapla
  • Alucra28 4 yıl önce Şikayet Et
    İran, Ehlisünnet düşmanı bir Şia devleti, şia'yı kuran, ibni sebe adında bir yemenli yahudi, yani İran İsrail kontrolünde,İsrail'i çıkarlarını koruyan politikalar yaparlar, takiyecidirler, tam bir Osmanlı düşmandırlar.
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten gavurdan dost yok ama Müslüman ülkelerde dostu yok demekki atasözü boş değil Türk’ün Türkten başka dostu yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle