İran'da görülmemiş olay! Kadın taraftarlar...

İran'da kadınların stadyuma girip futbol maçı izlemesi yasak. Ancak Persepolis takımının şampiyonluk maçını kaçırmak istemeyen kadın taraftarlar, stada girebilmek için erkek kılığına girdiler ve yasağı deldiler.

İran'da görülmemiş olay! Kadın taraftarlar...
İran'da görülmemiş olay! Kadın taraftarlar...
GİRİŞ 30.04.2018 09:25 GÜNCELLEME 30.04.2018 09:42
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İran'da Persepolis - Sepidrood maçında stadyumda ilginç görüntüler oluştu. Persepolis takımının şampiyonluk maçını kaçırmak istemeyen İranlı kadın taraftarlar, İran'da kadınların stadyuma girme yasağını erkek kılığına girerek deldiler.

BIYIK, SAKAL VE KAŞ MAKYAJI

 

 

Takma bıyık, sakal ve kaş kullanıp erkek kıyafeti giyen kadınlar, polis kontrolünden geçerek stadyumdaki yerlerini aldılar. Kadın taraftarların fotoğrafları maçın ardından ortaya çıkarken Persepolis, karşılaşmayı 3-0 kazanıp şampiyon oldu.

GEÇEN AY STADYUMA GİREN KADINLAR TUTUKLANMIŞTI

Uzun yıllar boyunca İran'da kadınların stadyuma girip futbol maçı izlemesi yasak. 2012 yılından itibaren de kadınların voleybol maçlarına gitmesi yasaklanmıştı. Mart ayında stadyuma girmeye çalışan 35 kadın taraftar, polis tarafından tutuklanmıştı.

YORUMLAR 9
  • eray akalın 5 yıl önce Şikayet Et
    İslam dininde futbol ve macın yeri yoktur.Futbolu takip etmek haramdır.Her türlü kanıtlarım.Ayrıca bi de futboldan ne zevk alırlar bu ayrı bi konu. Aynı zamanda bu kadınlar da yolunu şaşırmış olarak kuranın kerie ayrkırı davranmaktadırlar.İranda da islam adına yanlış şeyler yapılıyor ama temelde doğru yoldalar.Bu temellerinin üzerine iyi şeyler inşa etsinler.
    Cevapla
  • Muhterem Acısöyler 5 yıl önce Şikayet Et
    Kadınlar evden çıkmamalı. NOKTA
    Cevapla
  • Real Yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu IRANlilar daha neler yapiyorlar neler. Biz trübüne girenlere sasirip kalalim....
    Cevapla
  • Polis 5 yıl önce Şikayet Et
    İrana gidip gelenlerden duyuyorum. Dönmek istemiyorlar. Fuhuş muta nikahı vs.
    Cevapla
  • sibel 5 yıl önce Şikayet Et
    maça giden bayanların özgürlüğü ile ülkelerin gelişmişlik orantısı tabikiside dopdoğru orantıdadır.hatta evde maç seyreden beylerin hanımları ile çekişme grafikleri de bunu gösteriyor; ne alakaysa işte olsun hani lazım olur diye yazdım.
    Cevapla
  • sibel 5 yıl önce Şikayet Et
    iranda bu yasak olmasaydı şuan erkek kılığına giren bu hanfendiler maça gitmeyi düşünmezlerdi bile belkide. bizde yasak yok ve türbünlerin kaçta kaçı bayan sorarım size. ama bugün bi maç var ve bayanlar alınmıycak dense allah allah illallah yani ülkede kadınlar seferberlik ilan ederler bem belkide papua yeniginedeki tc bayanlarıda gelir...olmaz olmaz deme...olmaz olmaz ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle