Elano küllerinden doğdu! Gol kralı oldu!

Eski Galatasaraylı futbolcu Elano, Hindistan Süper Ligi'nde "Altın Ayakkabı" ödülünü kazandı.

Elano küllerinden doğdu! Gol kralı oldu!
Elano küllerinden doğdu! Gol kralı oldu!
GİRİŞ 21.12.2014 14:21 GÜNCELLEME 21.12.2014 15:56

Futbol hayatına Hindistan'da devam eden eski  Galatasaraylı futbolcu Elano Blumer, Chennaiyin formasıyla gol krallığına  ulaşarak "Altın Ayakkabı" ödülünün sahibi oldu.
 
Hindistan Süper Ligi'nde bu yıl çıktığı 11 maçta 8 gol atan Elano,  sezonu gol krallığıyla tamamladı. Brezilyalı futbolcuya Altın Ayakkabı ödülünün  yanı sıra federasyon yönetimi tarafından araba hediye edildi.
 
Birçok emektar futbolcunun forma giydiği Hindistan Süper Ligi'nin ilk  sezonunda 8 takım mücadele etti. Kariyerinde Barcelona, Liverpool ve Atletico  Madrid gibi takımlarda top koşturan İspanyol Luis Garcia'nın yer aldığı Atletico  de Kolkata, finalde İngiliz file bekçisi David James'in kalesini koruduğu Kerala  Blasters'ı 1-0 yenerek Hindistan'da sezonu şampiyonlukla noktaladı.
 
Kriket ve hokey gibi sporların yaygın olduğu Hindistan'da futbolun  gelişmesi için yapılan yatırımın ardından bu sezon İtalyan Alessandro Del Piero,  Marco Materazzi, Fransız Nicolas Anelka, David Trezeguet ve Robert Pires,  İspanyol Luis Garcia, Joan Capdevila, Sergio Contreras Pardo, Brezilyalı Elano,  Andre Moritz, İsveçli Fredrik Ljungberg, İngiliz kaleci David James gibi  oyuncuların yanı sıra Brezilyalı teknik adam Zico da ülkede görev aldı. 

KAYNAK: AA