FIFA'ya kızdı başkan adayı oldu

Eski Fransız futbolcu David Ginola, FIFA başkanlığına aday olduğunu söyledi.

FIFA'ya kızdı başkan adayı oldu
FIFA'ya kızdı başkan adayı oldu
GİRİŞ 28.01.2015 12:53 GÜNCELLEME 28.01.2015 13:00

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) başkanlığına aday olan eski Fransız futbolcu David Ginola, FIFA'nın futbolu yönetme şekliyle ilgili yaşadığı hayal kırıklığından dolayı başkanlığa aday olduğunu belirterek, Garcia Raporu'nun tamamının yayınlanması gerektiğini söyledi.

Premier Lig ekiplerinden Newcastle United, Tottenham Hotspur, Aston Villa, Everton ile Fransız ekibi Paris Saint Germain'de uzun süre forma giyen ve FIFA'nın mayıs ayında yapılacak genel kurulunda, mevcut başkan Sepp Blatter'a karşı yarışmak için kolları sıvayan 48 yaşındaki Ginola, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

FIFA'daki "güven eksikliği"ni gidermek istediğini belirten Ginola, "Birçok insan gibi FIFA'nın futbolu yönetme şekliyle ilgili hayal kırıklığı yaşadım ve bu konuda kızgınım. Garcia Raporu'nun içeriğini gizli tutulması kararı, FIFA'yı değiştirmek için bir şeyler yapmam konusunda uyarı niteliğindeydi. Birileri sevdiğimiz bu oyun için bir şeyler yapmalı, bu nedenle FIFA başkanlığı için adayım" diye konuştu.

Adaylık süreciyle ilgili bilgi veren Ginola, birçok üye ülkeyle temas halinde olduklarını ve olumlu yanıtlar aldıklarını söyledi. Fransız spor adamı, adaylığının resmiyet kazanması için gerekli olan beş ülkenin desteğiyle ilgili iyimser olduğunu dile getirdi.

- Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası

İngiltere başta olmak üzere çok sayıda ülke ve spor adamının 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilme süreciyle ilgili itirazlarının bulunmasıyla ilgili Ginola, "Fransa'da kullandığımız bir söz var; 'Herkes suçu ispatlanana kadar masumdur'. Garcia Raporu'yla neye ulaşıldığını bilmiyoruz ve bu raporla ilgili iki yıl harcadım. Raporun tamamı yayınlanmalıdır. Eğer kanuna aykırı bir durum varsa, bunun soruşturulmasını ve doğru şeyler yapılmasını sağlarım" ifadelerini kullandı.

Ginola, Katar'daki hava şartları nedeniyle 2022 Dünya Kupası'nın hangi mevsimde yapılmasıyla ilgili tartışmaların olduğunu hatırlatarak, bu konuda uzmanların ve taraftarların dinlenmesi gerektiğini söyledi.

Aşırı sıcaklarda futbolcuların ve taraftarın güvenliğinin ön planda tutulması gerektiğini savunan Ginola, turnuvanın kış aylarında yapılmasının daha uygun olduğunu düşündüğünü ifade etti.

"Herkesin istediği değişiklikleri getirebilirim"

David Ginola, "UEFA'yı Fransız Michel Platini yönetiyor, seçilirseniz FIFA'yı da siz yöneteceksiniz. Bu oy verenler üzerinde olumsuz bir etki oluşturur mu?" sorusuna, "Michel Platini arkadaşım ve UEFA'da iyi bir iş yapıyor. Bu konunun milliyetle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Kariyerim boyunca, oynadığım futbol ve takımıma yaptığım katkıyla değerlendirilmeyi istedim. FIFA'da herkesin istediği değişiklikleri getirebileceğime inanıyorum" yanıtını verdi.

Fransız spor adamı, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in kendisinin seçilme şansıyla ilgili yaptığı "gerçekçi olmak gerekirse çok zor" yorumu için de "Arsene harika bir teknik direktör ve iyi bir insan. Belki de gizliden gizliye beni FIFA Başkanı olarak görmek istiyordur" dedi.

"Seçilirsem Türkiye'yi de ziyaret edeceğim"

Yoğun bir kampanya süreci yürüttüğü için Türk futbolunu takip etme fırsatının olmadığını dile getiren Ginola, "Türk halkının futbolu ne kadar çok sevdiğini biliyorum. Futbol tutkunuz tüm dünya için harika bir örnek. Eğer politikalarıma bakarsanız, Türk futbolunu da olumlu etkileyecek tekliflerimi görürsünüz. FIFA Başkanı seçilirsem, ilk aylarımda Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkeyi ziyaret etmeyi planlıyorum" diye konuştu.

Ginola, "PaddyPower" isimli bahis şirketinin başkanlık kampanyasına destek vermesinden memnun olduğunu, her detayıyla kampanyasını kamuoyuna açık yürüttüğünü kaydetti

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL